Couchsurfing of dating?

Wie hier al enige tijd meeleest, weet dat ik een couchsurfster ben. Als ik op reis ga, logeer ik af en toe bij andere mensen die ik 'ken' via de Couchsurfing-site. En hier komen er ook af en toe mensen logeren.

Het laatste jaar kreeg ik heel weinig aanvragen van couchsurfers om hier langs te komen. Maar daar is de laatste dagen verandering in gekomen. Sinds ik onlangs inlogde op de site om zelf logement te zoeken voor een nakende trip, weet men mij weer wonen.

Bij de aanvragen zaten er 2 van mannen die alleen op reis zijn. Als ik zo'n aanvraag krijg van een man ben ik toch een beetje wantrouwig. Om een kat een kat te noemen: ik heb geen zin om verkracht te worden in mijn eigen appartement door een man die ik er zelf heb binnengehaald (ook niet door een die ik er zelf niet heb binnengehaald trouwens).

Dus bekijk ik die profielen grondig. En wat valt op?
Bij de ene man staan alleen maar referenties van vrouwen die hij al couchsurfend heeft ontmoet. Blijkbaar logeert die dus altijd bij alleenwonende vrouwen en ook de logeerpartijen bij hemzelf zijn enkel voorbehouden aan vrouwen.

Bij de andere man staat er geen enkele referentie. Er staan alleen maar tientallen foto's van de bink in de disco, de bink met stoere torso op het strand, enz.

Maar de bink laat zich niet afwijzen.

Hieronder graag onze conversatie.

Bink:
Woooooow :) How are u ? I am X live in dubai work for Y love travelling and enjoying life wooooooow :)) the best in life that is made to be enjoyed and learn see natural views enjoy know new ppl cultures and I like to visit new ppk and have a new friends hope we can be friends :) I hope if u can host me on april 18 for 4 days or on 1 june for 4 days :) muchas graciassssss and u sure welcome anytime in dubai :)
Thanks for your input!

Lies:
Hi Bink

Thank you for your couch request and sorry for the late answer.

Honestly, I normally host only women (for safety reasons) and 4 days is also too much. Normally couchsurfing is maximum 2 days.

So I hope you've fond somebody to host you. There are many hosts in Ghent. So this shouldn't be a problem.

Enjoy your trip!

Bink:
Sure I understand señorita Lies :) u so kind :) I can stay 2 nights if u accept sure iam very polite and shy person but may I ask u iam.a little afraid of dogs :))) u have dogs ?? We can talk if u wqnt sure in facebook :) u welcome anytime to dubai hope we cqn be friends :))


Hasta luego

(nvdr: we matchen, want net als hij ben ik niet dol op honden)

Bink (een paar uur naar het versturen van de vorige mail)
Hello senorita llies u angry or what ?? Why u not answee me senorita ??:(((


Lies:

Bink,

I didn't answer you because I was busy and I think my first answer was clear enough.

I don't host men for safety reasons. So please don't insist and respect my wish to feel absolutely safe in my own appartment.
There are hundreds of people offering couches in Ghent. So it shouldn't be a problem to find someone elsewho can host you.

Thank you for your understanding.

Lies

Bink (5 minuten later):

I respect u and ur answrr we can be friends ?? If iam innchent ww can met as friends ams u can if u dont mind to show me little about chent ??


Lies:

Sorry Bink,

I have already so many friends and so little time. So please accept I'm not interested in further contact.

Have a good trip

Lies

Bink:

I do apologize I never ment to make u anvry I just want to have good friends and I see even we cant meet in real atleast we can be friends online plz accept my friendhsip and I knownu kind person thanks anlot :))

Er zijn zo van die mensen die 'dur de comprenur' zijn en dus heb ik geen verdere pogingen ondernomen om Bink diets te maken dat ik zomaar niet op eenvoudig verzoek bevriend word met wildvreemden en al helemaal niet als ze zo sticky zijn als hij.

Andere couchsurfervaringen van mij lees je hier en hier.

Raf Walschaerts over het vrijgezellenbestaan

In dit intervieuw met Raf Walschaerts van Kommil Foo vind je een paar mooie beschouwingen over zijn leven als single.

Dus mail ik die graag naar Op Ons Eentje.

Mag ik iets vragen of jouw liefdesleven?
Walschaerts: “Euh… ja.”

Jij hebt naar verluidt een ‘turbulent’ liefdesleven. Klopt dat?
Walschaerts: “Wel, ik ben serieel monogaam. Ik heb vijf echt intensieve relaties achter de rug. Maar mijn liefdesleven wordt soms uitvergroot. Ook omdat ik er veel over schrijf, en omdat bijna alle voorstellingen er over gaan.”

Wil je een serieel monogaam leven leiden?
Walschaerts: “Nee. Want dat is niet iets waar je voor kiest. Ik kies van natuur uit wel voor een partner. Ik ga er helemaal voor, investeer ook in zo’n relatie. Maar ik ben blijkbaar niet de mens om een heel leven mee samen te zijn. Denk ik nu. Maar dat kan veranderen. Het moet echt de moeite waard zijn om met twee te zijn, anders ben ik liever alleen. Die attitude is misschien de reden dat ik in de praktijk serieel monogaam ben.”

In de combinatie met jouw werk en met wat jij doet, is het misschien soms handiger om alleen te zijn?
Walschaerts: “Een traditioneel gezinsleven kan ik niet hebben. Ik ben bijna nooit thuis, bij wijze van spreken. En ik ben inderdaad iemand die focust. Ik doe bijna niets anders in mijn leven dan dit: lezen, schrijven en spelen. Ik heb geen hobby’s. Behalve een beetje sport misschien, anders word ik te vet. Ik noem mezelf altijd een ‘mono-man’. Niet zozeer op liefdesvlak, maar op de rest van de vlakken. Ik was als kind ook al zo. Mijn moeder zegt: ‘Jij had geen speelgoed’. Mich had alle soorten speelgoed. Ik moest dat niet hebben. Zodra ik kon lezen, was een boek genoeg. En dat is nog altijd zo. Ik weet niet of ik voor een vrouw zo’n interessante vent ben. Ik heb daar mijn twijfels bij. (lacht) Wat ik doe, dit beroep, valt zo goed samen met mij. Dat gaat zelfs boven het concept ‘geluk’. Geen enkele vrouw zou mogen vragen: ‘Ga je iets anders doen, want dan gaat het beter tussen ons’. Die vraag is onmogelijk. Op dat vlak denk ik nogal star.”

Je hebt geen kinderen. Is dat een bewuste keuze?
Walschaerts: “Ik geloof weinig in bewuste keuzes in het leven. Toeval speelt een enorme rol. Toen ik 30 was, kwam ik een fantastische vrouw tegen die ik zo graag zag dat ik kinderen wou met haar. Dat heb ik eigenlijk maar één keer gehad in mijn leven. We hebben enkele jaren geprobeerd om kinderen te krijgen, maar dat is niet gelukt. Dus voor hetzelfde geld had ik nu een zoon of dochter van 18. Had even goed gekund. Dan had mijn leven misschien anders geweest. Want zonder kinderen kan je zeer mono zijn, hè. Als je er hebt, kan je minder mono leven. Kinderen vragen heel veel van een ouder.”

Maar kinderen krijgen is nooit gelukt, begrijp ik?
Walschaerts: “Inderdaad. Kinderen hebben is voor mij biologisch bijna niet mogelijk. Maar dat is nooit dramatisch geweest voor mij. Mijn creativiteit is mijn kind. Ik geniet er elke dag opnieuw van om mijn handen vrij te hebben om te doen waar ik mee bezig mee. (tegen de fotograaf) Heb jij kindjes? – ‘Eentje.’ (tegen de journalist) En jij? – ‘Drie’. Wow, super. Als ik dat hoor, ben ik jaloers. (lacht) Niet op een manier van ‘ik had dat ook willen hebben’. Maar het moet wel super zijn, kinderen hebben. Het soort leven dat ik ook had kunnen leiden.”

Wat mogen we op jouw grafzerk schrijven?
Walschaerts: “‘Ik heb in mijn leven veel mensen graag mogen zien, en een aantal mensen onder hen echt graag’.”


Met dank aan onze gastblogster.



Leuke dingen doen met leuke mensen

Af en toe wat nieuwe mensen leren kennen, wie vindt dat niet plezant? Dat blijkt ook uit de populariteit van onze stukjes "nieuwe mensen leren kennen: enkele tips" en "hoe als single nieuwe mensen ontmoeten". In onze top 5 staan ze respectievelijk op nummer 2 en 3.

Voor al wie graag nieuwe mensen ontmoet, is er nu de site Amuuze. Wie een activiteit organiseert, kan via die site andere geïnteresseerden vinden.
Misschien een tip voor al de badminton- en spelletjesnamiddagenorganisatoren onder ons. Door de activiteit niet alleen hier aan te kondigen, maar ook op Amuuze bereiken we zeker nog meer mensen.

Singlestad Gent

Gelezen op Gentblogt.be:

Gent telt een groot aantal alleenstaanden (52.000 , dat is 44 % tegenover het Vlaamse gemiddelde van 30 %). 28 % van de gezinnen bestaat uit 2 personen, in een kleine 9000 gevallen gaat het om eenoudergezinnen (goed voor een kleine 8 % van de Gentse gezinnen).

Als single hoef je je hier dus geen buitenbeentje meer te voelen. En onze blog heeft nog flink wat groeipotentieel.

Als dat geen 2 vaststellingen zijn om vrolijk van te worden, zo op deze eerste lentedag.

Spelletjesnamiddag - Verslag en nieuwe datum voor een 3e editie!


Voorbije zondag ging de tweede editie van onze spelletjesnamiddagen door. Het goede weer (denken wij dan) deed enkele deelnemers afhaken, maar uiteindelijk vulden we toch met het mooie aantal van 14 personen de Wintertuin van de Vooruit.

Er werd gestart met een rondje Take 5. Direct goed opgewarmd ontstond er een linker- en een rechtertafel.
Aan de ene tafel ging het als volgt: Machiavelli - Bonanza - Regenwormen - Rumikub.
Aan de andere tafel ging het van: Carcaconne - Alhambra - Regenwormen - Touché.

Een rondje Uno heeft Lies nog van ons te goed. :-)

Van zo'n namiddag spelletjes spelen, daar krijgt een mens honger van. De avond werd dus afgesloten met een gezellig etentje. Omstreeks 22u vertrokken de laatsten huiswaarts.

En... (tromgeroffel)... ook een datum voor een volgende editie werd reeds vastgelegd! U mag nu al zaterdag 26 april in uw agenda noteren, ergens in Gent (details volgen).

Als het weer het toelaat, gaan we voor een buitenlocatie en Kubb, badminton, petanque,... worden dan aan ons spelletjesrepertoire toegevoegd. Laat het weer het niet toe, dan zorgen we natuurlijk dat we binnen kunnen spelen.

Hou in alle geval deze blog in het oog en tot dan!

Met dank aan Els voor dit verslag.

Hoe de datingsite bepaalt dat A en B bij elkaar passen

Een van de makers van de datingsite OkCupid legt uit met welke wiskundige formules zij bepalen in welke mate mensen bij elkaar passen.



Met dank aan onze gastblogger. Ook jouw stukje is welkom bij oponseentje@gmail.com.

Kom vanachter je computer vandaan...

en kom morgennamiddag gezelschapsspelletjes spelen. Want het leven is meer dan achter je computer zitten alleen.

Liefde is een besluit

Gelezen in De Standaard van 6 maart:

Het idee dat je op zekere dag de ware tegen het lijf loopt, is flauwekul. Weet je wel hoeveel mensen er rondlopen op deze aarde? Hoe kun je nou weten dat je de juiste hebt gevonden, als je al die andere miljarden mensen niet hebt uitgeprobeerd? Bijna al mijn oude vrienden verwisselden vroeger even vaak van lief als de plaatjes op de radio. En dan, zo rond hun dertigste, bleek diegene met wie ze op dat moment samen waren, toevallig ineens de ware te zijn. Natuurlijk is dat niet zo: ze hadden gewoon beslist dat ze maar eens bij dezelfde vrouw of man zouden blijven, omdat ze een gezin wilden stichten. Eigenlijk is het idee dat je met je volle verstand besluit met iemand samen te zijn veel romantischer dan het gangbare idee van romantiek. Zich hier bewust van zijn, zou de mensheid een hoop hartzeer besparen.

Ilja Leonard Pfeijffer

Spelletjesnamiddag editie 2 - Alle praktische info

En ja hoor, we hebben na wat zoeken een fijne plek gevonden om de spelletjesnamiddag te laten doorgaan: "de Wintertuin" in de alomgekende Vooruit (een vraagje aan de bar wijst je ongetwijfeld de juiste weg).

Meer info vind je terug in de initiële post, maar kort samengevat: nu zondag 16 maart om 14u en breng indien je zin hebt gerust een spelletje mee dat je fijn vindt.  Wij zorgen ook voor enkele klassiekers van de vorige editie.

Tot dan!

Els, Eef, Esben.

Liefhebben is je kwetsbaar opstellen

Een cartoon over liefde en kwetsbaarheid.

Met dank aan onze gastblogster voor het mailen van de link.

Blogrecord

December is traditioneel een topmaand voor deze blog. We vermoeden dat het te maken heeft met de vele singles die in die periode zoeken naar een activiteit voor oudejaar. Al kunnen de donkere wintermaanden er ook iets mee te maken hebben. In die periode zit men al wat vaker voor de computer dan in de zomer.

Dit jaar braken we ons maandrecord met 11.280 pageviews. Pageviews zeggen niet alles, want wie onze stukjes ontvangt via mail komt niet altijd op de blog en wordt dus niet meegerekend.


Wel vreemd dat onze statistieken beginnen in 2007 terwijl deze blog pas in juli 2009 uit de startblokken schoot.

Heb je tips om ons lezersaantal nog verder op te drijven? Laat het ons weten.

Badminton op donderdagavond 27 maart

De vorige badmintonavonden waren telkens op maandag of dinsdag, maar we willen ook de mensen die op die dagen niet vrij zijn eens de kans geven om mee te doen.

Vandaar: volgende afspraak op donderdag 27 maart. Het precieze uur en de locatie volgen nog, maar dat zal dicht bij Gent zijn en hoogstwaarschijnlijk om 20 uur.

Inschrijven kan via badm.oponseentje@gmail.com

We herinneren ook nog even aan de tweede editie van een spelletjesnamiddag op zondag 16 maart om 14 uur.

Met dank aan de organisatoren van de badmintonavonden en de spelletjesnamiddagen. Wil je zelf een activiteit organiseren en via deze blog mensen uitnodigen, mail dan naar oponseentje@gmail.com

Eenzaam zonder jou(w fiscaal voordeel)

Heel laat, vooraleer je in je bed belandt. Alle sterren gezien. ‘s Morgens, 15 februari, belt je beste vriendin je om 8u53. Hoh, Valenpijn viel best mee dit jaar. En ja, je date is al weg, of nooit in je dichte buurt geweest. Of we het over iets anders kunnen hebben? Ja hoor. Ze was fiscaal adviseur. Ze bleef doordrammen. Waarom vrijgezellen zoveel meer belastingen betalen dan koppels… Hell yeah. Dat onze fiscale wetgeving sterk gericht is op ‘gezinnen’? Gezellige fiscus. Als koppel samenleven is nog steeds dé maatschappelijke norm. Bewust & happy single de contradictio in terminis. Misschien moet ik haar opbellen en vragen of we samen fiscaal kunnen optimaliseren?

Zelfs OESO-studies tonen die ongelijke verdeling. Belastingen op inkomen zijn aanzienlijk hoger voor alleenstaanden met een gemiddeld of hoog inkomen dan voor getrouwde gezinnen met of zonder kinderen. Echt verrast was ik niet: honderden regels in onze fiscale wetgeving verschillen naargelang de wijze waarop we ‘samen’ leven. Deze zijn vaker wel dan niet in het voordeel van mensen die in de echt samen zijn. Door het huwelijkscoëfficiënt kan een deel van je inkomen fictief worden overgeheveld naar je partner. Dit levert je al gauw een voordeel van € 3.000 op. Fiscale voordelen bij een woonlening of de aftrek van levensverzekeringen kunnen dan weer handig verdeeld worden tussen partners. Je fiscaal geluk blijkt recht evenredig met je relatiestatus en de grootte van je kroost.

De discriminatie stopt niet bij de belasting op je inkomen. Wie iets nalaat uit een erfenis of schenking kan dat maar beter binnen de gezinskring doen. Daarbuiten vloeit meer dan de helft naar vader staat. Van je huwelijk terug naar het vrije bestaan is evenmin pijnloos. Dankzij de Vlaamse Regering betaal je sinds vorige zomer 2,5% miseriebelasting op je te verdelen woning. Helemaal absurd zijn de premies die veel gemeenten geven voor het aanmoedigen van huwelijksparen. Alsof het huwelijk de enige finale samenlevingsvorm is waartoe je als vrijgezel het best zo snel mogelijk naartoe wordt geleid. Sparen maar voor die reis naar Las Vegas!

Friends with benefits
Het beeld van ‘de alleenstaande’ is zo verankerd in onze maatschappij dat deze vorm van discriminatie amper tot discussie leidt. Iedere single kent wel die periodieke uitingen van bezorgdheid vanwege familie en vrienden, waarbij gepeild wordt naar je welzijn indien er enkele maanden geen wederhelft te bespeuren valt. Die houding wordt hardnekkig in onze belastingbrief doorgetrokken. Discriminatie van tal van gezinsvormen werden afgelopen decennium aangepakt. De alleenstaande blijft verweest achter. All people are equal, but together some are more equal than the other.

Bert Schelfhout & Maurits Vande Reyde

Alert op zoek naar de speld in de hooiberg

Twee onafgebroken singlejaren later maak ik de balans op van mijn struggle-for-love-life. Op zoek ben ik niet en nooit geweest, althans, zo zie ik het zelf. Wel voel ik soms een leegte die ik graag ooit opgevuld wil zien. Maar genieten doe ik, met volle teugen, van de vrijheden die het singlebestaan biedt.

Dit opgeven doe ik dus niet voor eender wie, heb ik al lang besloten. Ook ben ik hopeloos romantisch, en kijk ik ernaar uit om iemand te ontmoeten die me ondersteboven brengt en waar ik hetzelfde effect op heb.

Ik ben wel alert. Mijn single-voelsprieten staan vaker aan dan af, ik sta open voor dates die vrienden voor me organiseren, ik durf al eens te laten vallen dat ik single ben, ...

Want ik heb moeten vaststellen dat mijn eisen hoog zijn. Gewoon goed genoeg is niet goed genoeg voor mij. Er is altijd wel iets. Geen gemeenschappelijke interesses, de ex nog niet helemaal verwerkt, geen fysieke aantrekking, gaat te veel uit, of is helemaal niet sociaal, net iets te oud, heeft een rare gewoonte, ... .

Ik kreeg laatst de vraag: is die niets voor jou? - Ik zei, nee, ik denk het niet. - Waarom niet dan? - Wel, ik kon niets bedenken, alleen, hij is het niet. - Oei, wat is er dan mis mee? - Helemaal niets, hij is best oke, maar gewoon, hij is hét niet.

Maar even vaak is het net andersom en stuurt de andere kant net te weinig aan op een nieuwe date, en hoeft het voor mij ook niet meer.

Dus blijf ik verdergaan, zoals ik bezig ben. Niet op zoek zijn, maar de kans op het vinden van die speld in de hooiberg vergroten door alert te zijn. Niet meer, maar zeker ook niet minder, dan dat. En wie weet, wie weet, kom ik zo, traag maar zeker, die ene ware jacob wel tegen. Ooit.

Met dank aan onze gastblogster. Jouw getuigenis is ook welkom bij oponseentje@gmail.com