Mijn zesde zintuig


Ik denk dat ik een zesde zintuig heb. De gave om telkens ik iemand zoek om mee te gaan fietsen er net de persoon uit te pikken die toevallig een BBQ heeft gepland.

Het begon 3 weekends geleden. Het lentezonnetje was nog heel pril, maar gaf mij toch al zin in een fietstocht. Dus neem ik mijn gsm en beslis vriendin A een sms te sturen. Even later rinkelt de telefoon. 'Hey, Lies, leuk dat je smst. Morgen start ik met een dieet en daarom gaan we ons vandaag nog eens goed laten gaan. Mijn vriend heeft verse kaaskroketten gemaakt en daarna barbecueën we. Er is genoeg voor 3, hoor.' Ik spring prompt op m'n fiets en geniet even later van een overheerlijk maal.

Twee weekends geleden scheen de zon al wat feller. Ik denk eraan dat ik afgesproken had met vriendin B om bij goed weer te gaan fietsen en het is een eeuwigheid geleden dat we elkaar nog gezien hebben. Alweer hetzelfde scenario: ik sms en 5 minuten later rinkelt de telefoon. 'Hey, Lies, straks ga ik met de kinderen barbecueën in de tuin van vriendin C. Kom maar af.'

Vorig weekend besluit ik vriend D te sms'en, want hij is net terug van een reis. 5 minuten later rinkelt de telefoon. 'Hey Lies, ik zit met mijn buren in het park te barbecueën. Kom maar af.'

Geef nu zelf toe, beste lezer, kan dit nog toeval zijn? Neen, denk ik. Ik heb een zesde barbecue-zintuig en zelfs als single zonder tuin noch barbecue ziet de zomer die op komst is er voor mij bijgevolg zeer veelbelovend uit.

e-verslaving bij singles

Twintigers en dertigers die alleen wonen, lopen de grootste kans om verslaafd te raken aan het internet. Dat kon je onlangs lezen in diverse kranten.

Ben ik even blij dat ik 40 ben en het grootste gevaar dus geweken is ;-). Ouder worden heeft zo zijn voordelen.

Singles hebben niemand in huis rondlopen die ze een halt toeroept wanneer ze te veel tijd op internet doorbrengen. Dat zou verklaren waarom ze vaker verslaafd geraken. En verslaafd zijn, dat is volgens experten 40 tot 50 uur per week online doorbrengen.

Zelf zit ik daar gelukkig ver onder, maar toch kan ik perfect begrijpen dat er singles verslaafd worden aan internet. Ben je alleen thuis, dan heb je toch het gevoel met een pak mensen in contact te staan via Facebook, blogs, MSN, datingsites, ...

Zelf vind ik internet, maar dan met mate, een zegen voor de single. Je kan nieuwe mensen leren kennen, contacten onderhouden met een pak vrienden en kennissen, op de hoogte blijven van wat er allemaal te doen is, ... En zo kan je 'echte leven' er ook een stuk leuker op worden.

Dankzij internet weet ik bijvoorbeeld dat er vanavond een leuk concert is in de Centrale en dat het zondag erfgoeddag is. Dankzij het internet heb ik ook al afgesproken met vrienden dat we daar naartoe gaan. Het gaat prachtig weer zijn dit weekend en dus krijgt ook mijn computer zeker voldoende weekendrust.

Inderdaad, mooi weer, leuke vrienden en het grote aanbod aan leuke activiteiten in Gent, dan zijn nog de beste middelen tegen potentiële e-verslaving.

Consumentenprogramma over datingsites

Morgen, maandag 19 april, kan je op Nederland 1 kijken naar Radar, een consumentenmagazine, met daarin een reportage over datingsites.
Miljoenen singels wereldwijd zoeken de liefde immers op datingsites, en aan de hand van duizenden ervaringsgegevens onderzoekt het magazine op welke datingsite Cupido het meest toeslaat.

Gigolo

De hoofdredactrice van het magazine Linda en 2 gigolo's zaten vanavond in De wereld draait door. Aanleiding is een wel heel bijzondere actie van het magazine.

De redactie van het magazine heeft namelijk een themanummer over vreemdgaan, overspel, ontrouw en dergelijke en heeft ontdekt dat, hoewel er een groot aanbod is aan betaalde sex voor mannen, het aanbod voor vrouwen heel wat beperkter is. Bovendien liggen de prijzen een heel stuk hoger. Twee uur gebruik maken van de diensten van een gigolo schijnt 450 euro te kosten (ik heb totaal geen idee hoeveel meer dat dan is de gangbare prijzen voor prostituées of call-girls). 

De gigolo's in de studio legden uit dat vrouwen die van hun diensten gebruik maken, vaak veel meer willen dan enkel sex (al maakt dat er uiteindelijk wel altijd deel van uit). Zo worden ze vaak "ingehuurd" voor een uur of tien, of voor een heel weekend of zelfs een week. Hun klanten komen dan ook meestal uit de hogere klassen. Ze willen -aldus de gigolo's zelve- vooral gezien worden met een knappe man, praten, uitgaan, gezelschap,... en vaak vragen dezelfde klanten naar dezelfde gigolo's...

Nu heeft het magazine als ledenactie -en nu wordt het interessant voor de vrouwelijke singles- een aanbod. 25 nieuwe abonnees krijgen immers 2 uur gigolo (betaald door het magazine dus) aangeboden. Als je één van de gelukkige winnaars bent, mag je uit de catalogus van het bureau waarmee Linda samenwerkt, een gigolo kiezen. Het bureau beschikt over 25 keuzemogelijkheden...

Alle info over hoe je een gigolo kan winnen, vind je hier... Het promofilmpje kan je hier bekijken.

Singlestress

Midden vorig jaar werd ik, na 12 jaar met iemand samen te zijn geweest, terug single. Aangezien ik iemand ben die leeft bij de gratie van lijstjes allerhande, stelde ik een lijstje op van de meest stresserende zaken waar je als single mee te kampen hebt. Extra stressfactoren in mijn specifieke geval: ik woon een (heel) stuk buiten Gent op den boerenbuiten, en ik stond vermoedelijk ook op de eerste rij toen ze de eigenschap "verstrooidheid" uitdeelden.

1. De dichtslaande deur. Niets ergers dan een deur die achter je dichtslaat, en uiteraard is er niemand in huis. Gebeurt bij voorkeur op koude, winderige dagen als je gsm binnen ligt en de buren niet thuis zijn. Vrijwel altijd begint het dan ook hevig te regenen.

2. Uitglijden en andere domme manoeuvers. Een andere specialiteit van mij. Je zal maar van de trap donderen en niemand kunnen roepen. Gebeurde reeds meerdere malen maar gelukkig zonder grote brokken.

3. Is de frigo/diepvries wel goed toe? Altijd wel, behalve die ene keer dat je het niet nakijkt natuurlijk, dan gebeurt er dit.


4. Koken. Ik kook graag, ook al is het leuker voor meer dan één persoon te kokerellen. Veel ingrediënten zijn niet in kleine hoeveelheden te kopen. De diepvriezer is in dat geval je vriend. Het probleem is echter dat de diepvriezer altijd maar voller geraakt. Misschien moet ik wel een business beginnen in kant-en-klare diepvriesmaaltijden.


5. Gevechten met bedlinnen. Lakens netjes opplooien: moeilijk. Nog moeilijker: de dekbedovertrekken! Hou steeds de "uitgang" van de overtrek in de gaten. Neem desnoods een gsm, zaklantaarn en schaar mee als je in de dekbedovertrek kruipt.


6. "Zo ga je toch niet gaan werken!?" Als single moet je zelf instaan voor de ochtendlijke checklist voor je het huis uitgaat. Haar gekamd? Check. Geschoren? Check. Geen tandpasta in de mondhoeken? Check. Passen je kleren bij mekaar? Double check. En dan kom je op je werk aan en zie je toch die megavlek op je trui.


7. Je huis is ook maar alleen. Ik ben al eens regelmatig voor het werk een paar dagen in het buitenland. Zolang de zelfledigende brievenbussen, intelligente vuilniscontainers en niet-explosieve voedingswaren geen realiteit zijn, is het een hoop geregel als je meer dan twee-drie dagen weg bent. Om van huisdieren nog maar te zwijgen!


Wat bezorgt jullie zoal stress?

Handleiding voor de vrouw

In sommige mannenbastions – in het bijzonder aan cafétogen – worden vrouwen mysterieuze, ondoorgrondelijke wezens genoemd waar geen touw aan vast te knopen valt. Omdat ik gemakzucht vermoed achter deze uitspraak – ‘waarom zou ik moeite doen, ze is toch onvoorspelbaar’ – hoop ik hier inzicht te brengen in de psyche van de vrouw.

Waarschijnlijk is dit helemaal nieuw voor jou, maar eigenlijk zit een vrouw heel eenvoudig in elkaar. Om haar te krijgen én te houden is er slechts één eenvoudige, magische formule. Ze bestaat uit twee onderdelen:
1. Behandel een vrouw alsof ze heel speciaal is.
2. Heb belangstelling voor alles wat ze doet en zegt.
Als dit te veel gevraagd is, kan je er misschien beter niet eens aan beginnen.

En omdat ik vermoed dat mannen iets ingewikkelder in elkaar zitten dan het gangbare adagium doet vermoeden – dat ze m.a.w. meer willen dan dat ene ding - hoop ik hier binnenkort ook een handleiding voor de man aan te treffen…

Ziekenhuis

Terwijl ik lag te wachten op de verdoving voor de operatie, miste ik iemand. Niet eens iemand specifiek, maar gewoon iemand die bij je is, die je hand vasthoudt, die nog even naar je glimlacht ("het komt goed" - ja, dat weet ik, daar twijfel ik geen moment aan), iemand die bij je is.
Vorige week maandag werd ik in het UZ aan beide benen geopereerd. Het was geen ingrijpende, zware operatie (doorgaans kan je nog dezelfde dag naar huis), maar ze was nodig geworden, na alle problemen van de voorbije weken en maanden. Omwille van mijn hartproblemen en de bijhorende medicatie die ik sinds 2 jaar neem, wilden ze me toch liever één nacht in observatie houden, en dus ben ik pas sinds dinsdagavond thuis.Het klinkt triest als ik zeg dat ik daar alleen lag (er was familie, er was een andere patiënt in de tweepersoonskamer, maar ik miste "mijn partner" -omdat ik die niet heb- bij me), en eventjes voelde dat ook zo, maar anderzijds kon ik zien welke sterkte ik intussen heb gevonden in mezelf. En het maakte me tegelijk ook hoopvol, omdat ik wist dat ik er was om voor mezelf te zorgen, dat ik sterk genoeg was, dat ik mijn eigen hand vasthield (niet echt natuurlijk...), dat ik mezelf geruststelde, dat ik mezelf door de prikken en verbanden en andere al dan niet pijnlijke momenten loodste. Ik ben alvast niet langer afhankelijk van een ander daarvoor, al zou ik nog steeds fijn vinden als die er (ook) zou zijn...
Deze week thuis heeft me ook al veel kansen geboden om dingen te leren. Over mezelf. Over anderen.
De woorden van een vriendin die op bezoek kwam leerden me veel over loslaten, een ander gesprek hielp me de sterkte én de zwakte in mezelf te zien, vast te nemen en bij elkaar te brengen, het kaartje dat ik kreeg van collega's was hartverwarmender dat ik ooit had kunnen denken dat zo'n kaartje kon zijn. En ik voel het : stap voor stap verander ik. Ik laat los wat ik niet meer nodig heb, en verruim mijn mogelijkheden. En ik word een betere ik dan voorheen, één die zeker goed genoeg is. Dàt mocht eens gezegd worden (ook door mezelf).

Man zoekt vrouw: nog meer tips

4. Kies de juiste cursus

Volg kookles of naailes, want die cursussen lokken hoofdzakelijk vrouwen. Als je er een lief vindt, kan ze bovendien koken of naaien. Vind je er geen, dan kan jij het en dat is altijd handig, zeker als single. Ook interessant zijn de cursussen bij Vormingplus. Daar wemelt het ook altijd van de vrouwen.

5. Kies de juiste vakantie

Ga mee op groepsreis, maar kies vooral geen zware trekking! Nee, maak het je gemakkelijk en kies een lichte wandel- of fietstocht. Hoe lichter de tocht, hoe groter het aandeel vrouwen.

6. Kies de juiste job

Ga voor een job met veel sociaal contact, bij voorkeur met vrouwen. Ga bijvoorbeeld werken in de zachte sector: een school (want het onderwijs vervrouwelijkt alsmaar meer), een ziekenhuis, een bejaardentehuis, ... Een job waarbij je na een tijdje nauwelijks nog nieuwe mensen leert kennen, valt af te raden. Hoe meer contacten met vrouwen (van jouw leeftijdscategorie wel te verstaan), hoe groter de kans dat er iemand bijzit die nog vrij is en valt voor jouw charmes.

En dan nog een bonustip als uitsmijter: trek je van al de vorige tips niets aan, maar ga gewoon voor de studies, hobby, cursus en job die je leuk vindt. Je kansen om vrouwen te ontmoeten slinken zo misschien wel drastisch, maar door de dingen te doen die je leuk vindt, ga je (hopelijk) geluk uitstralen. En als er iets is wat andere mensen op je doet afkomen, dan is het wel dat.

De 6 beste tips om aan een lief te geraken (als man)

1. Jong geleerd is oud gedaan.

‘Eerst studeren, dan verkeren’, zei mijn moeder altijd. Maar ze had ongelijk. Je kan maar beter jong genoeg op zoek gaan. Wanneer je in het middelbaar of aan de unief zit, wemelt je omgeving van de potentiële partners die nog single zijn. Zodra je aan het werk bent, kom je heel wat minder kandidaten tegen. Beste jonge lezers van deze blog, koop snel wat crème om de ergste jeugdpuistjes te bestrijden en ga op pad!


2. Kies de juiste studierichting.


Al ben je een bolleboos in wiskunde, ga zeker niet onmiddellijk studeren voor burgerlijk ingenieur. Dat is de mannenrichting bij uitstek! Nee, studeer eerst een jaartje farmacie, verpleegkunde, kleuterleider (alle onderwijsberoepen eigenlijk), office management (de huidige opleiding ‘secretaresse’). In dat jaar heb je dan alle tijd om een leuk lief te vinden, want slagen is toch niet de doelstelling.

3. Kies de juiste hobby

Ben je nog jong, word dan jeugdmonitor. Jonge meisjes vallen massaal voor die lieve, doch stoere monitor die zo goed met de kindjes om kan. En als hij dan ook nog gitaar kan spelen, is het hek helemaal van de dam. Geen paniek, een paar akkoorden volstaan. Zolang je bij het kampvuur maar meisjesharten kan doen smelten terwijl je ‘the answer my friend is blowing in the wind’ tokkelt.

Ben je wat ouder, dan is een danscursus ook een goed idee. Altijd mannen tekort daar. Salsa zou momenteel hot zijn.

De volgende 3 tips krijgen jullie binnenkort, want anders wordt dit stukje een beetje te lang.

Oost, west, ...

Straks is het Pasen en dan heb ik vakantie.

De vorige jaren trok ik er dan wel eens op uit, maar dit jaar heb ik besloten gewoon thuis te blijven.

Want als ik als single op reis wil, dan heb ik de keuze tussen:

1. alleen op reis gaan (heb ik al gedaan en heb ik geen zin meer in)

2. op groepsreis gaan (duur en je weet nooit of de reisgenoten meevallen)

3. vrienden in het buitenland bezoeken (maar die moeten vaak werken of hebben kinderen om voor te zorgen)

4. iets organiseren met vrienden (moet je tijdig aan beginnen en daar ben ik niet zo goed in).

Telkens ik beslis niet op reis te gaan, zie ik mijn agenda in de weken en dagen voor die vakantie wonderlijk vollopen zonder dat het me veel moeite kost.

‘Ga je mee op daguitstap?’, vragen mijn ouders. Zij hebben besloten met de kleinkinderen naar zee te gaan.

‘Ik organiseer sportlessen voor volwassenen tijdens het paasverlof’, mailt iemand anders.

‘Hey Lies. Can I visit you?’, vraag een Couchsurfer.

En ik ben blij dat ik vakantie heb en ‘yes-woman’ kan spelen.

Bovendien kan ik in deze periode weer een flinke stap vooruit zetten qua interieurinrichting. Ik heb bijvoorbeeld de tijd om de firma die mijn inbouwkast gaat maken te laten langskomen. Een dergelijke kast kost zeker niet weinig, maar als ik bekijk hoeveel geld ik uitspaar door deze keer niet op reis te gaan, dan is daarmee al een deel van de kast betaald. En na jaren kleren leggen op gammele rekjes, ga ik daar zeker nog jarenlang van genieten.