Gezond koken

dinsdag 13 oktober 2009 Smart Spending Woman 1 Opmerkingen

Als je alleen woont zijn junk food en kant-en-klare maaltijden extra verleidelijk. Af en toe genieten van een pizza, een pita of een lasagne uit een bakje moet kunnen natuurlijk. Maar laten we als regel nemen dat we goed voor onszelf gaan zorgen en dus gezond gaan eten. En gezond eten begint met de juiste boodschappen doen.

In mijn koelkast zit altijd het volgende:
- eieren
- aardappelen
- tomaten
- uien
- potje pesto
Dit zit altijd in mijn diepvriezer:
- quornblokjes
- groenteburgers
En dit zit standaard in mijn voorraadkast:
- pitabroodjes
- pasta
- rijst
- olijfolie

Geef toe, als je dit in huis hebt, kan je altijd iets gezonds op tafel toveren. Je kan er bovendien eindeloos mee variëren.

Eieren kan je bakken, hard of zacht koken, pocheren, roerbakken of verwerken tot een omelet met tomaten. Ook aardappelen zijn ontzettend veelzijdig: je kan ze koken, pureren, bakken, frituren of er samen met de eieren en de uien een tortilla van maken. Ook pitabroodjes zijn wat mij betreft onmisbaar: even in de broodrooster en ze kunnen brood vervangen, dienen als bodem voor een zelfgemaakte pizza of je stopt er een groenteburger in, al dan niet met een schijfje tomaat. De tomaat kan je in blokjes snijden, kort bakken in olijfolie, er een lepel pesto doorroeren en toevoegen aan gekookte rijst of pasta. Lekker!

1 opmerking:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen