Aanrader: spullen lenen via Peerby

maandag 28 april 2014 Lies 3 Opmerkingen

Een mens heeft een berg spullen nodig in z'n leven. Een hogedrukreiniger, boormachine, zaag, verticuteermachine, ladder, tent, kampeerfrigo, fietstassen, reisgids, rugzak, BBQ, enz.
Veel van die dingen heb je maximaal een paar keer per jaar nodig. In de tussentijd nemen ze veel plaats in. Om nog maar te zwijgen over het geld dat je ze kosten bij aankoop.

Peerby,een site waarop die mensen de kans geeft om spullen te delen, komt dan ook als geroepen.
De site is heel gebruiksvriendelijk.
Je maakt een profiel aan en gooit dan je vraag in de groep. De site zorgt ervoor dat je oproep terechtkomt bij mensen in je buurt.

Ik maakte al een paar keer gebruik van de site en kon vaststellen dat hij goed werkt. In een mum van tijd bleek ik het gevraagde te kunnen lenen bij meerdere mensen binnen een straal van 5 kilometer.
Zelf ontvang ik nu dagelijks oproepen van mensen uit mijn buurt die iets zoeken. Blijkbaar vinden zij ook snel wat ze nodig hebben, want toen ik reageerde, kreeg ik meermaals als antwoord dat ze het gevraagde ondertussen al gevonden hadden.

Peerby is momenteel gratis.

Ik zou de site zeker aanraden aan alle singles, want je bespaart er niet alleen geld, maar ook ruimte mee, wat zeker handig is als je als single klein woont. Daarnaast leer je via Peerby ook nieuwe mensen kennen in je eigen buurt.

3 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tip, Lies! :-)

  Stefaan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een vrouw lenen, is dat ook mogelijk? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Stefaan: graag gedaan

  @Hans: aan jou om het eens uit te testen en ons daarna een verslag te sturen. Interessant is dat je op termijn ook een verzekering gaat kunnen nemen voor het geval je schade berokkent aan het uitgeleende (voor het geval je toch niet tot de 95% uit het volgende stokje stukje zou behoren) ;-).

  BeantwoordenVerwijderen