De Woezenclub (deel 1)

zaterdag 6 september 2014 Gastblogger 4 Opmerkingen

Wisten jullie dat dat bestond een Woezenclub, met de grote W? Ik ook niet maar ik heb het wel aan de lijve mogen ondervinden. Ik wist voorheen ook niet wat het was 'een woes', maar ik leerde het begrip kennen via een vriendin die ook in contact was gekomen met een man uit de Woezenclub.

Een woes is een man zonder ballen, figuurlijk hé, niet letterlijk natuurlijk (oef!). En de Woezenclub is de verzameling van deze mannen zonder ballen. Een zielig clubke, dat wel. Geen club waar je lidmaatschap voor wil betalen en waar je liefst ver vandaan blijft. Het zijn mannen die niet durven af te spreken maar wel een grote mond op zetten tijdens het online babbelen. Het zijn mannen die soms lief kunnen zijn, maar vaak ook kortaf in de gesprekken die ze met je voeren. Of die ook middenin een online gesprek verdwijnen of het ineens toch interessanter vinden om televisie te kijken. Het zijn mannen die je overladen met bullshit nonsens antwoorden als je vraagt waarom ze nu eigenlijk niet willen of kunnen afspreken. Het zijn mannen die af en toe wel nood hebben aan aandacht maar om god weet welke reden niet durven daten. Ook al probeer je hen te sussen en vertrouwen te geven, niet teveel druk op te leggen, te zeggen dat je zelf ook dood gaat van de stress voor die eerste date, dat je ook uit je comfort zone moet komen,... Kortom, het zijn mannen zonder 'the guts' om een vrouw in het echte leven te ontmoeten, of 'in real life' (irl) zoals ze dat in datingtaal zeggen. Er is zelfs ook een Engelstalig begrip voor 'textationship', a person that texts you all the time but never makes an effort to see you. Dat zijn woezen helemaal. Zooooo ergerlijk! En zoooooo sissy! En je kan dan ook de vraag stellen wat die mannen überhaupt op zo'n datingsite doen als ze toch nooit zullen afspreken. Zo onbegrijpelijk en het wekt toch wel wat vragen op, vragen die je uiteindelijk moet loslaten, een vragengedeelte dat de meeste mannen gewoon niet hebben in hun hersenen. Zorgeloze pietzakken!

(wordt morgen vervolgd)

Met dank aan onze gastblogster. Jouw inzending is ook welkom bij oponseentje@gmail.com

4 opmerkingen:

 1. Misschien zijn sommige vrouwen op datingsites zo veeleisend dat mannen zich verplicht voelen om de realiteit een beetje te "pimpen" om toch enige reactie los te weken bij zijn vrouwelijk publiek. Natuurlijk wil dat vrouwelijke publiek het onderste uit de kan en reageert zodus enkel op de mannen met hun "gepimpte" realiteit... Kzou ook nie durven afspreken alsk wist dat de realiteit en de werkelijkheid nie zo erg op elkaar lijken.
  Ja ik heb zelf ook op datingsite gezeten, maar er zijn wel veeeeel leukere dingen dan berichtjes sturen waar niemand op antwoord (ok, ik overdrijf). En ik vertik het om een "gepimpt" profiel online te zetten, life"s too short for that shiit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat het hier geen "battle of the sexes" wordt. Het gedrag dat je hier beschrijft heb ik ook meegemaakt bij vrouwen. Zelf spreek ik liever zo snel mogelijk af met iemand, wanneer er via mail of via het online profiel een wederzijdse interesse gewekt is. Tja, datingsites, voor veel mensen is het louter een tijdverdrijf...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whoehahhaha :-), een 'woes', super! :-) Been there, done that. Deze doen ook aan 'mensplaining' als ze luid vanalles beginnen uitleggen waarvan ze denken/van uit gaan dat je het als vrouw toch niet zult weten (i.p.v. dat eerst even na te gaan). Op de trein ving ik onlangs een gesprek op tussen twee vriendinnen die beiden blijkbaar ook aan het daten waren met mannen. De één verzuchte tegen de ander:'Hoe noem je een emotioneel en sociaal intelligente, zelfstandige man die een vrouw als mens behandeld? Een gerucht!' ;-) :-) Blijkbaar was ze ook een woes tegengekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een woes!!! Leuke naam wel ;-) En ik begrijp helemaal wat je bedoelt! Snap ook niet waarom mensen zich daarmee bezig houden.

  Alleen het stoom aflaten met 'nu snap ik waarom je al 7 jaar alleen bent'... die kwam binnen. Dat ben ik namelijk ook.

  En nu voel ik me ineens helemaal 'fout'.

  BeantwoordenVerwijderen