5 tips om een gelukkige(r) single te worden (deel 4)

dinsdag 23 februari 2016 Lies 4 Opmerkingen

4. Omarm plan B

Ik zal eerlijk zijn. Mijn grote plan in het leven was om een man en kinderen te hebben.

Het heeft me vele jaren en liters tranen gekost om plan A los te laten.


Maar toen ik dat eindelijk kon, werd ik wel een gelukkiger single. Iemand die ermee om kan dat de dingen zijn wat ze zijn en dat dit altijd zo wel z'n mooie kanten heeft.

Ik ging voor plan B en werd de weekend-pleegmama van het meest fantastische pleegkindje ooit. Net omdat het kindergeluk me niet zomaar in de schoot geworpen werd, geniet ik nog intenser van elk moment met de kleine uk.

Ook mijn huidige job is in zekere zin een plan B. Een job die deel uitmaakte van plan A viel dik tegen en zo bracht het toeval me bij de huidige job. Alweer een wending die absoluut niet in mijn grote masterplan stond, maar een plan B dat ik omarmd heb en een loopbaanswitch die er mocht zijn.

De woonst, nog een plan B. De droom was een huis met tuin. Het werd uiteindelijk een appartement met terras. Niet wat ik in gedachten had, maar achteraf bekeken toch wel een goede beslissing. Op een mooie zomerdag droom ik nog wel eens van een eigen tuin, maar dat gaat over door te gaan barbecueën in de tuin van vrienden. Geen onkruid wieden, maar lekker relaxen, goed eten en babbelen. Absoluut geen slecht plan B!

Bijna elke situatie heeft zo zijn voordelen. Het tuinloos, kinderloos, partnerloos, ... zijn (ook wel tuinvrij, kindervrij en partnervrij genoemd). Het komt erop aan die positieve kanten van je plan B te zien en ze maximaal te benutten, liever dan je blind te zitten staren op de positieve kanten van je plan A.

Heb je zelf tips om een gelukkige(r) single te worden, post ze hieronder of mail naar oponseentje@gmail.com

4 opmerkingen:

 1. Bedankt Lies. Herkenning helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dappere getuigenis, Lies, dank u!

  Ik denk dat veel mensen wel ergens met een plan A beginnen .. "and then life kicks in" .. Zou het niet overschat worden, plan A, denk ik soms, of eerder te veel plan A's die for granted worden genomen. Zoals je zegt, appreciatie is groter wanneer het niet in de schoot wordt geworpen. Leren loslaten vond ik alvast een handige in de zoektocht naar geluk.

  Plan A: het koningskoppel, zoontje & dochtertje
  Realiteit: 'gelukkig' gescheiden met zoontje
  Confronterend: de ex is in verwachting van een meisje

  Plan A blijft dus deels bestaan voor de ex en mijn zoontje.
  Ikzelf zit ergens tussen plan C en F maar tegelijk ook op geen enkel plan.

  Ik geniet van elke dag, sta voor alles open en koester elk moment met mijn zoontje en da's eigenlijk gewoon hét plan.

  De rest van de planning laat ik voortaan over aan de kosmos.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'Plan A' is meestal gelinkt aan het 'ideale maatschappelijke plaatje' en ingeprente verwachtingen van wat 'geluk' zou moeten inhouden. 'Plan B' kan een ware bevrijding zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt aan de 3 reageerders voor de appreciatie, de mooie getuigenis en de interessante bedenkingen.

  BeantwoordenVerwijderen