Golden oldies: kromschrijvers op zoek naar een lief

woensdag 25 juli 2012 Gastblogger 2 Opmerkingen


Eén taalfout kan heel je verhaal verpesten. Zo luidt de slogan die De Standaard gebruikt om haar taalbijlagen te promoten.

Dat taalfouten een heel verhaal kunnen verpesten nog voor het ooit begonnen is, geldt ook voor datingsites. Uit onderzoek blijkt namelijk dat taalfouten op nummer 2 staan in de top 10 van ergernissen op datingsites.

Nochtans is het met het taalgebruik op datingsites al even triest gesteld als met het taalgebruik op de fora van sommige kranten.

Ziehier de nieuwste taalkundige tendensen in datingland:

1. Dt-regels hoef je niet meer te volgen. Laat je tekst recht uit je hart stromen. Saaie spellingsregels en romantiek, dat gaat toch niet samen?

2. Als het dan toch aan het stromen is, laat het dan stromen. Punten en komma's? Nergens voor nodig. Maak wel overvloedig gebruik van de drie puntjes... Want welk leesteken kan beter je mijmerige, romantische stemming weergeven?

3. Schrijf fonetisch. Wadammen daarmee bedoelen? Weetet nie?

4. Sinds prins Filip zijn dochter een echt 'vrouwtje' noemde, is het hek van de dam. Iedereen is nu op zoek naar een vrouwke of een vriendinneke. Voor een knuffelke, een terrasje en een cinemake natuurlijk.

Een paar voorbeelden uit de praktijk.

Wie of wat ik graag zou zijn: profecionele levensgenieter of ben ik da al hahah

Hey, kben een toffe sociale jongen die een beetj beschaamd is. Ik zoek een meisj dat spontaan en wat sportief is, iemand waarmee je kan lachen en onozel doen.

Mijn meest romantische ervaring: veras mij!

zeg nooit tegen iemand waarvan je houdt. ik hou van je praat niet over gevoels die je niet in je heb als of ze wel bestaan .ga nietin iemand leven om die persoons hart te breken, want de grootste pijn die je iemand kan geven is de persoon verliefd op je . zonder zelf verlieft te worden.

Een lieve vrouw van af 55 knuffelbeertje meer moet dat niet zyn beetje zottekes zoals ik knuffelen dat doe ik graag heb groote armen daar kan veel in

Heb het alleen zijn gehad hoor...! Zoek een vrouwtje met wie het clickt op (bijna) (allé) vlakken.

ben een rustig persoon dat een lieve vrouw zoekt die weet wat zijwil en eerlijk is en niet met gevoellens speelt ben jij zo iemand en graag knuffelt .

iemand waarmee k kan praten en waar bij ik me goed voel.iemand dat samen voor een relatie wil gaan en samen beslisingen nemen. en vooruit wil in het leven.

een lief schattig vrouwke om eens goei knuffel en vaste relatie te kunnen beginnen ben geen vrouwen loper eens ik vlindertjes heb in mijn buik ga ik er volledig voor

mijzelf ben een (rustig) typeke heb mijn kids om de week bij mij uitgaanstype ben ik ni besteed mijn tijd liever aan mijn kids-huisje-tuintje en een goei vrindinneke !!!

ik zoek een lieve jong wat voor mij en mijn zoontje wil gaan en ope kaart met mij is en eerlik

Of ik hier ga vinden tgeen ik zoek is aftewachten, maar als je het nie eens probeerd kunde het ook nie weten

Hopelijk eens tot meels of horens he ! Todeloekes !!!

2 opmerkingen:

  1. Zo erg had ik ze nog niet gelezen. En ik gruw al bij zinnen als: "Ik hou het meeste van men kids." (Dat komt niet alleen door de taalfouten, maar dat is een ander verhaal.) Zouden die mensen dat nu echt niet door hebben dat ze door zulk taalgebruik hun kansen echt niet verhogen?

    BeantwoordenVerwijderen