Do's and don'ts van 'I do'.

woensdag 22 augustus 2012 Zenia 3 Opmerkingen

Door dat trouwfeest dat inmiddels plaatsvond heb ik vooral geleerd wat ik niet wil doen:

- Genodigden vragen naar de naam van hun partner en de status van de relatie en vooral iedereen vrij laten in wie ze meebrengen. Ik had bijvoorbeeld heel graag mijn zus uitgenodigd bij gebrek aan een partner.

- Vermenigvuldigingsdansen. Ik kan wel dansen met mijn vader en mijn bruidegom hopelijk ook met zijn moeder, maar wat dan? Ik kan mijn bruidegom geen schoonmoeder aanbieden voor de tweede wissel, of moet mijn vaders vriendin dat dan doen?

- Mannen en vrouwen geschrankt aan tafel laten zitten en dus ook sowieso personen die alleen gekomen zijn naast elkaar laten zitten ‘als koppel’.

Daarnaast was er ook een elegante ‘oplossing’ met de term ‘gelegenheidspartner’ waar ik heel genuanceerd over nadenk. In feite noem ik het niet graag een oplossing omdat dat zou insinueren dat het een ‘probleem’ was dat de bruidegoms zus single is. Dat is dan ook meteen mijn contra-argument: Waarom mocht zijn zus niet gewoon als single in de suite lopen en aan de hoofdtafel zitten? Of wilde ze dat zelf niet? Langs de andere kant was ik er ook best voor te vinden, het idee van een gelegenheidspartner. De bruidegom in kwestie heeft twee heel goede vrienden. De ene was getuige en de andere kreeg een plaats in de suite als gelegenheidspartner. Ik vond inderdaad dat die tweede vriend ook in de suite thuishoorde en bij deze kreeg hij nog een speciale rol toegekend ook. Bovendien komen hij en de zus waarschijnlijk ook echt goed overeen als vrienden.

Waarover hebben jullie bedenkingen aangaande trouwfeesten? En wat vind je over het idee van een ‘gelegenheidspartner’.

3 opmerkingen:

  1. Bij mij is de golf trouwfeesten gepasseerd en daar ben ik niet rouwig om. Een aantal van m'n vrienden kozen gelukkig bewust niet voor zo'n traditionele trouw met suite, vermenigvuldigingsdans en vooraf uitgedokterde tafelschikking. Het werd bij hen gewoon een leuk feest waarbij je zelf kon kiezen bij wie je aan tafel zat, het soort feest waarop het helemaal niet zo erg is om er op je eentje naartoe te gaan, ook al omdat ze ook de slows achterwege lieten (altijd behoorlijk vervelend om daar alleen op je stoel te zitten of ten dans te worden gevraagd door de 'zatte nonkel' terwijl iedereen aan het tegeldansen is met z'n partner).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alleen al voor het trouwfeest zou ik NIET willen trouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alleen op je stoel zitten wachten tot de slow over is... gruwelijk!

    BeantwoordenVerwijderen