Boekentip: The Rosie Project

woensdag 19 februari 2014 Gastblogger 5 Opmerkingen


Don Tillman is 39 jaar, professor in de genetica, en single. Hij heeft nog nooit een relatie gehad en is zelfs nog nooit verder geraakt dan een eerste date. Toch weigert hij de zoektocht naar de ware op te geven, en daarom start hij "The Wife Project": een zestien pagina's tellende vragenlijst waarmee hij zijn ideale vrouw hoopt te vinden. De vrouw die de hoogste score haalt, dat wordt zijn lief.

Via een collega komt hij in aanraking met Rosie, een doctoraatsstudente die op zoek is naar haar biologische vader. Rosie voldoet totaal niet aan zijn beeld van de ideale vrouw, want ze rookt, ze werkt in een bar en ze komt altijd te laat. Hun samenwerking is dus aanvankelijk louter professioneel, maar toch blijkt er iets te groeien tussen de twee. In die mate zelfs dat Don zich afvraagt of hij bepaalde selectiecriteria niet wat zou moeten versoepelen. En zo leidt "The Wife Project" tot "The Father Project" en uiteindelijk "The Rosie Project"...

The Rosie Project is het debuut van de Australische schrijver Graeme Simsion. Ik las het boek in het Engels, maar er is ondertussen ook een Nederlandse vertaling beschikbaar. Ik heb echt genoten van de humor, de personages en het meeslepende verhaal. Het liefst had ik het boek in één ruk uitgelezen, want ik was benieuwd naar de afloop, en niet alleen wat betreft de zoektocht naar Rosie's vader, maar uiteraard ook of het ooit iets zou worden tussen Don en Rosie. Aan u om het uit te zoeken ;-)

Matthias

5 opmerkingen:

 1. Klinkt als een niet-zeemzoetig meeslepend verhaal. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeemzoet niet, misschien wel wat nerdy ;-) Graag gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig, ik heb het vorige Kerst gelezen - niet zo lang geleden dus. Ik zat zelfs op kerstavond met mijn boek aan het feestdis! Heel verslavend verhaal en fantastisch humoristisch - een echte aanrader en vooral een 'eye-openerer' dat vooroordelen echt niet van deze tijd zouden mogen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de tip, Matthias. Ik ben het boek ondertussen aan het lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super boek, heb dit met veel plezier gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen