Uitnodiging: bezoek Red Star Line Museum

vrijdag 25 oktober 2013 Gastblogger 8 Opmerkingen

Inpakken en wegwezen, dat hebben miljoenen mensen enkele eeuwen geleden gedaan richting het beloofde land, Amerika. Het land van de onbegrensde mogelijkheden, het land van de onontgonnen grondstoffen, het land waar je rijk kon worden. The American dream.
Veel mensen uit het toenmalige Europa, niet enkel Vlamingen, namen de boot van de befaamde Red Star Line rederij die zich had gespecialiseerd in het oversteken over de grote plas. Van Antwerpen naar New York, de nieuwe wereld.

Intussen weten we allemaal wel beter, is Amerika niet langer het beloofde land en is de rederij inmiddels ook op de fles gegaan.
Een nieuw museum bundelt nu tal van verhalen van die reizen, geeft ons een zicht op wat de immigranten van die tijd moesten doormaken. En het vertelt ons natuurlijk ook de geschiedenis van de rederij. Interessant als je het mij vraagt!

Op 24 november gaan wij dan ook inpakken en wegwezen, niet naar het beloofde land, maar naar het museum.
Als je er ook bij wil zijn, stuur dan een mail naar redstarline@hotmail.nl (let op: hotmail.NL).
Laat ons ook even weten vanuit welke stad je vertrekt, dan kunnen een aantal mensen misschien gezamelijk 'reizen'. Meer informatie daarover volgt dan via e-mail.

Als we met voldoende mensen zijn, dan reserveren we niet alleen tickets, maar ook een gids!

En na afloop gaan we een stukje eten. Waar hangt af van het aantal deelnemers, dus dat blijft voorlopig nog een verrassing. Ook voor mij :-)

Peter

8 opmerkingen:

 1. Count me in.
  En ik ben pro gids ! :-)
  Massaal inschrijven dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was van plan om mee te gaan, maar door omstandigheden kan ik er jammer genoeg toch niet bij zijn. Maak er leuke uitstap van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey, interessante activiteit! treinen vanuit Gent én een gids lijken me eveneens leuk :-) nu nog even dat gevraagde mailtje sturen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan 24 november helaas niet mee, maar de brunch in het Felixpakhuis (om 10 of om 12u30) in buffetvorm is een aanrader! Maar dat kan natuurlijk niet na het museumbezoek;-(.
  Ook fijn, als het mooi weer is en jullie hebben nog puf: naar het dak van het MAS (je kan gratis binnen en via de roltrappen tot op het dak). Als het natuurlijk wat minder waait dan vandaag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Vero: bedankt voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet nog bekijken of ik mee kan, maar zie het zeker zitten! Ik heb net een film gezien die hierover gaat - niet vertrekkend vanuit Antwerpen, maar het gaat over hetzelfde: Nuovomondo.

  Kaat

  BeantwoordenVerwijderen