Heb ik weer voor. Ben ik de enige?

woensdag 10 december 2014 Gastblogger 9 Opmerkingen

Ik val blijkbaar niet op. Geen lange lijst exen. Ik voel me met mijn 28 jaar oud als de straat wegens gewoon nog nergens staan in het leven. Nauwelijks vrienden van m’n eigen leeftijd, ze zijn bijna allemaal een stuk jonger of ouder. Ik ben geen happy single.
Ik bedoel maar: ik heb niemand NODIG. Ik trek al zo lang m'n plan alleen. Ik smacht alleen naar af en toe iemand om vast te kunnen pakken. Iemand om 's avonds tegen aan te kruipen - zeker met die koude, donkere avonden nu. Ik heb natuurlijk mijn dromen – huisje, boompje, beestje – zoals de meesten onder ons. Maar zover ben ik nog lang niet. Ik wil een begin – en zien waar het uit komt.

Ik zie er tegen op met de eindejaar. De domme opmerkingen het hele jaar door van "niet van straat geraken" en alle variaties erop worden nog honderd keer erger rond deze tijd van het jaar.
Ik dacht dat dit jaar anders zou zijn. Eindelijk ergens een begin aan maken. Iemand begon te berichten met mij en beetje bij beetje werd dit zowat elke dag een telefoontje. Ik geef me niet snel bloot. Zitten zeveren is 1 ding, iemand vertrouwen is iets anders. Dat ben ik bij hem toch gaan doen. Ik ben niet begonnen maar ben er wel beetje bij beetje in mee gegaan. En naar mijn gevoel zijn we daar vrij ver in gegaan – niet zozeer fysiek, maar wel emotioneel. Zo ver omdat ik er misschien wel iets in zag.

Ik hou niet van het idee dat vrouwen spelletjes moeten spelen om interesse te houden. Dat heb ik bij hem dus nooit echt gedaan. Ik wou eerlijk zijn. En nu voel ik me eigenlijk serieus misbruikt eigenlijk (hoewel dit misschien niet de juiste term is in deze context). Ik heb het gevoel alsof ik mijn attitude laten varen heb en beetje bij beetje lief en bezorgd geworden ben voor hem – ik ben ervoor gegaan en heb me erin vast gebeten. En het moment dat ik dat deed ben ik blijkbaar niets meer geworden dan “iemand grappig om mee te babbelen”. Iemand om elke dag zijn dag mee door te nemen, net zoals je zou doen met je lief – maar dan enkel via de telefoon natuurlijk want er is niets.

Hij wil enkel goed blijven overeen komen. Ik probeer mezelf dan in eerste instantie te gedragen. Vriendjes zijn is niets mis mee natuurlijk. Maar ik ken mezelf ook. Hij heeft mij voorbij het stadium van vriendjes getrokken en nu ik er iets in zie krabbelt hij terug. Ego gekrenkt omdat ik het wachten beu ben en ik zelf initiatief neem? Waarschijnlijk wel aangezien ik dan te veel push. Tot zover het doorbreken van stereotypes. Zijn reactie? Kortweg letterlijk en figuurlijk vluchten in mijn ogen.

Vriendjes zijn is goed. Maar eerlijk? Hij is een pak verder gegaan, ik heb mee gedaan. Ik heb me laten meeslepen en me kwetsbaar opgesteld en hij heeft op mijn hart getrapt. Nu ben ik echt kwaad. Zo kwaad dat ik me er niet echt over kan zetten. Zodra ik me ergens in vast gebeten heb, laat ik heel moeilijk los. Kwaad wegens gekwetst.

Ben ik de enige die dit voor heeft? Ik ben misschien weer niet eerlijk of redelijk in mijn reactie naar hem toe. Ik kan vooral wat steun gebruiken eigenlijk.

Met dank aan onze gastblogster. Zin om ook in je pen te kruipen en jouw ervaringen te delen met honderden medesingles? Mail dan naar oponseentje@gmail.com

9 opmerkingen:

 1. Je gevoel is je gevoel en daar heb je volledig recht op, twijel is normaal, doch je evoel verelt hetgeen juist voor je is.Helaas leven we in een maatschappij van emotionele onvolwassenheid waarin 'duidelijk communiceren' en 'respectvolle omgang' niet hoog in het vaandel staat.Ook al is het moeilijk, probeer leuke dingen te doen. Er komt een moment dat je beseft:'Hij, de loser, is jou niet waard!'Enne... is is nog een (heel leuk)leven buiten 'mannen'! ;-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hah, geen plaats zo frustrerend als de friendzone! Hebben jullie elkaar ooit ontmoet?
  Ik beland ook keer op keer on het vriendenhoekje. Weet ook niet wat het verschil maakt. Hij zal de juiste niet zijn zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb als vrouw ook al meermaals het gevoel gehad dat een man afstand begint te nemen zodra hij voelt dat hij me verleid heeft en kan krijgen. Sommige mensen gebruiken anderen ter zelfbevestiging. Mannen doen dat, maar vrouwen ook.
  Misschien omdat het spel van het verleiden zo leuk is, iemand kunnen krijgen het ego streelt en er angst opduikt zodra het een serieuzere richting uitgaat?
  Play hard to get, dat is de conclusie die ik al uit mijn ervaringen heb getrokken. Alleen vind ik het heel erg moeilijk om als er dan eindelijk eens iemand met partnerpotentieel opduikt die ook nog op afstand te houden. Afstand houden lukt wel als ik weinig in iemand zie. En die worden dan natuurlijk verliefd... Zucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mannen die enkel uit zijn op 'Hoe lang kan ik met deze haar voeten spelen tot ze 'binnen' is?' zijn er genoeg, ze spelen emotionele spelletjes, echte manipulators met aantrek-afstootmechanismen, laat die maar in de kleuterschool zitten (kunnen ze erna bij moeke gaan wenen). Iemand die het echt meent, pakt het deftig aan, zegt het en is niet bang om af te gaan. Deze laatste zijn dun bezaaid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoon een leuk en zelfstanding leven opbouwen,dan gaan zo een dingen je niet zo rap onderuit halen dan is het eventjes slikken en loslaten en doorgaan,zie het gewoon als een ervaring en leer er uit,er lopen nog heel wat leuke mannen rond

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allereerst wens ik je heel veel sterkte. Die kan je goed gebruiken. Ten tweede: de vraag of je de enige bent kun je volmondig ontkennen. Er zijn heel veel mannen en vrouwen die hetzelfde doormaken als jij. Tot slot nog even over deze anonieme reactie: Ik heb als vrouw ook al meermaals het gevoel gehad dat een man afstand begint te nemen zodra hij voelt dat hij me verleid heeft en kan krijgen. Sommige mensen gebruiken anderen ter zelfbevestiging. Mannen doen dat, maar vrouwen ook.
  Misschien omdat het spel van het verleiden zo leuk is, iemand kunnen krijgen het ego streelt en er angst opduikt zodra het een serieuzere richting uitgaat?

  Ik vrees dat er een dergelijk mechanisme ook in mij schuilt. Toen mijn vriend een ander kreeg brak echter wel paniek uit. Waarna hij, heel wijs zei: 'Nu je me kwijtraakt, wordt je jachtinstinct wakker'. Pijnlijk, maar waar.
  Het zal voor jou een schrale troost zijn maar ook de 'jagers' worden niet altijd vrolijk van hun onberekenbare fratsen. Misschien dat dat je moed geeft om, zoal je zelf al schreef eerlijk te zijn naar hem Of hij dat dan als redelijk ervaart is aan hem. Net zoals de interpretatie van zijn gedrag woede bij jou oproept. Jouw gevoel mag er zijn. Het zijne ook.
  Nogmaals: sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wilde toch even reageren op de volgende (anonieme) reactie: "Play hard to get, dat is de conclusie die ik al uit mijn ervaringen heb getrokken. Alleen vind ik het heel erg moeilijk om als er dan eindelijk eens iemand met partnerpotentieel opduikt die ook nog op afstand te houden"
  Vergeef me dat ik het zo stel, maar wat voor een onzin is dit nu? Dus je komt iemand tegen die je leuk vindt en je laat dit niet eens weten? Je houdt die persoon bewust op afstand? Sorry, maar daar krijg ik het van. Je verwacht dus dat de andere je gedachten kan lezen. Wel, geloof me, wij mannen zijn maar simpele zielen, we kunnen dit NIET :-) Niks verkeerd met wat duidelijke communicatie, in tegenstelling tot al dat rond-de-pot gedraai!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ anoniem op anoniem ;-)
  ze schreef ook Afstand houden lukt wel als ik weinig in iemand zie. En die worden dan natuurlijk verliefd... Zucht.
  Dus maak je geen zorgen m.b.t deze reageerster, ze adviseert weliswaar de 'hard to get' te spelen, maar dat lukt haarzelf alleen maar als ze niks in iemand ziet :-)

  Ik denk dat dit afstand houden op een ingewikkelde manier ook vervlochten is met het niet gekwetst willen worden en het verlangen om te (blijven) dromen. Als de droom eenmaal is uitgesproken (duidelijk communiceren), valt er ook nog maar weinig te dromen. Dus liever: Het wordt toch niks/ Als het wederzijds zou zijn, had hij dat vast al zelf laten weten/ zij is vast onbereikbaar voor mij, als ik haar aanspreek sla ik een flater enz. enz. dan gewoon uitspreken dat je iemand er leuk uit vind zien/ graag ziet/ fijn met hem of haar kunt praten enz.
  Toch jammer, want dat laatste is, ook als het niet leidt tot een langdurige liefde, altijd leuk om te horen.
  Althans, ik vind dat leuk om te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Akkoord met dat 'hard to get' spelen echt niet de goede manier is. Als een ander te infantiel is om op een normale manier met communiceren om te gaan, dan moet jij je niet slecht voelen omdat je duidelijk gecommuniceerd hebt. Voel je iets? Maak het duidelijk. En niet op de 'ik kijk een seconde langer in zijn/haar ogen'-manier. Beter iets doen en er later mss spijt van hebben, dan het laten belopen en het hoogstwaarschijnlijk zien stranden.

  BeantwoordenVerwijderen