Last-minute-aanbiedingen

Nog geen plannen voor morgen of overmorgen? Dan zijn deze activiteiten misschien iets voor jou:

- eerste bijeenkomst van de Kubb-club op zondag 1 juni om 14 uur,

- badmintonavond op maandag 2 juni om 20 uur.

Ben je niet vrij of spreken deze activiteiten je minder aan? Organiseer dan gerust zelf een activiteit en mail je uitnodiging naar oponseentje@gmail.com.

Klaar voor de liefde

Met dank aan onze gastblogster. Jouw inzending is ook welkom bij oponseentje@gmail.com.

Single doesn't have to mean lonely


Mijn haat-liefdeverhouding met de singlewereld

De singles, dat zijn de maatjes bij wie ik binnenval zonder bellen. Diegenen die ik sms als ik zin heb in een fietstocht, een wandeling, een stapje in de wereld, ... De vrienden met wie ik zoveel ervaringen deel dat ze maar een half woord nodig hebben om mij te begrijpen. Die fantastische mensen die mijn leven zoveel mooier maken.

Maar als ik even rondkijk buiten mijn vertrouwde vriendenkring zie ik ook veel pure single-tristesse.

Blikken zonder bruis,

duffe looks,

minimale sociale vaardigheden,

troosteloze clubs met tal van tijddodende activiteiten en een overaanbod aan dwaze praat en 13-in-een-dozijnigheid,

groepsreizen bij gebrek aan beter,

huizen zonder leven,

onsmakelijke kant-en-klaarmaaltjes,

Seks met dingen en friends with benefits,

datingsites vol kromschrijvers op zoek naar een lief,

Mannen van Melle

Kortom, een universum waar ik geen deel wil van uitmaken. Dus laat mij maar bouwen aan mijn eigen kring. Met leuke mensen waarmee het klikt. Wat ook hun relatiestatus moge zijn.

Dating apps and alike...

Een tijdje terug kwam ik een leuk artikel tegen en meteen was ik verkocht voor de knap gevonden oplossing van de kunstenares in kwestie. Moe van de vele (soms walgelijke) reacties die ze kreeg via één of andere dating app, vond ze een ideale manier om sommige van die reacties te counteren. In haar geval van mannen, maar het gaat me hier meer over de manier waarop ze dat doet.

Ik heb niks tegen dating sites of andere sites en apps die aanzetten tot het ontmoeten van nieuwe mensen, al heb ik geen ervaring met de nieuwste ontwikkelingen op dat vlak (zoals T*nder blijkbaar uit het artikel). Ik had ooit al eens iets gelezen over die nieuwe vormen van daten, meestal in een nogal negatief daglicht, dus de goesting om het eens uit te testen was toen al weg. Dat terzijde :-)

De kunstenares pakt het als volgt aan: indien een kerel een nogal ongepast berichtje stuurt, bewerkt ze zijn foto en stuurt ze die terug naar de afzender. Ze schetst hen namelijk naakt met een klein (letterlijk) detail onderaan. Zoals ze zelf ook zegt, is het misschien nogal kinderlijk hen klein geschapen te tekenen maar ik vind dat ze groot gelijk heeft.

Wat voor mij de reden was om het hier te posten is uiteraard niet om te zeggen dat 'de man' een vunzig wezen is, maar wel om aan de gemiddelde man te tonen wat sommige mannen sturen naar een mogelijke date. Ik weet dat er de zotste verhalen de ronde doen en je hoort nu en dan een exces, maar eerlijk gezegd wist ik niet dat sommigen er zó ver over gingen én het effectief versturen. Menen ze dat dan echt, of is het eerder een wat rare vorm van grappen maken met onbekenden? En ik vraag me dan vooral af wat ze daar dachten mee te bereiken, want ik kan me niet inbeelden dat ze dan iets hadden van 'awel die gaat dus ja zeggen hé, ik ben er zeker van!'...

Een geluk dat de meesten weten dat een aanzienlijk deel van de mannen wel 'zo van die goeikes' zijn (we werden hier recent nog bejubeld in 'Ode aan de man'). En hopelijk snappen de goeie mannen nu iets meer waarom vrouwen al eens wat achterdochtig kunnen zijn, voor zover dat nog niet geweten was.

Om met een open vraag te eindigen: zouden sommige vrouwelijke kandidaten op die apps ook zo vunzig zijn (niet dat ik ze wil ontmoeten)? Of is het misschien de app of het concept op zich dat dit gedrag (mee) in de hand werkt of ertoe aanzet? Iemand een ervaring die je wilt delen, doe gerust!

Het artikel vind je hier, en de blog van de kunstenares bereik je met deze link.

Uitnodiging: eerste bijeenkomst Kubb-club

Na een oproep om een KUBB-club op te richten, reageerden een aantal enthousiastelingen.  De eerste kennismakingsbijeenkomst zal plaats hebben op zondag 1 juni om 14.00 uur op het terras (bij mooi weer) of binnen in de taverne ‘Le Beach House’ aan de Nieuwdonk te Overmere (Berlare).  Alle geïnteresseerden zijn welkom !  De koning van het Kubb-spel zal op de tafel gezet worden om aan te duiden waar we zitten. Ook kinderen zijn welkom, zij kunnen zich uitleven in de speeltuin.

Je kan je komst melden bij nickxke1@hotmail.com


Met dank aan onze gastblogster. Wil jij zelf iets organiseren voor de lezers van deze blog, mail dan naar oponseentje@gmail.com. Niet-commerciële oproepen publiceren wij graag.

Uitnodiging: badmintonavond

Op maandagavond 2 juni badmintonnen we opnieuw. Afspraak om 20 uur in sportzaal Catalpa in Lochristi. Hopelijk zijn jullie weer massaal aanwezig, zodat we net zoals op de vorige edities veel verschillende combinaties kunnen maken.

Graag een mail naar badm.oponseentje@gmail.com als jullie komen, zodat ik dan een week op voorhand (of zo) de terreintjes kan reserveren.

Groeten en tot dan,

Simon

Kopenhagen by bike

Maandag trok ik de deur van mijn appartementje in Gent achter mij dicht en vertrok ik met mijn fiets volgeladen richting Kopenhagen. Vorig jaar ging ik voor het eerst alleen op reis, dat viel bijzonder goed mee. Volledig opgeladen om het leven weer wat beter de baas te kunnen, kwam ik terug van 3 weken Spanje.

Tijd voor een nieuw plan, dacht ik, en dit jaar mag het gerust wat avontuurlijker. Een fietsweekendje met vriendinnen inspireerde me om een fietsreis te maken. Niet veel later had ik er een punt van gemaakt: Kopenhagen zou het worden. Via de Noordzeeroute ga ik van dorp naar dorp. Overnachten doe ik bij vrienden op de fiets (iets wat ik leerde kennen via deze blog) en slaapzalen in hostels, om de o zo gehate singletoeslag te vermijden.

Ik probeer tijdens mijn reis een blog bij te houden. Iedereen kan volgen via http://gentkopenhagen.blogspot.com/ . En voor de singles die nu denken: hé dat wil ik ook doen, heb ik maar 1 tip: gewoon doen! Een drempel om alleen te vertrekken is er zeker, maar eens vertrokken en je uit je comfortzone getrokken bent, is de voldoening zo groot!

Alleen op weg


Met dank aan onze gastblogger, Buddha, voor deze bondige bijdrage. Ook jouw stukje is welkom bij oponseentje@gmail.com.

Verslag spelletjesnamiddag

Het heeft even op zich laten wachten, maar hier zijn we met een verslagje van hoe onze spelletjesnamiddag geweest is.

Deze editie was de eerste keer buiten en niettegenstaande de wolken de hele tijd de zonnestralen tegenhielden, bleef het toch droog (op 2 verdwaalde regendruppels na).

We waren met een 10tal in het Baudelopark, wat resulteerde in enkele spelletjes Kubb met 2 grotere groepen en tussenin enkele pogingen om elkaar met petanque te verslaan. Met gratis animatie: een wat beschonken man kwam z'n geamuseerde maar onverstaanbare mening geven met allicht de nodige aanwijzingen om te winnen. Eens hij blijkbaar doorhad dat we er niet veel aan hadden, had hij nog een gezellige monoloog met een zitbank alvorens te verdwijnen in de stad. Of dit ook iemand was die de blog leest zullen we echter nooit weten... ;-)

Jammer genoeg werd het niet echt warm die namiddag, in tegenstelling tot de weekends ervoor.  Na nog enkele spelletjes Kubb werd rond 18u alles opgeruimd en een tafeltje gezocht binnen om iets te drinken en wat later er ook lekker te eten.  Al babbelend liep de avond ten einde rond 21u30.

Het was ook deze keer alweer een fijne namiddag met ook nu enkele nieuwe gezichten, dus kom maar af indien je een volgende keer zin hebt om mee te doen! Alle info over een volgende editie zal hier binnenkort op deze blog verschijnen.

Ode aan de man

Beste mannelijke lezers,

Ik wil me bij jullie excuseren. Jullie werden hier namelijk al meermaals door het slijk gehaald. Omdat enkelingen onder jullie plakkerig zijn, ons oneerbare voorstellen doen (zoals hier en hier beschreven) en ons veel dateleed bezorgen. Ook wel omdat we ons hart vasthouden als bepaalde mannen bij ons thuis komen klussen. Ooit verscheen er hier zelfs een lange reeks over foute mannen. Dat die geschreven werd door een man verzacht hopelijk wel jullie pijn.

Dus wil ik iets goedmaken in naam van al mijn geslachtsgenoten. Hoe ik op dat idee kwam? Wel, ik was onlangs met een vriendin op fietstocht. Telkens we in de problemen kwamen, bleek de juiste man op te dagen op het juiste moment. Ketting afgevallen midden in een eenzaam, donker woud? Daar komt toch wel toevallig net een fietser langsrijden die ze er prompt weer oplegt en daarna voortfietst met vuile handen (en wij met propere). Binnenband die door de buitenband komt piepen? Even een jongeman aangesproken en een paar minuten later voert hij ons en het fietswiel al naar een fietsenmaker. Zwaar beladen fiets? De mannen van de NMBS tillen die wel even op de trein terwijl wij goedkeurend mogen toekijken.
Last met (rol)trappen bestijgen en afdalen met de loden bolide, een toevallige passant neemt het wel even over.

Mijn conclusie: 95% van de mannen zijn gewoonweg schatjes. Bij deze dus dank aan alle lieve mannen die ons pad kruisen, aan al diegenen met wie we gewoon een leuke babbel kunnen hebben, aan zij die met de glimlach en met kennis van zaken onze technische akkefietjes verhelpen zonder op ons neer te kijken en die ons slechts bespringen als ze zeker zijn dat we dat zelf ook willen :-).