De single en zijn terras

maandag 11 juli 2011 Lies 9 Opmerkingen

Net als vele singles woon ik in een appartement. En zoals de meeste appartementsbewoners heb ik geen tuin. Gelukkig heb ik wel een zonnig en ruim terras.

In het begin dat ik hier woonde, miste ik wel eens een tuin. En er zijn nog steeds momenten dat ik droom van een huis met tuin. Maar ik heb ondertussen ook de mogelijkheden van een terras leren kennen en appreciëren.

Een groot voordeel is dat een terras minder tijdrovend is dan een tuin.
Als je een tuin niet onderhoudt, verwildert hij. Bij een terras kies je zelf hoeveel tijd je erin wil steken. Ik heb buren die nauwelijks een plant hebben staan op hun terras. Zelf heb ik er behoorlijk wat. Maar dan nog kost het me minder tijd dan een gemiddelde tuin, denk ik.

Mijn terras is vooral bedoeld om te genieten. Ik lig er met de voeten in de lucht in mijn relax, ik lees er, eet er, ontvang er zomers bezoek.

Daarnaast ben ik in de loop der jaren steeds meer kruiden gaan kweken.
In de zomer drink ik regelmatig muntthee of thee van citroenmelisse, allemaal van eigen kweek.Peterselie, bieslook, basilicum haal ik ook van mijn eigen terras. Erg handig bij het koken om de nodige kruiden gewoon plukvers van je terras te kunnen halen.

Daarnaast heb ik ook een aardbeienplantje. Mijn vrienden op de buiten schieten wel in een lach wanneer ik wild enthousiast vertel over mijn oogst van zomaar even 6 aardbeien, maar het maakt voor mij deel uit van de kleine dingen die mij gelukkig maken. Mijn eigen aardbeien smaken overheerlijk, echt stukken beter dan diegene die je in de winkel koopt.Mijn recentste experiment is sla. Volgend jaar ga ik de plantjes wel wat verder uit elkaar zetten zodat mijn kroppen wat minder tegen elkaar moeten aanschurken. Ik kies dan voor 1 single per pot zodat die alle vrijheid en ruimte krijgt. En dan maar te hopen dat ik als dank voor zoveel vrijheid blijheid een grotere oogst krijg.

9 opmerkingen:

 1. Ik heb mij dit jaar ook aan aardbeien gewaagd en het heeft niet mogen zijn :o(

  De courgettes daarentegen .. maar dat is niet zo lekker bij vanille-ijs hé..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En als je echt hunkerd naar een tuin, dan kom je toch gewoon naar Limburg, je doet je werkkleding aan en je kunt je naar hartelust uitleven in die van mij. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op zoek naar een tuin? De mijne mag je hebben ze :-) Ik zit er mss 1 keer om de twee weken in. Voor een BBQ of om te zwemmen. En voor de rest is het een halve wildernis geworden... Zou ik dat ergens gratis kunnen verhuren aan een tuinliefhebber zonder tuin? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @lie: courgettes, dat moet ik eens proberen. Ik vraag me wel af of dat niet al te veel plaats vergt.

  @Hans: zo erg is de hunkering naar een tuin nu ook weer niet dat ik er 4 uur treinen naar Limburg voor over heb. En qua tenue had ik toch veeleer een bikini voor ogen dat werkkleding.

  @Telenut: een tuin met zwembad en BBQ-faciliteiten, dat klinkt goed. Waar moet ik zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij staat er een tomatenplant. Zeer decoratief en de oogst mag er zijn. Helaas ook niet zo fantastisch bij vanille-ijs...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wahei! Dat doet me verlangen naar mijn toekomstig terras! En volgend jaar wanneer ik zelf ook vanalles kan beginnen kweken! :-)

  Als je voldoende zonlicht krijgt zou je ook tomaten kunnen proberen. Mijn ouders hebben hier een paar planten staan in grote potten. Daar krijgen ze jaarlijks toch wel een paar kilootjes van.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nie slecht, k ben ooit ook zo begonnen!
  Tip voor Gentenaars die een tuin willen: volkstuintjes zijn in opmars!

  BeantwoordenVerwijderen