Man zoekt huis

Er verschenen op deze blog al een aantal stukjes over singles en hun zoektocht naar een eigen woning. Nu is het de beurt aan mij :-)

Sinds begin dit jaar heb ik last van een zwaar gevoel in de maag. De huisarts dacht eerst aan een maagzweer, maar na een reeks medische onderzoeken bleek het om een baksteen te gaan. Ook ik, het prototype van de eeuwige huurder, ontsnap blijkbaar niet aan dit hardnekkige virus.

Ik heb lang het romantisch idee gekoesterd dat ik samen met mijn prinses een droomkasteel ging kopen met een boomgaard, een moestuin en een doolhof voor de kinderen, maar aangezien de prinses wat op zich laat wachten (en ik nog steeds niet de lotto gewonnen heb), opteer ik toch maar voor een knusse rijwoning in de stad. Die lotto winnen kan later ook nog wel ;-)

Het werd dus tijd om uit mijn comfortzone te komen. Ik zocht op, ik leerde bij. Termen als klein beschrijf (minder dokken), abattement (minder dokken), KI (jaarlijks dokken), EPC en HOB kennen geen geheimen meer voor me. Er werden berekeningen gemaakt, raad gevraagd en een afspraak geregeld met de bank. Dit heeft mij een goed zicht gegeven op mijn financiële toestand en alle bijkomende kosten. Het is me al vlug duidelijk geworden dat het niet eenvoudig is om met één inkomen, en zonder enige financiële steun een eigen woning te verwerven. De recente herziening van de woonbonus maakt het er zeker niet makkelijker op (beste dames en heren politici, waarom werd het oude systeem niet behouden voor alleenstaanden?). Een geluk bij een ongeluk is dan weer dat de woonrente vrij laag staat.

Mijn eisen zijn niet mals: ik heb niet veel ruimte nodig, maar ik wil wel twee slaapkamers, een zonnig koertje of tuin en liefst een woning in een rustige, groene buurt maar toch nog in de stad. Een lastige en veel gezochte combinatie, zo blijkt. Maar niet onmogelijk.

Ondertussen heb ik reeds een 10-tal woningen bezocht. Tweemaal was er een klik, en tweemaal heb ik de moed gehad om een bod uit te brengen, helaas zonder resultaat. Misschien moet ik me toch beter laten (ver)leiden door de mooie ogen van immo medewerksters die beweren "dat het huis zeker xxx waard is"? Ik geef mezelf nog een jaar voor ik begin te wanhopen ;-)

Duimen jullie voor me?

M.

Met dank aan onze gastblogger. Jouw verhaal is ook welkom bij oponseentje@gmail.com

Herinnering: Etentje op zaterdag 6 juni in Eetkaffee Multatuli

Er zijn nog enkele stoelen vrij voor het etentje op zaterdag 6 juni in Eetkaffee Multatuli.
Wil je er bij zijn!? Stuur dan vóór zondag 31 mei een mailtje naar oponseentje@gmail.com om je plaatsje te reserveren.

Tot dan!
Veerle

Uitnodiging: whiskydegustatie

Als je de meeste mensen vraagt of ze whisky lusten dan is het antwoord:
-met een whisky cola
-veel te straf, bah

En zo antwoordde ik ook tot enkele jaren geleden. Tot ik eens meeging naar Bob zijn whiskybar The Glengarry
Daar leerde ik whisky te degusteren. Dus niet zomaar een slok nemen en zo snel mogelijk naar binnen gieten. Dan krijg je inderdaad het “Bah” gehalte.

Daarnaast heeft Bob een uitgebreide collectie waardoor je als leek niet zo direct het zware spul hoeft te proeven. Integendeel, je leert er de zachte whisky te ontdekken (niet te vergelijken met J&B, Jack Daniels of Johnny Walker). Voor de kenners kan er ook wat anders geserveerd worden.

Dus nodigen we je hierbij uit om samen met ons een 5tal whisky's te degusteren. Dit kan al snel 3u in beslag nemen. Voor degenen die met de wagen komen, weet dat deze 5 degustatieglazen (minder dan 2cc) het equivalent is van ca 2 pinten bier. Dit op 3u tijd stelt dus geen probleem.

Prijs: tussen de 15 en 20€ ter plaatse te betalen.

Datum: dinsdag 23 juni

Uur: 20u in de Glengarry

Waar: Sint-Baafsplein 32, Gent

Er zal een bordje met OOE op de tafel liggen/staan...voor zover dit nodig is ;-)

Graag hadden we op voorhand een seintje ontvangen indien jullie van de partij willen zijn. Mailen kan op het gelegenheidsadres whiskyOOE@gmail.com voor 20 juni, 17:56:23.

Dan kan ik jullie mijn nummer geven voor het geval jullie vragen hebben. De dag zelf gewoon toekomen kan ook.

Groeten

Glen

Met dank aan onze gastblogger voor het organiseren van deze activiteit. Wil je zelf iets organiseren, mail dan naar oponseentje@gmail.com

Uitnodiging: ontmoetingsavond donderdag 18 juni in de Vooruit Gent

Na een maandje te hebben overgeslagen, wordt er op donderdag 18 juni terug een ontmoetingsavond georganiseerd in de Vooruit in Gent vanaf 19 uur.

Hoe herken je ons? Simpel: wij zullen staan/zitten rond het einde van de lange toog, dus iets voorbij het midden van het café naar achteren toe. Op de tafel zal er een groen OOE-driehoekje liggen zodat je ons makkelijk kan terugvinden.

Vooraf inschrijven is niet nodig! 

Heb je zin om in een ongedwongen sfeer nieuwe mensen te leren kennen dan moet je gewoon afkomen en een fijne avond beleven!

Tot dan!
Sir K.

Uitnodiging: za 06/06 Etentje 'Eetkaffee Multatuli' Gent (9p.)

Het is alweer een tijdje geleden dat er nog een etentje werd georganiseerd en gezien de etentjes altijd een succes gebleken zijn, organiseren we er binnenkort nog eentje.

Deze keer gaan we naar Eetkaffee Multatuli en dit op zaterdag 6 juni om 19u30.
Eetkaffee Multatuli is gelegen aan de Huidevetterskaai 40, 9000 Gent en biedt voor elk wat wils. Ook de vegetariërs komen zeker aan hun trekken.

Er werd een tafel gereserveerd voor 9 personen, dus volzet is volzet. Ik hoor jullie denken: "9 personen?". Dit heeft te maken met het feit dat Multatuli vanaf 10 personen verplicht om een vast menu- en drankformule te gebruiken waarbij de gerechten vooraf moeten worden doorgegeven. Bij 9 personen mag er nog à la carte gegeten worden en het is toch leuker om pas de avond zelf te beslissen wat je wil eten.

Wil je graag mee, stuur dan vóór zondag 31 mei een mailtje naar oponseentje@gmail.com zodat we de tafel kunnen bevestigen.

Hopelijk tot dan!
Veerle.

Met dank aan mede-organisatrice Veerle voor dit initiatief. 

Er is geen enkel rationeel argument om een relatie te beginnen

Vandaag verscheen er een interessant interview met Paul Verhaeghe in Knack.

Met dank aan de lezeres die de link mailde naar oponseentje@gmail.com.

Verslag van de 10 mei fietstocht.

10 mei mogen we gerust uitroepen tot één van de beste fietsdagen tot dan toe. Iets wat de dagen ervoor, met het slechte weer, eigenlijk ondenkbaar was.

Er was afgesproken aan het station van Gent-Sint-Pieters waar Anne onze "reisleidster" ons stond op te wachten. Van daaruit gingen we met een stralend zonnetje naar de kerk van Afsnee. Het warme weer liet toe van in t-shirt te fietsen waardoor we op het einde van de dag een mooi zomers kleurtje hadden.

We hebben uitgebreid de Leiestreek verkent met zijn natuur, zijn pittoreske hoekjes en kantjes, zijn kleine en minder kleine kasteeltjes... Als iemand nog een woonst zoekt, er staan er nog enkele te koop. Hopelijk hebben jullie een goede sponsor of een dikke portefeuille.

De fietsknooppunten van deze Leiestreekroute brachten ons via rustige landelijke en platte wegen van Gent naar Deinze en terug. Hier en daar zaten er wel enkele kasseistroken tussen, goed om iedereen eens goed wakker te schudden, minder goed voor fiets en ketting. De ketting van een tochtgenote kwam op een zijspoor te liggen en zorgde voor een kort oponthoud. Maar dankzij de kundige bijstand van Esben was dit euvel snel opgelost en konden we onze tocht snel hervatten.

Eén van de hoogtepunten van de tocht was toch wel het kasteel van Ooidonk, een indrukwekkend middeleeuwse waterburcht gelegen in een meander van de Leie.

Uiteindelijk hebben we onze dag afgesloten in het centrum van Gent met één of meerdere welverdiende portie(s) ribbetjes met frieten. Niets zo leuk als je buik eens goed rond te eten na een serieuze fietstocht.

Onze fietstocht was uiteindelijk langer dan gedacht, ongeveer 50 km, maar daar heeft niemand problemen mee gehad, iedereen kon vlot mee.

Het werd uiteindelijk een gezellig dagje langs het water, we hebben enorm genoten van het mooie weer en de mooie streek. Voor vervolg vatbaar!!

Kort samengevat: De afwezigen hadden gewoon ongelijk!!

Met dank aan fietser Johan voor dit stukje.

(Niet) weten wat ik wil

Ik tob, ik denk en analyseer. Ik laat los en geef m'n leven vorm. Op m'n eentje maar omringd door vrienden, familie en collega's sta ik sterk in m'n schoenen en geef ik er alle schijn van te weten wat ik wil.

28 jaar. Nog bakken tijd om m'n leven vorm te geven. Alles is nog mogelijk, een nieuwe richting geven nog vóór ik 30 ben. Carrièreswitch, bijstuderen, kinderen, emigreren, partner, sabatjaar, talenten, reizen, ...

Alles kan, alles mag. Het is mijn leven. Doe maar, ga ervoor. The sky is the limit. Als je maar je best doet. Kom maar op met je uitdagingen!

#fail #energielevellow .
Gevolg van keer op keer mezelf een spiegel voorhouden om uit te pluizen wat ik wil, kan en moet. Kwetsbaar opstellen bij elke sprong in het diepe. Zoektochten naar nieuwe wind.

Want er moét toch meer in zitten, niet? Ja, ik weet wat ik niét wil. Maar nee, ik weet begot niet wat ik wel wil. Laat staan dat ik zou weten hoe ik eraan moet beginnen.


Ik wil mij amuseren, onthaasten en genieten van de kleine momenten. En een relevante job die me uitdaagt, waar ik van kan leven maar niet mijn leven beheerst. Waar bazen helpen maar niet breken. Zelfgebakken brood op de plank en de geur van appeltaart. Mensen rond me die ik fijn vind. En mij ook tof, cool en aangenaam gezelschap vinden. Ik wil een goed boek en lekker eten. Dansen in een zomerjurk en hoge hakken. Een romcom of chickflick met een fleece op de bank. Enkele knuffels op z'n tijd en een thuis. Hobbys waar ik me in kan verliezen zonder verloren te lopen. Uitwaaien aan de zee, met mijn haar in de wind.

Hoezo, zou ik niet weten wat ik wil?

Het huwelijk anderzijds

Het huwelijk enerzijds

Gelukkige moederdag!

Gelezen op Facebook:
Iedere vrouw of mens die zich vrouw voelt, is toch ook - veel of een beetje - moeder. Voor eigen kind(eren). Voor adoptie- of pleegkinderen. Voor neefjes en nichtjes. Voor je partner. Voor vrienden. Voor eigen dieren. Voor andere dieren. Voor leerlingen - zelfs als die volwassen zijn. Voor huis, tuin, boeken, alle dingen. Weg met de moederhokjes. Knuffel voor iedereen.

Met dank aan Schrijfkat.

Last minute uitnodiging: dinsdag = terrasjesdag

De verschillende weervrouwen en -mannen hebben voor komende dinsdag (12/05) prachtig zomerweer besteld. Deze zomerse lentedag nodigt dan ook uit om een leuk Gents terrasje te doen.

Er wordt om 19h verzamelen geblazen op de Vrijdagmarkt aan het standbeeld van Jacob van Artevelde. Van daaruit wandelen we naar het gezelligste en zonnigste terrasje in de buurt.

Ben je te vroeg (ik zal toch al in de stad zijn) of kom je later en wil je aansluiten dan kan je ons bereiken op het gsmnr : 0478 76 23 55.

Fijn weekend en tot dan!
Sir K.

Activiteiten komende week:
zondag 10/05 : fietstocht
donderdag 14/05 : Gent Smaakt!

Ongewild kinderloos

1 op de 10 vrouwen is ongewild kinderloos. Op de vooravond van moederdag gaat De Morgen in op dit fenomeen.

Goed dat er aandacht is voor de zogenaamde 'OK-vrouwen' en dat Liesbeth Imbo bereid was met haar getuigenis dit taboe te doorbreken. Ben je ook een OK-vrouw of -man, aarzel dan niet jouw verhaal te mailen naar oponseentje@gmail.com.

Goed weer voor onze fietstocht van zondag

Op de site van het KMI lezen we: 'Zondag wordt het rustig en droog (...). De maxima liggen rond 18 of 19 graden in het centrum.'

Dat belooft voor onze fietstocht van zondag.

Turkish Airlines spoort piloten die vrijgezel zijn aan snel te trouwen

Turkish Airlines ziet blijkbaar een link tussen de burgerlijke staat van piloten en hun kans op depressiviteit en op stommiteiten tijdens het werk.

De recente crash van het vliegtuig van Germanwings gebeurde namelijk nadat het uit was geraakt tussen de piloot die de crash veroorzaakte en zijn vriendin.

De oplossing volgens Turkish Airlines? Trouwen.



de kip of het ei?

Ik wil geen relatie, ik ben op m'n best alleen. De dooddoener waarmee ik een gesprek over dit onderwerp graag beëindig.

Maar wat als ik écht een eerlijk antwoord wil geven? Is het wel allemaal zo zwart/wit?

Ben ik (nog lang) niet toe aan een relatie? Of kom ik er ook gewoon niet aan toe want krijg ik de kans niet? Ligt het aan het gebrek aan liefdesverklaringen, friends with bennefits met kans op meer, ... of verdwijn ik steeds weer in de friend zone zonder een eerlijke kans te krijgen op een vonk, vuur noch vlam?

Word ik niet als potentieel gezien omdat ik keihard uitstraal geen relatie, of alles wat erop lijkt, te willen? Of wil ik geen relatie omdat mannen toch nooit interesse tonen? Negeer ik altijd opkomende vlinders omdat ik niet weeral tegen de friend zone-muur wil botsen?

Ben ik écht op m'n best alleen en wil ik geen vrijheden opgeven?

Betekent settelen dat ik verplicht knopen moet doorhakken, zoals het aldanniet gaan voor kinderen? Misschien wil ik deze keuze liever maken door geen keuze te maken?

Wacht ik stiekem in stilte op dat waterkansje ooit omver geblazen te worden door die éne échte match? Boenk der'op, bestaat het nog? Is het omdat ik, als het even mag, ook verwacht dat het dan ook allemaal vanzelf gaat, zonder slag, stoot of onoverkomelijk compromis?

Ik hoef geen antwoorden. De vragen stellen is ze beantwoorden.

Want álles is de waarheid. En evengoed is er helemaal niets van aan.