Uitnodiging: Improvisatietheater op 3 mei in theater Tinnenpot in Gent

Op zondag 3 mei vindt de halve finale van de Belgische Improvisatie Liga (BIL) plaats in theater Tinnenpot in Gent

Voor de mensen die dit niet kennen een woordje uitleg: 

Het is een theatervoorstelling met twee teams die spelen in en rond een arena zoals een hockeywedstrijd. Er zijn enkele wacko scheidsrechters : Pierre Lamort, Stein Venein en Black Benny die er zo hun eigen mening op na houden wat betreft een "goede improvisatie". 
Er kunnen natuurlijk geen ceremoniemeester op speed en enkele vrolijke strijdlieden ontbreken!! En last but not least, het publiek dat zich mag uitleven vanop de tribune met het bekogelen van de arena met zijn pantoffels en de democratie mag laten werken door steeds op zijn favoriete of naar hun mening best spelende team te stemmen. 

Hebben jullie zin in een avondje impro op het scherpst van de snede met twee teams die zich laten leiden door hun eigen kinderlijke en soms minder kinderlijke fantasieën, ga dan gewoon mee!

De wedstrijd begint om 20u in theater Tinnenpot in de Tinnenpotstraat nr 21 in Gent.

Naar mijn mening de perfecte manier om een lang weekend af te sluiten!

Tickets kunnen zowel op voorhand als ter plaatse gekocht worden en kosten in voorverkoop 13 euro, aan de kassa 14 euro. De voorverkooptickets kunnen hier aangekocht worden. 

Ik zal een half uur op voorhand in het caféetje aanwezig zijn links van de ingang met een blad met  "Op ons eentje" op ter herkenning. Je kan je aanwezigheid ook kenbaar maken via een opmerking.

Hopelijk tot dan!
Johan

Met dank aan onze mede-organisator Johan. Wil je ook iets organiseren? Schrijf dan een leuk tekstje en mail dit door naar oponseentje@gmail.com.

Trouw niet en leef lang

Emma Morano is met haar 115 jaar de oudste vrouw van Europa. Haar geheim? Rauwe eieren eten én niet trouwen. Na een ongelukkig huwelijk stuurde ze alle geïnteresseerde mannen wandelen. 'Ik wil door niemand gedomineerd worden', zei ze hierover.

Zij staat trouwens niet alleen met haar mening dat niet trouwen een gunstige invloed heeft op de levensduur. Ook een 109-jarige Britse vrouw die nooit huwde, wijt haar hoge leeftijd aan de afwezigheid van een husband.

Nu vragen we ons natuurlijk af of ook mannelijke eeuwlingen de link leggen met het ontbreken van een partner. Of geldt deze wijsheid enkel voor vrouwen?

Met dank aan onze gastblogsters voor het mailen van de links naar oponseentje@gmail.com

Cursussen voor singles bij Vormingplus

Vormingplus biedt binnenkort de volgende cursussen aan:

- Een scheiding is een ingrijpend proces

- Praktische en juridische regelingen bij scheiding

- Hoe als single andere vrouwen en mannen ontmoeten?

Uitnodiging: Gent Smaakt! op donderdag 14 mei om 17h + enkele herinneringen

Van woensdag 13 t.e.m. zondag 17 mei gaat voor de vijfde keer het culinair evenement "Gent Smaakt!" onder en langs de Schapenstal, euh Stadshal, door.
Op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei, gaan we "Op Ons Eentje" naar dit evenement. We komen tesamen om 17h aan de "Standaard Boekhandel" op het St-Baafsplein (kruispunt met de Lange Kruisstraat).

Inschrijven kan je via deze doodle.

Indien het slecht weer is, zoeken we in de buurt een gezellig cafeetje op en maken we er een oergezellige ontmoetingsnamiddag van.
Mensen die later komen, kunnen altijd bij de groep aansluiten. Die dag kan je een SOS-bericht sturen naar het nummer 0478 76 23 55 indien je ons niet vindt.

Herinnering:
Op donderdag 23 en zaterdag 25 april om 19h wordt in de Vooruit de activiteitenbijeenkomst georganiseerd. Wil je mee activiteiten organiseren of ideeën aanbrengen, kom dan gerust langs. We zitten aan de tafeltjes op het eind van de toog, achteraan het café. Mocht je ons niet vinden, dan kan je op bovenstaand gsm-nummer tips vragen. ;-)

Anne organiseert op zondag 10 mei een fietstocht.

Tot ziens!
Sir K.

Waarom de single altijd de pineut is

Van het loon van singles gaat 55,6 tot 60% naar de overheid, zo berekende de OESO.

In het Nieuwsblad van vrijdag vertellen 5 singles waarom ze zich vaak de pineut voelen. En experts leggen uit waarom ze nog gelijk hebben ook.

Datingperikelen – deel 1 van ontelbaar

De Liefde, het blijft mijn favoriete onderwerp. Daarin ben ik niet alleen, mijn gedacht. Zodra ik in gezelschap vertel dat ik online date, is de belangstelling gewekt. Mensen kunnen het niet laten. Ze willen allemaal weten hoe dat in zijn werk gaat. Of dat niet doodeng is. Of er creepy venten tussen zitten, of op zijn minst getrouwde exemplaren. Of daar ook ‘gewone’ mannen bij zitten, of enkel de marginale types belust op seks? Vooral de smeuïge details willen ze horen. Ik moet er eens ernstig over denken om daar een one woman show rond te schrijven. Het wordt zonder meer een avondvullend programma.

Voor een beginneling heb ik wel wat tips. Ga gewoon iets drinken. Een advies dat ik vroeger in de wind sloeg, stoer als ik ben. En dan zit daar zo’n man tegenover je, die maar blijft doorzeuren over de verbouwingen aan zijn huis en hoe veel ongeluk hij daar mee heeft. Je wil de sukkel niet kwetsen, en dus luister je geduldig, een glimlach op je gezicht gebeiteld. Tot ook de forel op je bord met zijn ogen begint te draaien, en je heldhaftig het gesprek over een andere boeg gooit. Of hij regelmatig datet met dames? Oeps, foute vraag. Het volgend half uur krijg je het trieste relaas van zijn liefdesleven te verduren, aangevuld met hoe veel malchance hij toch al gehad heeft. De forel blaast zijn laatste zucht uit.

Hoe vaker je datet, hoe sneller je leert. Je laat het niet meer zo ver komen. Dus gebeurt het dat ik na één koffietje al zeg dat wij volgens mij niet op dezelfde golflengte zitten. Soms lees ik dan opluchting op de man zijn gezicht; hij durfde het waarschijnlijk niet zelf te zeggen. Soms is er ook teleurstelling. Een uitdrukkelijke vraag om niet te snel te beslissen. Maar als je ’t weet, dan weet je ‘t. Mijn buikgevoel bedriegt me zelden. En heel soms wordt het heerschap in kwestie boos, zegt dat het altijd iets is met de vrouwen, en stapt met een boze tred weg. Ik zwéér het je, op zo’n moment moet je een flinke dosis acteertalent hebben om niet prompt in lachen uit te barsten.

Ik vind dat daten best wel fijn. Spannend ook, al ben ik nooit zenuwachtig. Het is een leuke manier om mensen te leren kennen. Mensen en hun grote en kleine verhalen, hun vreugdes en hun frustraties. Er blijft al eens een vriendschap aan over, want soms klikt het zonder vonk. Dan pas kan je openlijk vertellen en elkaar adviezen geven vanuit het perspectief van het andere geslacht. De psychologe in mij likt er haar vingers bij af. De vrouw in mij echter zucht inwendig. Ik had het soms liever omgekeerd gewild.

Met dank aan onze gastblogster die gehoor gaf aan deze oproep. Jouw getuigenis is ook welkom bij oponseentje@gmail.com

fietstocht 10 mei

Ben je single, vrij op zondagmiddag 10 mei en hou je van fietsen?
Meer heb je niet nodig om deel te nemen aan de "Op Ons Eentje fietstocht"!

We vertrekken om 13u30 aan het Sint-Pietersstation in Gent voor een fietstocht van +/- 40 kilometer

We fietsen op 't gemak, voorzien af en toe een rustpauze, ... laat je dus niet tegenhouden door de intensiteit.

Laten weten dat je komt kan via deze doodle .

Als het regent dat het giet, dan gaat de fietstocht niet door. Dat laat ik dan weten op de blog.

Van lang single tot opnieuw single

Vijf jaar single ben ik geweest. Een vijfde van mijn leven. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik geloof in mezelf en zelfstandig ben. Misschien, blijkt nu ik een relatie heb, wel té zelfstandig, té ‘tevreden’ met wie ik geworden ben?

Want jarenlang heb ik kunnen doen wat ik wou doen – ik wou helemaal niet op jonge leeftijd een relatie, laat staan een huis of kinderen. Aan die dingen had ik geen behoefte, hoewel ik natuurlijk het hebben van een lief af en toe, zoals iedereen, wel eens miste. In de plaats kon ik vrijwilligerswerk doen, me concentreren op mijn job, doorgroeien, bijscholen, reizen.

En toen leerde ik de huidige vriend kennen. We hadden veel gemeenschappelijke interesses en op het eerste zicht wel een gelijkaardig idee over het leven en de toekomst... Een echte vonk was er niet – die is er nog nooit geweest bij mij, het lijkt wel of dat over-je-oren-verliefd-zijn gevoel niet in mijn woordenboek staat. En ondanks de jarenlange belofte aan mezelf, dat ik pas écht weer voor een relatie zou gaan als dat gevoel er éindelijk wel eens zou zijn (want, als iedereen dat kan voelen, waarom ik dan niet?), bevond ik me plots in een relatie.

En na zoveel jaren single zijn, is dat niet simpel. Als single maak je namelijk plannen voor een toekomst als single: ik moet nog die grote reis doen, of, ik word wat ouder en dat maandelijks huren is echt wel weggesmeten geld, misschien moet ik maar eens kijken om te kopen, of, de beslissing om na die grote reis een katje te nemen. Plannen waarbij ik met niets of niemand rekening moet houden (behalve mijn eigen spaarpot, dat is dan weer een ander single-probleem). En plots komt daar iemand met – zo blijkt als je elkaar toch wat beter leert kennen – toch wel andere ideeën voor de toekomst, single plannen die gemaakt zijn in zijn single jaren.

En dan stel je jezelf de vraag: is deze relatie het waard om mijn plannen op te bergen? Is deze relatie beter dan alleen zijn, maakt ze mij gelukkiger?

Ik vrees dat bij mij het antwoord helaas deze keer ‘nee’ is, en deze relatie geen lang leven meer beschoren is (om uiteraard nog andere redenen, die er helemaal niet zo toe doen op een single blog). Of hoe het lang single zijn, het uiteindelijk opnieuw single worden in de hand werkt.

Maar op een dag vinden we allemaal die ene persoon die het wél waard is om onze plannen voor bij te schaven. En zo niet? Dan hebben we toch nog altijd onze eigen, leuke, geplande toekomst!

Met dank aan onze gastblogster. We kijken uit naar jouw inzending bij oponseentje@gmail.com

Verslag ontmoetingsavond 7 april 2015

Een tiental singles kwamen opdagen voor de derde ontmoetingsavond georganiseerd door Sir K in de Vooruit. Naar mijn beste inschatting varieerde de leeftijd van de singles tussen mensen die achteraan kar twee en halverwege kruiwagen vier zitten. Er zaten een paar bekende gezichten tussen, en ook een paar nieuwe stukken vlees.

Als man zijnde viel het vrouwelijk gezelschap tegen. Versta me niet verkeerd hé, ik bedoel hier het aantal ;-) Deze keer waren de mannen in de meerderheid. Over de persoonlijkheden van de vrouwen niets dan lof (voor zover je daarover kan oordelen op een paar uur tijd). Ook met de mannen konden trouwens leuke gesprekken gevoerd worden.

Waarover werd er allemaal gebabbeld ? Verbouwen, rat in de wc, reizen naar India, slijpschijven, boeken, een inspectiecamera, jawel. Ook over dating sites, loszittende tegeltjes, moto's. Maar waarvoor zou die inspectiecamera dienen ?? Solliciteren, sponsor nonkel voor schoolgaande meisjes in India, rolstoelen, boormachines in een mooi koffertje, bouwen en theater. Inspectiecamera ?? Bedrijfswagens, reizen voor singles, fietstochten, lekken in een dak, uw job al dan niet graag doen. Wie of wat moet er geïnspecteerd worden met die camera ? Burn-out, de oponseentje-blog, tennissen, Google, de zon in je ogen, terrasje doen. Die camera hé... Reizen met vrienden, vorige activiteiten, lezersaantallen op de blog, drukke agenda's, liken op Facebook. Zouden er met die inspectiecamera dingen te zien zijn die hij/zij liever niet wil zien ? Muziek die wat luid staat, handige Harry's en Harrietten, kleine wereld met mensen die naar eenzelfde school geweest zijn. Dialecten en efkes moeten gaan pissen... Voor iedereen wel een onderwerp waarover je kan meepraten.

Iets na 23u zijn de laatste zeven singles richting bedje vertrokken, naar mijn vermoeden elk op ons eentje naar hun eigen bed.

En die inspectiecamera : de aanwezigen weten waarvoor die zal gebruikt worden. Jullie afwezige lezers hadden maar moeten langskomen :-p

Bedankt aan de aanwezigen voor de leuke avond, dank aan Sir K. voor de organisatie. Ik persoonlijk vind het een aangename manier om nieuwe gelijkgestemde mensen te leren kennen en van gedachten te wisselen.

In opdracht van Lies,
gastblogger A.

Resultaten van de activiteiten-enquête (deel 3)

De reeds georganiseerde activiteiten (ontmoetingsavonden, etentjes, wandelingen, badminton spelen, spelletjesnamiddagen, kerstmarkt) vonden jullie toffe initiatieven. Jullie willen dat deze op regelmatige tijdstippen georganiseerd worden.

Onderstaande activiteiten mogen volgens jullie ook aan bod komen:

- uitstapjes naar evenementen, stadsbezoek
- naar een fuif of festival gaan
- bioscoopbezoek
- allerhande workshops of degustaties volgen (koken, wijn, bier, ...)
- een picknick of een gebakjesnamiddag
- sport- en doeactiviteiten (schaatsen, fietsen, paintbal, karting, kajak, bowling, ...)
- comedyavonden
- cultuuruitstapjes (museumbezoek, leesclub, praatavond, lezingen bijwonen)

De meesten onder jullie willen deze activiteiten het liefst een maandje op voorhand op de blog zien verschijnen met daarna een herinnering 2 weken voordat het evenement plaatsvindt.

Over het algemeen staan jullie toe dat kinderen bij bepaalde activiteiten aanwezig kunnen zijn maar het moet wel duidelijk aangegeven worden. Slechts enkelen zouden zich niet op deze activiteiten inschrijven.

Tot hier de samenvatting van "De grote OOE-mini-activiteiten-enquête". 
"BEDANKT!" aan allen die deze hebben ingevuld.

In navolging van deze enquête organiseren we een activiteitenbijeenkomst om nieuwe organisatoren te vinden. Deze vindt plaats in de Vooruit in Gent.
Via deze doodle stellen we een aantal data voor waar jullie kunnen op inschrijven. 
Als je je voor deze bijeenkomst inschrijft, zou je zo vriendelijk willen zijn om jouw emailadres door te sturen naar oponseentje@gmail.com met in de titel de vermelding :Ooe activiteitenbijeenkomst + je doodlenaam? Via dit emailadres kunnen we jullie contacteren om de definitieve datum door te geven.

Alvast bedankt en tot op één van de activiteiten.
Tot dan!

Resultaten van de activiteiten-enquête (deel 2)

Ongeveer 59% van de deelnemers van deze enquête heeft nog nooit aan onze activiteiten deelgenomen.

Waarom komt men niet naar een activiteit? 

De hoofdreden is dat de activiteit georganiseerd wordt net op het moment dat jouw agenda het niet toelaat (kinderen, werk, ...). Ver daar achter komen al de andere redenen, met op plaats twee "Dat de activiteit jullie niet interesseert" en dan pas "Omdat jullie er niemand kennen".
Deze reden, tezamen met "Ik moet er in mijn eentje naartoe" hadden wij, organisatoren, eerder als hoofdreden aanzien.

Uit eigen ervaring weet ik dat het niet makkelijk is om alleen naar een onbekende groep mensen toe te stappen. Daarom geven wij meestal deze tip mee: "Breng een vriend of vriendin mee". Andere tips zijn steeds welkom!

De activiteiten zijn soms ook te ver weg voor jullie. Meestal worden er activiteiten georganiseerd in en rond Gent en is het inderdaad niet evident als je niet in Oost-Vlaanderen woonachtig bent om er naartoe te komen.
Daarom ook onze oproep naar nieuwe bloggers en organisatoren, zodat we een groter en breder aanbod kunnen aanbieden in blogstukjes en activiteiten.

Er waren ook enkele deelnemers die niet naar de de activiteiten komen omdat ze niet weten of er leeftijdsgenoten aanwezig zullen zijn. Meestal zijn het, zoals ook uit deze enquête blijkt, vrij gezellige dertigers en veertigers die naar de activiteiten komen. Maar ook mensen van andere leeftijdscategorieën komen naar onze activiteiten om samen een leuke tijd te beleven.

Waar en wanneer kan een activiteit doorgaan?

Het is terug niet verwonderlijk dat "Gent" (51%) en "in de buurt van Gent" (47%) het meest scoren met daarna "in Oost-Vlaanderen" (29%) en "in België" (17%). Uit de commentaren is terug gebleken dat de regio Antwerpen meerdere keren naar voor geschoven wordt.
Ongeveer één derde van jullie wil dat de activiteit op een gemakkelijke manier te bereiken is.

Het weekend blijkt de ideale tijd voor jullie te zijn om activiteiten bij te wonen.
Zondagnamiddag krijgt daarbij de voorkeur (80%), gevolgd door zaterdagnamiddag (64%) en -avond (61%). Daarna volgen vrijdag- (52%) en zondagavond (50%). Zaterdag- (27%) en zondagvoormiddag (30%) werden het minst verkozen.

Tijdens de week geniet dinsdagavond de voorkeur (41%) en daarna donderdagavond (34%).
Woensdagavond (25%) en maandagavond (18%) sluiten het rijtje af.

Uit de commentaren blijkt dat kinderen en werkschema's deze voorkeuren wel eens dooreen schudden. Ook de uren van het openbaar vervoer gooien soms roet in het eten.

In volgend stukje zal het gaan over jullie voorstellen en over kinderen bij activiteiten.

Herinnering ontmoetingsavond (07/04) + Resultaten van de activiteiten-enquête (deel 1)

Op dinsdag 7 april vanaf 19h00 gaat er terug een ontmoetingsavond door in de Vooruit. Zoals gewoonlijk zitten we aan de tafels op het einde van de toog. Er zal een OOE-vlagje op de tafel staan en de organisator zal een sticker dragen. Zo kan je ons makkelijk terugvinden.

Tot dan!


"De grote OOE mini-activiteiten-enquête" werd afgesloten en in enkele stukjes zullen we jullie de resultaten meedelen. 
Een welgemeende "Dank u wel!" voor diegenen die de enquête hebben ingevuld. We waren aangenaam verrast van het aantal bloglezers die de enquête hebben ingevuld.
De deelnemers waren over het algemeen van het vrouwelijke geslacht (65%), de anderen waren niet zo verwonderlijk van het mannelijke.
Er was lang een tweestrijd tussen 2 leeftijdsgroepen maar uiteindelijk waren de vrij gezellige veertigers (39%) die net voor de dertigers (35%) eindigden, gevolgd door de twintigers (15%) en enkele vijftigers en zestigers.
Ietsje meer dan de helft van jullie afkomstig is van Gent (21%) of de omgeving van Gent (33%). Ook de rest van Oost-Vlaanderen is goed vertegenwoordigd (26%) en we kunnen vaststellen dat ook lezers van andere delen van ons land, vooral Antwerpen, en zelfs buiten onze landsgrenzen, de activiteiten-enquête hebben ingevuld.

Het stelt ons zeer tevreden dat er velen van jullie, 60%, iets willen organiseren. De meesten willen dit doen met de hulp van iemand (45%).
Daarom organiseren we een activiteitenbijeenkomst waar jullie vragen kunnen afvuren, voorstellen kunnen doen en eventueel al een activiteit plannen. We stellen een paar data en uren voor in deze Doodle. Daaruit zal er één of meerdere dag(en) gekozen worden naargelang de opkomst. Het evenement zal doorgaan in de Vooruit in Gent
Als je je voor deze bijeenkomst inschrijft, zou je zo vriendelijk willen zijn om jouw emailadres door te sturen naar oponseentje@gmail.com met in de titel de vermelding : Ooe activiteitenbijeenkomst + je doodlenaam? Via dit emailadres kunnen we jullie contacteren om de definitieve datum door te geven.

Tot hier de eerste resultaten van "De grote OOE mini-activiteiten-enquête".

We wensen jullie een fijn en zalig paasweekend toe!

Op ons eentje is opnieuw te volgen via Facebook

Vanaf nu kunnen jullie 'oponseentje' opnieuw volgen via Facebook.

We plaatsen er links naar de blogs en activiteiten van oponseentje, maar ook ander leuk vrijgezellig nieuws.

Zeker de moeite dus om de pagina te liken!

Met dank aan onze nieuwe Facebook-paginabeheerder.