De lucratieve singlesmarkt

woensdag 16 december 2009 Smart Spending Woman 15 Opmerkingen

Mannen vind je overal. Vrouwen ook trouwens. Waarom is het dan zo moeilijk om een partner te vinden? Gelukkig zijn er hele bibliotheken volgeschreven over hoe je dat probleem aanpakt. Je kunt zelfs peperdure flirtcursussen volgen, al zijn die, bij mijn weten, alleen voor mannen. Maar halen al die trucs die er opgesomd worden eigenlijk iets uit?

Volgens Flair is een populaire meid vrolijk, open, ondernemend en grappig. Knap en slank zijn helpt ook. Maar verder staat dat je vooral jezelf moet zijn. Als je dus niet vrolijk, open, ondernemend, grappig, knap en slank bent, heb je volgens Flair een probleem.

Wat vaststaat, is dat je thuis in je zetel niemand tegen het lijf gaat lopen. Buitenkomen dus. Sommige experts raden vrouwen aan om plaatsen met een hoge mannenconcentratie op te zoeken: parachutecursussen, voetbalwedstrijden, het Formule1circuit, wielerwedstrijden, computerbeurzen… Maar als je niet vrolijk, open, ondernemend, grappig, knap en slank bent, geraak je ook daar niet aan de bak, volgens mij.

Wat moet een single die zoekt naar een gelijkgestemde ziel dan wel? Simpel: iets doen waar je zelf passioneel over bent of dat je minstens interessant vindt! Als je graag kookt, kun je bijvoorbeeld een kookcursus volgen of etentjes organiseren. Als je van honden houdt, kun je met je hond naar een hondenschool of hondenwandelingen organiseren. Wandel je graag, schrijf je dan in een wandelclub of boek een wandelvakantie. Idem met fotografie, knutselen, postzegels verzamelen, tuinieren, schrijven, voetreflexologie, sjamanisme, aromatherapie, enz. Ook al kom je op die bijeenkomsten niet meteen de man of vrouw van je dromen tegen, je doet tenminste iets dat je graag doet. En daar word je vanzelf vrolijk, open, ondernemend, zelfverzekerd en een beetje knapper van. Zou ik daar niet eens een boek over schrijven?

15 opmerkingen:

 1. Ja, je kan altijd een boek schrijven en dan kom je misschien single schrijvers tegen.

  Misschien moeilijk te geloven, maar ik ben ooit anderhalf jaar "single" geweest. Mij werd verteld dat ik me vooral "open" moest stellen. Mijn ervaring was dat je dan vooral de verkeerde personen tegen komt op het verkeerde moment.

  Mijn grote nadeel was dat ik al kinderen had. Zonder kinderen leek het me op die moment veel gemakkelijker. Mijn huidige lief heb ik pas laat of vroeg in de nacht/ochtend verteld over mijn kinderaantal. (hij heeft er een weekje over moeten nadenken, maar we zijn ondertussen toch al 4 jaar samen). En ik kan U verzekeren: het is een knapperd op vele vlakken. Amen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kan met opzet naar mannen-activiteiten gaan, maar ik denk niet dat je daar als vrouw echt vrolijk van wordt, tenzij je er natuurlijk interesse voor hebt.

  Dus doe ik de dingen die ik graag doe. Maar met mijn vrouwelijke interesses kom ik dus vooral vrouwen tegen. Een paar voorbeelden: kooklessen (een paar mannen en een hele bende vrouwen), cursussen in verband met psychologie en communicatie (af en toe 1 enkele man), lichte sporten à la BBB (geen man te bespeuren). Idem met de studies (95% vrouwen).

  Het resultaat van al die activiteiten: nog altijd single. Maar wel vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet niet of "mannenactiviteiten" bezoeken zo goed is hoor. Mannen zullen wel trots zijn op zichzelf als ze zien dat een vrouw naar hen kijkt als ze stoer aan het doen zijn, maar dan ben je volgens mij niet echt jezelf. Als je geen interesse hebt in voetbal, ga dan niet kijken, want anders denkt de man in kwestie misschien dat je daar van houdt. Kan later slecht aflopen...

  Je kunt beter mannen tegenkomen op plekken waar je zelf graag bent, denk ik. Als jullie samen ergens zijn, dan deel je tenminste al een of andere passie. Niet dat dat moet, maar het zal het toch gemakkelijker maken. Dat kan trouwens ook het internet zijn. Iemand die graag internet en op internet een toffe man vindt, weet toch al dat jullie samen het internet kunnen bespreken aan tafel. Saai misschien, maar als je daar van houdt: why not?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De meeste van mijn lieven (vroeger, maar mijne man is er ook een voorbeeld van) heb ik leren kennen via vrienden.
  Du-us... veel vrienden of vriendinnen hebben helpt ook al wel wat.
  Als je zelf geen vrienden hebt met single-vrienden, dan moet je misschien toch maar eens een babbel aangaan met een medecursist... misschien is deze persoon je type niet, maar heeft die wel leuke vrienden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tiens, als je op de voorgestelde kookcursus, hondenschool, wandelclub of fotografiecursus niet vrolijk, open, ondernemend, grappig, knap en slank bent, geraak je daar dan wél aan de bak?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een partner ontmoeten via vrienden, lijkt mij inderdaad de beste manier. Doordat iemand een vriend van vrienden is, is er al een soort van 'natuurlijke selectie' gebeurd.
  Maar zelfs al heb je veel vrienden, eens de 30 voorbij zijn de meeste van je vrienden 'onder de pannen' en leer je via hen vooral mensen kennen die geen single meer zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oesje. Als ik de flair mag geloven ziet het er verdekke niet goed uit voor mij. Ik ben dikwijls introvert, ben niet zo heel erg ondernemend van nature, ik ben wel grappig soms maar mijn humor begrijpt men niet altijd, ik ben jongbejaard met mijn 41, heb een kind, ben zeker niet slank en knap ben ik ook al niet (vind ik zelf)

  Help! Ik ga in m'n eentje oud worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oesje. Als ik de flair mag geloven ziet het er verdekke niet goed uit voor mij. Ik ben dikwijls introvert, ben niet zo heel erg ondernemend van nature, ik ben wel grappig soms maar mijn humor begrijpt men niet altijd, ik ben jongbejaard met mijn 41, heb een kind, ben zeker niet slank en knap ben ik ook al niet (vind ik zelf)

  Help! Ik ga in m'n eentje oud worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Al die kwaliteiten die Flair opnoemt, zullen wel helpen natuurlijk. Maar als enkel de slanke, knappe, vrolijke, ondernemende mensen een partner zouden vinden, dan zouden er nog veel meer singles zijn dan nu al het geval is. Iedereen kent toch ook minder mooie mensen die toch gelukkig samen zijn? Ik denk wel dat de ene kwaliteit de andere kan compenseren. Iemand die niet zo knap is, maar wel heel vrolijk, zal meestal wel geen problemen hebben om een partner te vinden.

  @Margo: je hebt al een 2de afspraak met je date, las ik op je blog. Dus moet je de eerste keer toch wel in de smaak gevallen zijn, zo lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah, ik was zes jaar alleen. Met vier jong, allesbehalve slank, honden vind ik maar niks, koken kan ik niet en verder allergisch voor alle macho-activiteiten die je daar opsomt.

  Maar ik ben natuurlijk wel grappig en ik heb een blog. Meer was er niet voor nodig.
  Allez, mijn hoog heet konijn gehalte, hielp natuurlijk ook wel. *verslik*

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bij een boek zit je weer achter je pc, tenzij je op café of achter een koffie gaat schrijven. Bedankt voor je reactie op de filmbespreking, wij zoeken bij Gentblogt ook altijd nog mensen die willen schrijven

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn blogje! En wees gerust, vrouwen verafschuwen de Flair even hard. Ik toch, alleszins.

  (Gentse) Singles ftw!

  PS: maar als je ooit van't straat geraakt...dan is je blog wel gedoemd, neen?

  Liefs,

  http://maiden.punt.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hah, jij bént een vrouw. Mea culpa. Een gedeelde blog kom je nu eenmaal niet vaak tegen. Toch, ik blijf fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beste Menck, bedankt voor je opmerking! De oorspronkelijke redenering klopte niet helemaal, dus heb ik die een beetje aangepast...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik merk dat ik eerder mijn gading begin te vinden in Libelle dan in Flair. Dus zal mijn visie op de zaken des levens vast aan het evolueren zijn. Ik ben heel dankbaar voor de steeds bruikbare, concrete en ik-voel-me-beter-door-de-miserie-van-een-ander-tips die jarenlang mijn lezersoog teisterden (een oog dat me toch hardnekkig bleef doen teruggrijpen naar de meer hippe en jonge cover). Maar nu gaan we dus een stap vooruit. Of Libelle m'n langdurig single-zijn zonder kinderen en ex-man zal erkennen is nog niet duidelijk.
  Eén ding weet ik ondertussen wel zeker: vrolijkheid, openheid en ondernemerschap zijn niet alle dagen mijn deel. En dat zal hij ook maar moeten zien. En ermee kunnen leven.
  Als ik hem tegenkom.

  BeantwoordenVerwijderen