Aanrader: spullen lenen via Peerby

Een mens heeft een berg spullen nodig in z'n leven. Een hogedrukreiniger, boormachine, zaag, verticuteermachine, ladder, tent, kampeerfrigo, fietstassen, reisgids, rugzak, BBQ, enz.
Veel van die dingen heb je maximaal een paar keer per jaar nodig. In de tussentijd nemen ze veel plaats in. Om nog maar te zwijgen over het geld dat je ze kosten bij aankoop.

Peerby,een site waarop die mensen de kans geeft om spullen te delen, komt dan ook als geroepen.
De site is heel gebruiksvriendelijk.
Je maakt een profiel aan en gooit dan je vraag in de groep. De site zorgt ervoor dat je oproep terechtkomt bij mensen in je buurt.

Ik maakte al een paar keer gebruik van de site en kon vaststellen dat hij goed werkt. In een mum van tijd bleek ik het gevraagde te kunnen lenen bij meerdere mensen binnen een straal van 5 kilometer.
Zelf ontvang ik nu dagelijks oproepen van mensen uit mijn buurt die iets zoeken. Blijkbaar vinden zij ook snel wat ze nodig hebben, want toen ik reageerde, kreeg ik meermaals als antwoord dat ze het gevraagde ondertussen al gevonden hadden.

Peerby is momenteel gratis.

Ik zou de site zeker aanraden aan alle singles, want je bespaart er niet alleen geld, maar ook ruimte mee, wat zeker handig is als je als single klein woont. Daarnaast leer je via Peerby ook nieuwe mensen kennen in je eigen buurt.

Spelletjesnamiddag vandaag 14u - Update ivm locatie

Zoals vorige week vermeld, is het al dan niet droge weer de bepalende factor of het buiten dan wel binnen doorgaat deze namiddag om 14u.

Na wat overleg, hebben we besloten om:

1) het buiten te laten doorgaan in het Baudelopark (klik hier - we zitten niet noodzakelijk aan de letter B op deze kaart, maar wel aan een vlagje met 'OOE' erop), aangezien het nu nog droog weer is en in de hoop dat het een warme droge dag blijft zoals gisteren (al dan niet met onschuldige wolken);

2) maar... indien het in de loop vd spelletjes toch nat of te koud wordt, verhuizen we naar het café van de Vooruit (map).  Dus laatkomers die ons niet in het park vinden, weten bij deze dat we ons bij nattigheid of te koud naar binnen verplaatst hebben;

Daarnaast nog dit:

-wij voorzien Kubb en petanque, breng gerust ook iets mee dat je fijn vindt (badminton?)
-voorzie zelf iets van drank en/of fruit voor je innerlijke mens, en evt een dekentje om op te zitten
-handig: er zijn gratis openbare toiletten vlakbij (hoek Bibliotheekstraat - rondpunt)

Om het je gemakkelijk te maken, zetten we deze keer een vlagje bij ons met 'OOE' (Op Ons Eentje):

Vind ons bij het vlagje ter grootte van een A4 blad :-)

Tot deze namiddag (14u)!
Els, Eef, Esben.

Uitnodiging: KUBB-club

Hallo,

Ik ben een alleenstaande mama van 2 pubers en ik wil graag nieuwe mensen leren kennen. Blijkbaar zijn de 30- tot 40-jarigen veel socialer ingesteld en staat deze leeftijdsgroep meer open voor allerhande initiatieven. 40-plussers wachten eerder wat meer af.  Dit kan misschien een subjectief gevoel zijn hoor, maar ik heb het gevoel dat ik altijd in hetzelfde kringetje blijf hangen.

Ik overweeg een KUBB-clubje op te richten, eerder in mijn buurt (driehoek Wetteren-Dendermonde-Aalst), vooral gericht op 40-plussers.  Concrete plannen zijn er nog niet echt, het is maar een idee.

Heb je interesse, mail dan naar nickxke1@hotmail.com


Met dank aan onze gastblogster. Jouw bijdrage is ook welkom bij oponseentje@gmail.com

Spelletjesnamiddag - Alle info voor onze 3e editie

Zoals eerder gemeld op de blog (hierzo), zal onze spelletjesnamiddag van zaterdag 26/4 er iets anders uitzien. Met het mooie weer dat ons blijft verwennen, wagen we een gokje met een buiten-editie. Het doel blijft hetzelfde: een fijne namiddag in leuk gezelschap met spelletjes als middel.

We voorzien 2 locaties, aangezien je nooit weet in dit landje qua weer: ofwel het Baudelopark met droog mooi weer, ofwel het café in de Vooruit indien het nogal fris of nat weer wordt. Bekijk deze blog op zaterdagmorgen, tegen dan is het duidelijk welke locatie het wordt en zullen we een laatste update posten (uiteraard hopen we op zon).

Wij brengen al enkele spelletjes mee, net zoals op de vorige edities. Voor deze buiten-editie voorzien we Kubb en petanque gerief, maar breng gerust zelf ook iets mee (extra petanque of badmintonraketten, of een fijn gezelschapspelletje). Denk ook aan je innerlijke mens indien het buiten doorgaat (drank, fruit, ...).

Deze keer geen Doodle, maar het zou fijn zijn mocht je hieronder in een kommentaar melden dat je erbij zal zijn zodat we een idee hebben van de opkomst.

Geniet van het verlengde Paasweekend en hopelijk tot komende zaterdag 26 april, wij kijken er alvast naar uit!

Els, Eef, Esben.

Voor u getest: Blue-bike

Wie als single een auto bezit, geeft gewoonlijk een stuk meer uit dan wie er geen bezit. De aankoop, brandstof, verzekering, wegentaks, onderhoud, ... Het loopt allemaal snel op. En als je alle kosten alleen moet dragen, wegen die natuurlijk dubbel.

Onder meer daarom heb ik nu al ruim 10 jaar geen auto meer. Dat lukt prima, want als ik er echt een nodig heb, kan ik er nog altijd een gebruiken via autodelen.

Het is ondertussen al bijna een jaar geleden dat ik nog eens autodeelde. Op de meeste plaatsen geraak ik ook via carpooling, met de fiets of het openbaar vervoer. Sinds kort heb ik ook een Blue-bike-abonnement. Zo kan ik nadat ik aankom in het station mijn traject verderzetten met de fiets. Ik heb namelijk geen plooifiets.

Deze week testte ik samen met een vriendin de Blue-bike voor het eerst uit. Wij gebruikten de blauwe fiets om een dag te fietsen in het Meetjesland. De Blue-bikes zijn degelijke Oxford-fietsen met 3 versnellingen en een verstelbaar zadel. Het mandje achteraan is handig om bagage mee te nemen.

Wij vonden de fietsen zeker geschikt voor korte verplaatsingen en kleine fietstochten. Voor langere fietstochten zouden wij toch aanraden je eigen fiets op de trein te zetten. De Blue-bikes zijn namelijk aan de zware kant en het stuur is niet verstelbaar. Ik kreeg na enige tijd rugpijn omdat ik te gebogen zat.
Een ander nadeel is dat je de Blue-bikes niet kan reserveren. Dus als je echt pech hebt, is er net een groep Blue-bikers aan het afhaalpunt gepasseerd en staan er geen fietsen meer. Al vernam ik uit welingelichte bron dat dit zelden gebeurt.

Voor de prijsbewuste single nog even een prijsvergelijking.

Blue-bike

10 euro voor een jaarabonnement (en als je lid wordt via een partnerorganisatie krijg je er ook nog eens 2 gratis ritten bij)

3 euro om een gewone Blue-bike 24 uur te gebruiken
4 euro voor een e-bike, maar die zijn niet beschikbaar in alle stations.
In Gent zijn er ook e-scooters.

Er zijn steden waar je niet hoeft te betalen voor je Blue-Bike-ritten. Leve Dendermonde, Deinze en Brugge!

Met 1 Blue-bike-abonnement kan je tot 2 fietsen ontlenen. Zo kon ik Blue-biken met een vriendin die geen abonnement heeft.

Fiets op de trein

5 euro voor een enkele rit, dus 10 euro voor een heen- en terugrit.

Reken er wel op dat je je fiets op en af de stationstrappen moet sleuren en dat je soms hoog moet tillen om je fiets op de trein te krijgen.

Neem dus bij voorkeur een stoere en galante bink mee als fietspartner (al heb ik ook wel positieve ervaringen met vriendelijke NMBS-treinbegeleiders die met de glimlach helpen).

Borderline times

Een passage uit 'Borderline times, het einde van de normaliteit' van Dirk De Wachter:

Shoppen, kopen, consumeren, beu worden, weggooien, iets nieuws zien, kopen, consumeren, ook beu worden, bij de rest gooien (de afvalberg vergroten): we doen het met genotsartikelen, maar we doen het - helaas - ook meer en meer met onze medemensen. Het consumptiedenken sijpelt door in het relationele leven: de partner als bron van genot, als midden van genoegen, 'verbruikbaar', tijdelijk, instant en inwisselbaar. We hadden al fastfood, hapklaar en calorierijk; we kennen nu ook 'fastlove'. Het snelle en inwisselbare spreidt zich uit naar alle domeinen van het (maatschappelijke) leven. We zien het niet alleen in de manier waarop we voedsel tot ons nemen of een partner kiezen, het reflecteert zich ook op het werk (de levenslange carrière heeft plaats geruimd voor jobhopping), de buurt (we verhuizen vaak), de vrienden (men heeft tegenwoordig een dynamische vriendenkring, waarin naar hartenlust wordt toegevoegd maar ook wordt buitengekieperd), de politieke keuze, religie enz.

Mislukte liefdes

De vicieuze cirkel van het leven als ‘eentje’

Ik ben een frequent lezer van deze blog. De teksten die het meest mijn aandacht trekken, zijn deze die gaan rond het ontmoeten van andere mensen. Dat ik hierin niet de enige ben, bleek onlangs toen in een post geschreven werd dat twee posts rond dit onderwerp in de top vijf staan. Meer bepaald gaat het om onder andere volgende blog:

http://oponseentje.blogspot.be/2011/08/nieuwe-mensen-leren-kennen-enkele-tips.html

Deze vijf tips zijn ongetwijfeld juist. Het zijn inderdaad manieren om andere mensen te leren kennen. Helaas zijn ze ook zeer kort door de bocht. Ik overloop even waarom.

-Spontane en regelmatige ontmoetingen: Het volgen van cursussen, opleidingen, enz. is een goede manier om eventjes onder de mensen te komen en ook nieuwe mensen te leren kennen... In theorie... In de praktijk, moet je al geluk hebben dat net in de groep van je cursus enkele mensen zijn die en open staan voor het leren kennen van anderen en dat het dan ook nog eens klikt met die mensen. Meestal kan je slechts 1 of 2 cursussen volgen per half jaar (tijd, geld…). Veel herkansingen krijg je dus niet. In de realiteit zie je deze mensen na de cursus nooit nog terug.

-Vind je iemand sympathiek, zorg er dan voor dat die persoon niet uit je leven verdwijnt: Dat lijkt zeer logisch, maar om iemand sympathiek te kunnen vinden, moet je al op zijn minst kennissen zijn. Dat is al een stap verder dan mensen leren kennen.

-Kom uit je kot/ga alleen op stap: Buiten je huis komen is simpelweg niet voldoende. Het zijn enkel de erg sociale mensen die in staat zijn om wildvreemden te gaan aanspreken in een café, park, enz. Deze mensen hebben dan ook vaak geen probleem om nieuwe mensen te leren kennen. Het zijn net de mensen die niet die sociale vaardigheid of de durf hebben om wildvreemden aan te spreken die nood hebben aan manieren om nieuwe mensen te leren kennen. Daarbij komt ook nog dat je, als je in een koffiebar zit of een boek leest in een park nooit aangesproken wordt. Hier kan er misschien een verschil zijn tussen mannen en vrouwen, waarbij de laatste meer kans hebben om aangesproken te worden, maar als man, mag je dat simpelweg vergeten.
Het alleen op stap gaan heeft ook grenzen. Ja, er is geen enkel probleem mee om rustig ergens een boek te lezen of alleen een koffie te gaan drinken. Maar andere zaken? Alleen ’s avonds op café gaan? Alleen een dansje gaan plaatsen in een dansetablissement à la Charlatan? Het zijn door deze avondactiviteiten dat je het meest mensen leert kennen, maar het zijn net deze zaken die je, als je op je eentje bent, niet kan doen.

En zo begint de vicieuze cirkel.

Voor de duidelijkheid, ik bedoel dit niet als kritiek op de schrijfster van de voorvermelde blog. Ik vermoed echter dat er heel wat lezers zijn die bij het lezen van deze tips een diepe zucht slaken en denken ‘was het maar zo eenvoudig’. Deze mensen, waartoe ikzelf ook behoor, wil ik op deze manier een hart onder de riem steken. Je bent niet alleen.

Uitnodiging: badmintonavond en volleybaldag

Sportievelingen,

Het op ons eentje sportaanbod heeft enkele uitnodigingen voor jullie in petto.

Uitnodiging 1: Een nieuwe badmintonavond. Na het succes van vorige editie opnieuw op donderdagavond (normaal gezien zal dit weer tussen 20u en 21u zijn in Catalpa in Lochristi). De week na de paasvakantie: 24 april. Hopelijk zijn jullie even massaal aanwezig. Iedereen was het er immers over eens dat het leuker is als je meer kan afwisselen van partner en tegenstander.

Uitnodiging 2: Deze komt niet van mij, maar van Ellen die de laatste keren mee gebadmintond heeft. Volleybal! Het is eens iets anders. Wanneer: 10 mei (hele dag). Waar: de voetbalvelden van SK Lochristi in Beervelde. (Net geen 5min van de afrit van de E17.) Het gaat hier om een evenement van volleybalclub Lowavol. Ook niet-singles zijn welkom...

Geïnteresseerden voor beide evenementen mogen mailen naar badm.oponseentje@gmail.com.

Tot dan!

Ellen
Simon

De eerste keer op café in trainingsbroek

De badmintonavonden worden steeds succesvoller en dat is niet meer dan terecht! Vorige week donderdag waren we maar liefst met negen. Meer dan genoeg mensen dus om mee te spelen. Het was een mooie mix van niveaus, bekende en nieuwe gezichten.

Na het sporten werd naar goede gewoonte afgesloten met een drankje. Deze keer niet in de fitness maar op café. Niet iedereen had ‘gewone’ kleren mee en dus moesten sommigen een beetje overgehaald worden om op café te gaan in een trainingsbroek. Na een kwartier onderhandelen en ‘ik ga alleen mee als ik ergens in een hoek kan gaan zitten’ zijn ze toch meegesleurd. En daar waren ze blij om.

Wil je een mailtje krijgen wanneer er een volgende badmintonavond wordt gepland, mail dan naar badm.oponseentje@gmail.com

Met dank aan onze gastblogster. Jouw stukje is ook welkom bij oponseentje@gmail.com

Uitnodiging: feestweekend 5 jaar op ons eentje

Binnenkort bestaat deze blog 5 jaar en dat willen we natuurlijk vieren.

Omdat een feestelijk souper wat passé is en een dagactiviteit wat te minnetjes is voor deze grootse gebeurtenis trekken we er een heel weekend op uit.

Zo kunnen we alle activiteiten waarvan de ervaring leert dat ze bij onze lezers in de smaak vallen op het programma zetten en hebben we ruim de tijd om elkaar beter te leren kennen.

We hebben al contacten gelegd met de jeugdherberg van Voeren, een prachtige jeugdherberg met alle modern comfort.

We ontvingen zonet een mail van onze contactpersoon met de boodschap dat we dringend moeten laten weten met hoeveel mensen we gaan komen. Er zijn namelijk nog andere groepen die een boekingsaanvraag hebben gedaan en dus moeten we onze optie deze week nog omzetten in een reservatie.

Vandaar deze uitnodiging. Wie ziet het zitten om in het weekend van 13 tot 15 juni mee op weekend te gaan naar Voeren?

Op het programma:

- vrijdagavond 13 juni: aankomst en kennismaking bij een lekkere cocktail, gezelschapsspelletjes voor de liefhebbers

- zaterdag 14 juni: ontbijt in de jeugdherberg, daarna naar keuze een wandeling of een fietstocht (je kan een fiets huren als je de jouwe niet kan meebrengen)
's avonds een lekkere maaltijd in Maastricht

- zondag 15 juni: ontbijt in de jeugdherberg, daarna bezoek van Maastricht, Luik of Aken (afhankelijk van de wensen van de deelnemers)

Prijs: afhankelijk van het gewenste type kamer (er zijn kamers van 2 bedden, van 3 tot 4 bedden, van 5 tot 6 bedden en van 7 bedden). Door te kiezen voor budgetvriendelijk logement (zonder single-supplementen!) willen we zoveel mogelijk mensen de kans geven mee te gaan, ongeacht hun budget (want het single-leven is duur, dat weten we).

Laat vandaag nog weten of dit voorstel je aanspreekt en bezorg je mailadres en het gewenste type kamer aan oponseentje@gmail.com.
Zo kunnen wij snel de genomen optie omzetten in een reservatie.

Enthousiaste groeten van de organisatoren.