Impulsief leven

vrijdag 28 oktober 2011 Lies 2 Opmerkingen

Een van de grote voordelen van het single-leven is dat je lekker impulsief kan leven.

Een paar weekends geleden had ik op zaterdagmorgen totaal nog geen idee van wat het weekend zou brengen. Buiten een afspraak met een vriendin zondagnamiddag in de stad lag er nog niets vast.

Maar de zon priemde zo verleidelijk door de wolken en dus smste ik de buurman van 2 straten verder met de vraag of hij ook zin had in een wandeling. Even later trok ik mijn wandelschoenen aan en na ons 'stapje in de natuur' nodigde hij me ook nog uit op de koffie. Dat die koffie toevallig ook nog eens vergezeld was van mijn lievelingskoekjes, kon mijn blijdschap om dit onverwachte wandel-koffie-uitje alleen maar vergroten.

Terwijl we daar zaten, kreeg ik een sms van vrienden die de dvd van Rundskop hadden gehuurd en vroegen of ik 's anderendaags mee kwam kijken. Vooraf mocht ik mee aanschuiven aan tafel (en de partner van mijn vriendin is een echte meesterchef).

In de late namiddag was er dan de afspraak met de vriendin in de stad. Hoewel we elkaar regelmatig zien en horen, hebben wij altijd heel veel te vertellen. En zo was het plots half 8 's avonds. 'Ha, 't is cinematijd', sprak de vriendin en even later zat ik totaal onverwacht in het rode pluche.

Ik koester het, dat impulsieve leven. Plots uitgenodigd worden op de koffie, mogen aanschuiven aan tafel of de cinema induiken, het vergroot alleen maar de charme van het moment en het gevoel van vrijheid. Nee, het zijn geen grootse avonturen. Het zijn gewoon kleine, onverwachte cadeautjes vol warmte en vriendschap en momenten waarop je wel eens blij bent dat er thuis niemand op je zit te wachten.

2 opmerkingen:

  1. Hé! Dat ken ik! Vanmorgen ging ik een nieuw paar schoenen kopen en kwam ik thuis met een uitnodiging om vanavond halloween met een bende vrienden te vieren! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat impulsief leven kan ook met twee, al word je natuurlijk minder snel uitgenodigd wanneer je een gezin meebrengt.

    Ik mis het impulsieve niet echt, omdat een avondje knuffelen met liefje even leuk is. :)

    BeantwoordenVerwijderen