Dan ga ik alvast even naar de slager

zaterdag 12 februari 2011 :-) 9 Opmerkingen

Ik sta onder de douche en denk zuchtend aan de dag die voor mij ligt, een lang onafzienbaar snoer van klussen en karweien. Stofzuigdag. Afwasdag. Strijkdag. Mijn vrije dag. Mijn niet zo vrije dag.

Wat is het toch een beproeving om je altijd en overal alleen te moeten doorslaan. Zou het niet aanzienlijk handiger zijn, rekent de manager in mij, als je de last van die routineklussen kon verdelen? Over jezelf en je partner, bijvoorbeeld. Vele handen maken licht werk, zei ooit de Grote Roerganger of iemand anders met een neus voor beklijvende zegswijzen.

“Als jij nu de afwas doet, dan ga ik alvast naar de slager.” En als je partner een vrouw is, dan kun je haar ook vragen om tijdens het afwassen het vuilnis buiten te zetten, want vrouwen zijn sterk in multitasken, dat is bekend.

Maar natuurlijk maak ik me begoochelingen. Naarmate je langer single bent, raakt je blik op de ware aard van een relatie vertroebeld. De werkelijkheid is prozaïscher.

Jij zegt: “Als ik nu al de afwas doe, dan ...”
En zij vult aan: “Dan kan ik alvast mijn teennagels lakken!”

9 opmerkingen:

 1. Leuk stukje! Ik ben er ook van overtuigd dat het huishouden veel sneller gedaan is als je het met z'n tweeën kan doen.

  Maar als je er de statistieken op nakijkt, dan blijkt dat het in de meeste gezinnen de vrouwen zijn die het grootste deel van het huishoudelijk werk voor hun rekening nemen(waardoor er dus niet veel tijd meer rest voor het lakken van onze nagels en andere hobby's ;-). Dus troost ik mij met de gedachte dat een partner in huis waarschijnlijk niet echt een tijdsbesparing op vlak van huishoudelijk werk zal opleveren. Misschien zal het werk voor mij zelfs toenemen, want een extra persoon in huis levert bv. ook extra strijk op (en dan vaak nog wel hemden, zucht).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn mannen die echt hun deel in het huishouden doen en dat zonder erom gevraagd te moeten worden. Althans, ik heb gehoord dat ze bestaan, maar ik vrees dat het zoiets is als witte eenhoorns :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En sterkte met de klussen van de dag. Ik ben hier halverwege - boodschappen gedaan, wasmachine 1 gedraaid enzovoort. Zucht

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een partner kan inderdaad een extra hulp zijn in het huishouden, maar die partner kan ook serieus in de weg lopen :-) En als je met 2 bent, verdubbelt dat ook het werk dat je moet doen hé. Ik doe anders wel de afwas, ik doe dat toch graag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Lies "het lakken van onze nagels en andere hobby's" : LOL

  @Tweemeisjes : hé, ik wist dat nog niet, dat ik een witte eenhoorn ben... ;-)

  @matthias : ik ga je toch eens moeten uitnodigen voor een vriendschappelijk babbel (en een afwaske), geloof ik... Ik beloof dat ik niet in de weg zal lopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk niet dat ik nu alleen meer tijd aan het huishouden spendeer. Sinds ik niet ook nog zijn rommel moet opruimen, het huishouden organiseer op mijn manier, hem niet ondertussen moet organiseren, niet (bij voorkeur met onverdeelde aandacht)moet luisteren naar zijn monologen over zichzelf, zijn werk en zijn opeenvolgende verliefdheden op andere vrouwen, heb ik alleszins het gevoel dat het huishouden een pak vlotter verloopt. En het geeft mij meer voldoening !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Polly: LOL!

  @Tweemeisjes: bedoel je niet, een witte raaf? Eenhoorns zijn toch altijd wit? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb me die vraag ook al gesteld. Langs de ene kant is het leuk als iemand anders eens de vaatwas uit- of inruimt of al eens een wasmasjientje insteekt, langs de anderen kant brengt een partner inderdaad ook extra werk met zich mee ;-)
  Voor de moment vind ik het prima zoals het is, ik en mijn huisje, en de kinderen die regelmatig de boel overhoop komen zetten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zeer geapprecieerde medeblogger, mag ik jou een poetsvrouw aanbevelen?

  Voor goede argumenten om dat te doen, surf je gewoon even naar
  http://oponseentje.blogspot.com/2010/10/leve-de-poetsvrouw.html

  BeantwoordenVerwijderen