The perfect man



Met dank aan onze gastblogger. Ook filmpjes die jij leuk vindt en die passen bij ons thema 'leven als single' zijn welkom bij oponseentje@gmail.com

Boekdate in Brazza Café

Boekenwurmen aller landen, verenigt u! Brazza gaat boekdaten …

Doe je mee?
Je verslindt boeken? Je houdt ervan om leeservaringen uit te wisselen? Je bent niet vies van een gezellige avond op café? Dan is boekdaten iets voor jou. Afspraak op vrijdag 14 juni om 20.30 uur in Brazza Café.
Gratis en voor niets brengen wij je in contact met andere boekenliefhebbers. Happy single, gelukkig getrouwd, hard op zoek? Iedereen welkom.
Laat ons wel even weten dat je er bij zal zijn, dan reserveren wij alvast een plaatsje voor jou aan onze boekdatetafel.

Inschrijven: leen.van.hoorde@telenet.be

Waar? Brazza Café, Koningin Maria Hendrikaplein 66, 9000 Gent. Je kan in deze brasserie ook aperitieven en een hapje of een snack eten. De keuken blijft die avond open tot 19 u.

Meebrengen: je favoriete boek

Hoe als single andere vrouwen en mannen ontmoeten?

Vormingplus Gent-Eeklo organiseert in juli en augustus een cursus met als titel "Hoe als single andere vrouwen en mannen ontmoeten?".

Dit is de korte inhoud:

"Er zijn heel wat alleenstaande mannen en vrouwen die openstaan voor een vaste relatie en bereid zijn tot een oprecht engagement. Maar hoe ontmoet je ze? Hoe zet je de eerste stap? Hoe onderscheid je de juiste match en hoe realistisch zijn je verwachtingen? Hoe uit je verlangens naar intimiteit, seksualiteit en betrokkenheid met behoud van eigenwaarde? Tijdens twee weekends ga je via opdrachten, relatie- en communicatietips op weg om zinvolle contacten te leren leggen met andere vrouwen en mannen. We vertrekken vanuit je eigen ervaringen maar het is geen therapie- of datinggroep, wel een oefen- en trainingsgroep."

De prijs bedraagt 132 euro, meer info hier.

Uitnodiging: sportief-cultureel uitje

Graag nodig ik alle lezers uit voor een sportief-cultureel uitstapje op zondag 9 juni.

We fietsen vanuit Gent naar Gaasbeek langs de Schelde, de Dender en het pajottenland. De afstand bedraagt ongeveer 50 km.

Onderweg picknicken we.

In Gaasbeek bezoeken we het kasteel van Gaasbeek en de binnentuin. Daarnaast brengen we ook een bezoek aan de tentoonstelling van Sam Dillemans, een Belgisch schilder van portretten.

Daarna fietsen we terug naar Gent. Wie die 50 km terug niet zien zitten, kan ook z'n fiets op de trein zetten in een station in de buurt.

Afspraak om 9.45 uur aan de Stropkaai (kruising met de Citadellaan) in Gent zodat we om 10 uur kunnen vertrekken. Graag vooraf melden of je komt via oponseentje@gmail.com.

Lezer J. uit Gent

Lagere school

Anderhalf jaar geleden kwam ik een meisje tegen. Het klikte vreemd genoeg meteen, wat mij niet zo vaak overkomt. Door omstandigheden – mijn relatie was nog maar pas voorbij, de scheiding volop aan de gang en er moest nog serieus mentaal puin geruimd worden – verloren we elkaar al snel uit het oog, wat ik heel jammer vond omdat ik toch een dikke boon voor haar had gekregen.

Negen maand geleden pikten we de draad op, gewoon vriendschappelijk, zoals daarvoor. Het contact ging even vlot als ervoor. Na een paar keer afspreken had ik het zitten. Verliefd. Op iemand met zo’n drukke agenda dat het moeilijk was om vaker af te spreken en te zien of het iets wordt.

Wat doet een mens dan? Open kaart spelen was mijn idee een half jaar terug. Duidelijke communicatie. En heel duidelijk gezegd dat ik het belangrijker vond dat we vrienden konden blijven en af en toe eens weggaan, dan dat we “het maar eens zouden proberen” en er een littekentje bij zouden hebben.

De boodschap leek overgekomen. Het zou niks worden, maar verder geen vuiltje aan de lucht. Maar plots kwam er op elk voorstel een “druk-druk-druk” antwoord. Onwaarschijnlijk (zo naïef ben ik niet), maar gezien haar agenda wel mogelijk.

En nu, via e-mail: “de waarheid”, zoals ze het zelf verwoordt. Waarom via e-mail? Spontaan en oprecht zijn kan blijkbaar als het over leuke dingen gaat, maar wanneer het over gevoelens gaat, moet de communicatie zo anoniem mogelijk.

Zitten we dan echt nog in de lagere school? Briefjes doorgeven van “wil je met mij” of “het is uit”? Of ligt het aan onze internetmaatschappij dat we gewoon niet meer met elkaar kunnen praten over dingen die er toe doen?

Met dank aan onze gastblogger.

Gentse vrijgezellen, verenig u!

Liefde is alles en alles is liefde!
Gentse vrijgezel (of wie ooit vrijgezel was of zijn vrijgezelle vrienden wil steunen met wat input!), Man én Vrouw, verenig u!
U zal beloond worden!

Vraag een willekeurige vriend of vriendin of ze een leuke vrijgezelle man kennen... en het antwoord is 9 op 10 "Nee hoor sorry, wel een paar leuke én knappe vrijgezelle vrouwen!".

Waar wringt het (glazen) schoentje?

Is het dan echt zo dat er minder vrijgezelle mannen op de markt zijn?

Moeten we dan geloven dat er geen potentieel meer tussen die (Gentse) mannen zit?

Of vinden mannen en vrouwen de weg niet langer naar elkaar, de huidige dag van vandaag?

Worden mannen afgeschrikt door mondige en intelligente vrouwen? Of ligt het wel degelijk aan de wederzijdse torenhoge lijst aan verwachtingen? (Jammergenoeg blijkt het witte paard een Schetland-pony te zijn, de prins een kikker en de schone slaapster heeft last van een ochtendhumeur...)

Of zoeken we toch nog te veel binnen het stereotiepe patroon: vrouw aan de haard én ridder op het paard?

De mannen vinden de vrouwen maar knap lastig met al die verwachtingen én de vrouwen vinden de mannen maar niet veel soeps... Dit kan niet blijven duren!

Misschien moeten we de mannen wat meer man laten zijn, en de vrouwen wat meer vrouw durven zijn...
Wie zal het zeggen?!!!

Alvast veel stof tot nadenken.

Wij zijn geboeid door deze actuele topic en vragen jullie medewerking aan onze survey !

Jawel, wij ondernemen een bescheiden poging om dit onderwerp publiekelijk en politiek aan te kaarten! Op 29 mei gaan wij in gesprek met onze Gentse Schepen van Welzijn, gelijke kansen, gezondheid en sport: Resul Tapmaz. Om dit gesprek te voeden met ervaringen en voorstellen uit de dagdagelijkse realiteit, vragen wij jullie hulp! Nemen even jullie tijd om onze survey in te vullen.

Gentse vrijgezel, Man én Vrouw, verenig u!

U wordt bedankt! Van harte weliswaar! Want liefde is alles en alles is liefde!

Thanks for sharing!

Wie graag wat achtergrondinformatie leest rond deze topic:

- Mr. & Mrs. Perfect
- Waarom slimme vrouwen vaak niet aan een man geraken
- single zkt. single


Voor meer info, mail gerust naar ellen.decloedt@hotmail.com of evepattyn@hotmail.com

Zoek een lief voor een ander

Een duurzaam lief vinden voor onszelf, dat lukt ons singles blijkbaar niet zo goed. Want als we zo gemakkelijk een langetermijnlief vonden, dan waren we geen single meer natuurlijk.

Nu is er iemand die het licht gezien heeft en een nieuw concept heeft bedacht  om toch maar zoveel mogelijk singles van de straat af te helpen: singles geen lief laten zoeken voor zichzelf, maar voor een ander. Naar 't schijnt, gaat dat makkelijker.

Tja, daar kan ik mij iets bij voorstellen. Mensen koppelen, daar ben ik ook stukken beter in dat in het vinden van een passend puzzlestukje voor mezelf. Niet dat ik op een mooie dag bedenk dat A en B elkaar wel eens zouden kunnen liggen, maar als je al nogal wat mensen kent en die ook bijeenbrengt, dan komt daar natuurlijk af en toe eens wat van.

De mensen die ik ken, die blijken echter erg weinig andere singles te kennen. Iedereen kent vooral koppels. Bijgevolg word ik bijna nooit aan nieuwe potentiële partners voorgesteld. Dus vraag ik mij af hoe dit datingconcept succesvol kan zijn. Het werkt namelijk met groepen van 12 singles waarbij iedereen een date voorstelt aan elk van de anderen. Je moet dus minstens 11 singles kennen, tenzij je al je medegroepsleden het mailadres van dezelfde vriend doorspeelt natuurlijk.

En wat denken jullie? Geloven jullie in dit concept van Singlesenco?

Met dank aan de lezer die de link mailde naar oponseentje@gmail.com.

Ik word single

Tijdje terug Abraham gezien, tweede huwelijk dood als een pier. Alles kwijt: huis, tuin, hond, kids, wederhelft, …

Geen communicatie, geen intimiteit, geen wederzijdse interesses. Elke avond doodse stilte, vroeg gaan slapen, elk z’n eigen bed.
Eenzaamheid in de menigte… Eerdere sociale relaties verdwenen.

God zij dank morgen gaan werken, alles even wegstoppen, big smile…

Wat heb ik in hemelsnaam fout gedaan?
Zal het je zeggen: heb niks fout gedaan. Heb aan de kar getrokken, hard getrokken. Niet hard genoeg? Fouten gemaakt? Tuurlijk wel, niet meer te tellen. Te weinig communicatie? Dat zeker! Maar toch…

Wil niet meer alleen zijn, met iemand kunnen praten, teder gebaar. Moeilijk vanuit een geïsoleerd bestaan. Chat sites? Geprobeerd, oppervlakkigheid ten troef! Dating sites…
Hoef niet lang te vissen. Binnen enkele dagen, één aan elke vinger. Verbazing alom!

Eén maand later; echtscheiding ingezet. Opnieuw beginnen? Dat kan je niet, kan je nooit. Verder de weg op, er nog iets van proberen te maken. Dat kan wel. Maar niet alleen, alsjeblieft niet alleen…

Single again… maar voel me rot!

Met dank aan de gastblogger die dit stukje mailde naar oponseentje@gmail.com (ook jouw stukje is welkom, beste lezer).