Het beste hebben of er het beste van maken?



Verslag van onze Whisky-avond

De weergoden waren de Whisky-avond gunstig gezind, want het was geen terrasjesweer. Wel bleek er plots een deelneemster ziek en een andere had ook wat moeite om er te geraken. Maar niet getreurd, met zijn vijven (m&v) beloofde het ook een leuke avond te worden. Ware het niet dat Bob om nog onbekende redenen die avond verstek gaf en zijn Glengarry niet kon openen. Oei, plan B moest ter plaatse uit de duim gezogen worden.

Het werd de Ierse pub Celtic towers. Daar moet de collectie wel onderdoen voor wat we voor ogen hadden maar de waard deed zijn best en schotelde ons 5 verschillende whiskeys: James 1870, Bushmills 10y, Glenfiddich12y, Aberlour 10y and Tullamore. En zo smaakten we de zachtere Ierse Whiskeys en genoten we van een gezellig avondje.

Meer zelfs, er ontstond concurrentie rond wie een vervolg zou organiseren in het najaar. Hou dus zeker deze site in de gaten.

Met dank aan onze gastblogger voor het verslag.

Uitnodiging: Ontmoetingsavond donderdag 16 juli in Vooruit Gent

Op de vorige ontmoetingsavond (18/06) mochten we terug een paar nieuwe gezichten verwelkomen. Het werd een gezellig onderonsje waarbij over van alles en nog wat werd gepalaverd. Gesprekken over Gent, het werk, verbouwen, koelingsproblemen, wormpjes, vaderschapstesten, ... gingen vlotjes over en weer.
Er werden ook een paar breinbrekers op tafel gegooid waar, vol overgave, naar de oplossing werd gezocht en waarvan de oplossing heel eenvoudig leek (achteraf).

En bij deze wordt een nieuwe datum voorgesteld:
Op de vooravond van het begin van de Gentse Feesten, wordt de volgende ontmoetingsavond georganiseerd. Op donderdag 16 juli vanaf 19h zijn jullie terug welkom in de Vooruit in Gent. 

Hoe herken je ons? Simpel: wij zullen staan/zitten rond het einde van de lange toog, dus iets voorbij het midden van het café naar achteren toe. Op de tafel zal er een OOE-driehoekje liggen zodat je ons makkelijk kan terugvinden.

Vooraf inschrijven is niet nodig! 

Heb je zin om in een ongedwongen sfeer nieuwe mensen te leren kennen dan moet je gewoon afkomen en een fijne avond beleven! Kom je niet graag in je eentje, neem dan een gezellige vriend of vriendin mee.

Tot dan!
Sir K.

En toen werd ik een happy single pleegouder

Amper 2 weken stond ik op de wachtlijst toen de telefoon rinkelde. 'Ik bel je over een mogelijke match', zei de stem aan de andere kant van de lijn.

'Je mag er nog een nachtje over slapen', klonk het op het einde van haar uitvoerige uitleg. Maar mijn hart wist het al. Het kindje was welkom. Nog voor ik het ooit had gezien.

Nu verandert deze singlestek zo nu en dan in een kinderparadijs en rent er een schattig kleintje door mijn huis. En ik dank de hemel op mijn blote knieën voor dit grote geluk dat mij zomaar in de schoot werd geworpen.

Pleegzorg, ik kan het ongewenst kinderloze singles zeker aanraden. Maar liefst een kwart van de Vlaamse pleegouders is trouwens alleenstaand. Je kan kinderen gedurende een korte periode voltijds opvangen (crisisopvang). Anderen brengen dan weer meerdere jaren tot zelfs hun hele jeugd door in een pleeggezin. Nog andere gezinnen (zoals dat van mijn pleegkindje) hebben gewoon af en toe wat ondersteuning nodig.

Er zijn honderden kinderen die nog wachten op een pleeggezin . Aarzel dus niet je te informeren als pleegzorg misschien wel iets voor jou is. Een infopakket aanvragen, doe je via dit formulier.


De politieke economie van eenpersoonshuishoudens

De kersverse belangenvereniging voor alleenwoners All1 heeft al een eerste activiteit gepland. Aanstaande dinsdag 23 juni van 12u30 tot 13u30 geeft Yelene Van den Bossche een lezing over de politieke economie van eenpersoonshuishoudens.

De lezing vindt plaats in het huis van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (Lombardstraat 61-67, 1000 Brussel). Inschrijving is verplicht via all1belgium@gmail.com. Als je er niet bij kan zijn, lees dan zeker dit verhelderende artikel van Yelene over het onderwerp.

All1: de eerste Belgische belangvereniging voor alleenwoners

All1 is de eerste Belgische belangenvereniging die zich inzet voor mensen die alleenwonen (ze vermijden bewust het woord "single", hoera!).

Alleenwoners (ondertussen 1 op 3, in Brussel 1 op 2!) hebben immers te maken met een aantal specifieke problemen op het vlak van huisvesting, fiscaliteit, uitgaven, ... waar koppels of samenwonenden minder last van hebben.
All1 wil deze problemen meer visibiliteit geven en ook vanuit de politiek aanpakken (hoera 2!).

Meer info vind je op de (tweetalige) website van all1. De vereniging heeft ook een Facebookpagina.

Hierbij ook het artikel dat in Knack verscheen over All1.

Met dank aan onze gastblogger. Zin om ook iets te delen met de andere single lezers van deze blog? Mail dan naar oponseentje@gmail.com

Vanavond spelletjesavond

Het is al enige tijd geleden dat we nog een spelletjesavond organiseerden.

Voor de spelletjesfanaten onder onze lezers deze uitnodiging voor een initiatief van de Herberg Macharius:

Board Games Inc., editie Macharius (7)

Hou je van de klassieke board games zoals Trivial Pursuit, Stratego en Monopoly?
Heb je zin om eens een aantal nieuwe spelletjes uit te proberen?
Wil je graag spelenderwijs wat nieuwe mensen leren kennen?

Indien je ja geantwoord hebt op één of meerdere vragen, neem dan je favoriete spel onder de arm en kom zeker naar de zesde editie van de spelletjesavond, wegens groot succes opnieuw op ons programma!

Wanneer: woensdagavond 17 juni, 20u

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+

Toegang en deelname uiteraard gratis !

Ongewild kinderloze mannen

Dit weekend zat bij de krant De Morgen, naar aanleiding van vaderdag, een artikel over ongewild kinderloze mannen (OK-mannen).

Enkele fragmenten:

Anant (39):
"Ik ben de enige in mijn omgeving zonder kinderen en ik word op alle kindermomenten uitgenodigd. Super, en ik wil niets missen, maar emotioneel is dat soms echt lastig."

Benoit (49):
"Soms komt de vraag waarom hij alleen en kinderloos is. "Je ziet mensen dan denken: 'Jij doet wellicht niet genoeg moeite.' Maar
daten via sites of kantoren zie ik niet zitten. ... Ik ontmoet mensen liever via via. Dat gebeurt ook. Alleen is de juiste match nog niet gepasseerd. ... Als ik iemand graag zie en het is wederzijds, maar samen kinderen krijgen kan niet meer, dan zal een van mijn diepste wensen niet ingevuld worden. Maar een andere wel."

Christophe (49):
"Wellicht ook door het reizen ben ik nooit de vrouw tegengekomen met wie ik kinderen zag zitten. Tot ongeveer acht jaar geleden, toen ik mijn vrouw ontmoette. Maar we waren toen allebei al prille veertigers en vonden dat te oud om nog kinderen te krijgen."

En dan de reactie van relatie-experte Rika Ponnet:
"Na je 45ste nog vader worden, zien weinig mannen zitten en als dat wel zo is, blijkt het niet meer evident om een vrouw te vinden die jong genoeg is om nog moeder te worden. De oude bok met het jonge blaadje is een onrealistisch en achterhaald beeld. Maar zeer weinig mannen vinden het aantrekkelijk nog een kind te maken met een vrouw die hun dochter zou kunnen zijn en dan een oude vader te zijn."

Vraag aan de (niet meer zo jonge) single mannen onder de lezers: wil je zelf nog kinderen?

Met dank aan onze gastblogger. Jouw inzending is ook welkom bij oponseentje@gmail.com

Herinnering: ontmoetingsavond 18/06 en whiskydegustatie 23/06

Op donderdag 18 juni vanaf 19h wordt er terug een ontmoetingsavond in de Vooruit georganiseerd en op dinsdag 23 juni om 20h vindt er een whiskydegustatie in The Glengarry plaats.

Tot dan!

You can't hurry love ...

I found love at 88: three true romances.

Met dank aan onze gastblogster voor het mailen van de link naar bovenstaand artikel. Jouw inzending is ook welkom bij oponseentje@gmail.com

Masturdating

Date te vragen Leuven

Als vrijgezel rond de streek van Leuven kwam ik onlangs uit bij de besloten Facebook groep "Date te vragen LEUVEN".

Hieronder een stukje van de beschrijving van de groep.

'Date te vragen' is een derivaat van de groep 'Durf te vragen Leuven' en heeft als doel single 16+ Leuvenaars met elkaar in contact te brengen en dit contact te verstevigen.

De groep wenst op daten een nieuw licht te werpen, met volgende kernwaarden:...
- Lokaal & Gratis; zoals een lief vinden zou moeten zijn.
- Duurzaam & Echt; los van het vluchtige graaien in dat in sommige datingcontexten aanwezig is.

Je kan in deze groep jezelf voorstellen, ontmoetingen voorstellen en andere hartenkreten laten horen, zo lang dit met respect is voor anderen en zonder commerciële / pornografische bedoelingen.

Wees welkom :) !

Vilhjalmar

Met dank aan onze gastblogger. Jouw inzending is ook welkom bij oponseentje@gmail.com

Taboe: alleen zijn

Op Kanvaz Magazine lazen we een interessant artikel met als titel Het taboe dat 'alleen zijn' heet.

Enkel interessante passages:


Het lijkt of de hele wereld erop gepind is een partner te vinden. Dit kan natuurlijk onze oerdrift zijn, ervan uitgaande dat voortplanting onze missie ultimó is. Maar wat als het wat anders is? Wat als we het gewoon echt moeilijk vinden om alleen te zijn?




Want wat is goed gezelschap voor jou? Dan denk je al snel aan een goede vriend toch? En hoe zou jij een goede vriend omschrijven? Iemand die jij volledig vertrouwen kan? Iemand die altijd voor je klaar staat? Iemand die jou beter kent dan elke andere persoon? Iemand die jouw gedachten kan lezen en precies jouw pijn begrijpt? Klinkt als een takenpakket dat enkel en alleen door jou zélf kan worden vervuld, niet? Waarom wordt een vriendschap met jezelf dan raar bevonden? Waarom wordt het spenderen van kostbare vrije tijd in je remi als een afwijkend gedrag bestempeld?
Doordat we nooit geleerd hebben alleen te zijn. In de oertijd al (over)leefden we in een groep. De afwijkers werden opgegeten. Samenzijn zit in ons DNA.





Oefen eens in het plezier hebben met jezelf. Bemerk dat je alles al in je hebt om dat te kunnen. En al het andere wordt vanzelf een aanvulling en geen opvulling meer. Je leeft niet meer van bevestiging naar bevestiging, waardoor het geluksgevoel een stuk langer stand houdt.




Ook iets interessants gelezen? Of wil je zelf graag je verhaal doen? Deel het met de single-community via een mail naar oponseentje@gmail.com.

Gezocht: singles tussen 22 en 33 jaar

In samenwerking met radiomaker Ruth Joos en auteur van Solo, Nathalie Leblanc, maak ik een radioreportage over hoe het is om als single door het leven te gaan in een maatschappij die verwacht dat je dat met twee doet.
Veelal stuit single-zijn op onbegrip en vooroordelen door de maatschappij en net dat wil ik aankaarten in de reportage.

Deze reportage komt tot stand in het kader van mijn bacherlorproef voor mijn opleiding tot radiojournaliste en wordt dus niet uitgezonden op een openbare radiozender.

Daarom zoek ik 2 singles tussen de 22 en 33 jaar die over hun ervaringen willen praten. Gewoon over hoe het is om alleen te wonen, of hoe het is om nog bij je ouders te wonen, of je te maken krijgt met vooroordelen, hoe je tegen vrienden aankijkt, wat de voor- of nadelen zijn van single-zijn, etc.

Hiervoor moeten geen verplaatsingen gemaakt worden, ik kom gewoon tot bij jou of we spreken af op een plek naar keuze.

Wie wil mij graag helpen?

Mailen kan naar jana.smeets88@gmail.com, hartelijk dank!

Ik heb een man gekend



Met dank aan de gastblogster die ons de link mailde. Zelf iets leuks/interessants/opmerkelijks/... gezien om te delen met de single-community? Mail dan naar oponseentje@gmail.com.