Zoek een lief voor een ander

dinsdag 7 mei 2013 Lies 6 Opmerkingen

Een duurzaam lief vinden voor onszelf, dat lukt ons singles blijkbaar niet zo goed. Want als we zo gemakkelijk een langetermijnlief vonden, dan waren we geen single meer natuurlijk.

Nu is er iemand die het licht gezien heeft en een nieuw concept heeft bedacht  om toch maar zoveel mogelijk singles van de straat af te helpen: singles geen lief laten zoeken voor zichzelf, maar voor een ander. Naar 't schijnt, gaat dat makkelijker.

Tja, daar kan ik mij iets bij voorstellen. Mensen koppelen, daar ben ik ook stukken beter in dat in het vinden van een passend puzzlestukje voor mezelf. Niet dat ik op een mooie dag bedenk dat A en B elkaar wel eens zouden kunnen liggen, maar als je al nogal wat mensen kent en die ook bijeenbrengt, dan komt daar natuurlijk af en toe eens wat van.

De mensen die ik ken, die blijken echter erg weinig andere singles te kennen. Iedereen kent vooral koppels. Bijgevolg word ik bijna nooit aan nieuwe potentiële partners voorgesteld. Dus vraag ik mij af hoe dit datingconcept succesvol kan zijn. Het werkt namelijk met groepen van 12 singles waarbij iedereen een date voorstelt aan elk van de anderen. Je moet dus minstens 11 singles kennen, tenzij je al je medegroepsleden het mailadres van dezelfde vriend doorspeelt natuurlijk.

En wat denken jullie? Geloven jullie in dit concept van Singlesenco?

Met dank aan de lezer die de link mailde naar oponseentje@gmail.com.

6 opmerkingen:

 1. Als ik het volgende lees, dan krijg ik de creeps:

  "Daarom heeft ‘Singles&Co’ een module ontwikkeld om voor jou de geschikte partner te vinden. Onze methode is wetenschappelijk onderbouwd en wordt uitgevoerd door ervaren specialisten in dating, die bovendien allemaal psychologisch geschoolde professionals zijn."

  En dat voor "slechts" 550 euro per jaar als VIP lid!

  Ik wil helemaal niet dat een ander een lief zoekt voor mij. Ik wil die zelf vinden. En neen, dat is niet gemakkelijk. Maar een ander weet toch niet beter wat ik wil dan mezelf?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een ander een lief laten zoeken voor mij? De laatste man aan wie een vriendin me wilde koppelen, heeft zich net geout als homo...
  Stel je voor dat we een date hadden, wat voor gesprekken dat zou hebben opgeleverd ;-) Hoewel, daar ben ik dan ook weer helemaal voor te vinden, beetje het ongewone... Heel leuk allemaal, maar natuurlijk helpt me dat dan niet direct aan een lief ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat nogal straf: en betalen en 'werken' om singles aan iemand anders voor te stellen!
  Er gaat niks boven 'de klik' en 'de chemie' en die kunnen mijn vrienden voor mij niet voelen.
  Wat ik wel kan waarderen, is de eerlijke feedback van vrienden over een (mogelijke) partner, door de roze verliefdheidswolk zie je bepaalde zaken soms niet die je vrienden wel zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op zich is dat een beetje hetzelfde als een blind date, ik wil dat concept gerust eens proberen maar zoveel geld heb ik er niet voor over.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik blijf dit soort concepten (net als datingwebsites) toch zeer artificieel vinden. Ik geloof er niet echt in. Gewoon naar een feestje van vrienden gaan en daar nieuwe mensen leren kennen en evt in real life geïntroduceerd worden bij interessante singles, dat vind ik toch een stuk natuurlijker... Per mail ofzo, heb je geen idee of die "klik" mogelijk is. Als je iemand ontmoet, weet je tenminste met wie je te maken hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoals alle ontmoetingssites is het op de eerste plaats een geldmachine. En als het dan toch een ontmoeting oplevert, is dat veeleer toeval.

  BeantwoordenVerwijderen