Golden oldies: Diepgaande psychologische analyse van schuilnamen op datingsites

vrijdag 27 juli 2012 Gastblogger 0 Opmerkingen


De eerste uitdaging waarmee je als gebruiker van een datingsite te maken krijgt, is de keuze van een goede schuilnaam.

Welke nicknames gebruiken mensen op het internet? En welke associaties roepen die bij ons single-panel op? Wij vertellen het u graag.

Allemaal schattige mensjes!

Nogal wat singles op datingpad gaan voor een verkleinwoord. Vooral bij de vrouwtjes is dit schering en inslag. Leentje, Julieke, Liefje, Knufje, Perzikje, Niekje, Deesje, Flairtje, Sproeteke, Yamahaatje, Funnyke, Zeebriesje, Zonnetje, Sterreke, Poepke, ..: allemaal dingen ze naar uw hart.

Ook bij de heren geeft het diminutief present. Vrouwen kunnen kiezen tussen Amedeetje, Tofbaasje, Fluweeltje, Gertje, Flupke, Steveke, Patje, Peeke, Reusje, Rudieke, Genieterke, het vermoedelijk weinig boeiende Zandmannetje en het meer dan waarschijnlijk aan overgewicht lijdende knuffelbeertje. Toch wel moeilijk om je bij deze namen een man met ballen (figuurlijk dan) voor te stellen, zo merkte ons panel op. Bovendien lieten enkelen noteren dat ze na enige tijd op een datingsite een ernstige allergie aan verkleinwoorden ontwikkelden.

De meeste singles op datingsites kiezen echter voor een gewone voornaam. Onervaren daters zetten er wel eens hun echte voornaam én familienaam op zodat je meteen kan checken wat voor fraais Google wel allemaal over hen weet te vertellen.

Een enkeling schreeuwt zijn eenzaamheid van de daken zoals ‘EenzaamTom’ of uit openlijk zijn vragen bij het medium datingsite zoals ‘Tjawaarom’. Sommigen zetten dan weer persoonlijke kenmerken in de verf zoals ‘bikke zot’ en ‘volle vrouw’.

Ondanks onze maandenlange diepgaande research was het vergeefs zoeken naar namen à la ‘Ongeluksbrenger’, ‘Lelijk als de nacht’, ‘Rotkarakter’, ‘13de uit het dozijn’ en ‘Unhappy together’. We stootten wel op namen als ‘Geluksbode’, ‘Schoonheid’, ‘Diamantje’, ‘Robijntje’, ‘Bijouke’, ‘Tender’, ‘Your future’, ‘Unicum’, ‘Masseur***’ en ‘Happy together’. Achter deze zeemzoete namen schuilen volgens ons panel vermoedelijk singles die met een panfluitmuziekje op de achtergrond en een David Hamilton-poster aan hun muur al bij voorbaat gaan zweven bij de gedachte aan hun perfect harmonieuze en gelukkige relatie. En wie zouden wij zijn om deze romantici dit geluk niet te gunnen? Dat zij in hun gemeenschappelijke Future nog lang happy together mogen zijn, dat wensen wij hen en alle andere daters graag toe!

0 reacties: