Golden oldies: handleiding voor de vrouw

woensdag 15 augustus 2012 Gastblogger 4 Opmerkingen


In sommige mannenbastions – in het bijzonder aan cafétogen – worden vrouwen mysterieuze, ondoorgrondelijke wezens genoemd waar geen touw aan vast te knopen valt. Omdat ik gemakzucht vermoed achter deze uitspraak – ‘waarom zou ik moeite doen, ze is toch onvoorspelbaar’ – hoop ik hier inzicht te brengen in de psyche van de vrouw.

Waarschijnlijk is dit helemaal nieuw voor jou, maar eigenlijk zit een vrouw heel eenvoudig in elkaar. Om haar te krijgen én te houden is er slechts één eenvoudige, magische formule. Ze bestaat uit twee onderdelen:
1. Behandel een vrouw alsof ze heel speciaal is.
2. Heb belangstelling voor alles wat ze doet en zegt.
Als dit te veel gevraagd is, kan je er misschien beter niet eens aan beginnen.

En omdat ik vermoed dat mannen iets ingewikkelder in elkaar zitten dan het gangbare adagium doet vermoeden – dat ze m.a.w. meer willen dan dat ene ding - hoop ik hier binnenkort ook een handleiding voor de man aan te treffen…

4 opmerkingen:

 1. Ik denk dat ik niet representatief ben voor alle mannen, maar ik zou in die "mannenhandleiding" toch twee dingen zeker plaatsen:
  (1) Niet te veel hints geven, maar gewoon zeggen wat je stoort.
  (2) Het is niet omdat je vriend/man/partner iets niet doet dat hij het daarom niet gezien heeft (vooral als het gaat over opruimen etc.), het kan ook zijn dat hij dat op dat moment niet het belangrijkste vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat bij nummer 2 aansluit: Luister ook echt naar wat ze zegt en probeer dat te onthouden, wat ook blijkt uit vragen die je stelt, dingen die je zegt of als later op hetzelfde onderwerp wordt teruggekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit vind ik echt bullshit!
  Vrouwen zitten echt wel complexer in elkaar dan mannen!
  Ik was 20 J getrouwd, tot mijn vrouw op een dag beslist dat ze niet "geleefd" heeft, iets mist en vaststelt dat ze niet meer voelt wat ze voor haar man zou moeten voelen.
  Ik kreeg te horen dat het voor 90% ok zat, dat ik zo'n lieve man en goede papa ben, etc. En toch kreeg ik de kans niet er nog samen iets van te proberen maken. Als het "gevoel" er niet zit dan heeft het ook geen zin er iets mee te proberen doen, zo redeneert ze. Ik ben hier niet mee akkoord! Ik denk dat veel mensen elkaar ergens "verliezen" onderweg. Dit wil niet noodzakelijk zeggen dat je elkaar niet kan terugvinden! Dit is geen zekerheid, maar je hebt niets te verliezen met te proberen lijkt mij. Nu is het een eenzijdige beslissing en dat maakt het zo veel moeilijker om te verwerken.
  Ze erkent ook dat we vnl. uit elkaar zijn gegroeid doordat zij haar carrière heeft uitgebouwd, terwijl ik het grootste deel van de zorgen voor de kinderen voor mijn rekening nam.
  Ze was altijd vrij om te doen en te laten wat ze wou, ik heb haar nooit egens in beknot omdat ik dacht dat wat ze met haar leven deed hetgeen was dat haar gelukkig maakte.
  Eigenlijk weet ze niet wat niet wat ze wil, ze wil gewoon niet leer wat ze had...
  DUS: lief en attent zijn, achter je vrouw staan, alles doen waarvan je denkt dat het haar gelukkig maakt omdat ze dit zelf aangeeft, etc is zeker geen garantie op geluk! Ik kan alleen maar vaststellen dat vrouwen A zeggen terwijl ze B bedoelen. Alleen beseffen het ze blijkbaar zelf niet. En wanneer ze het uiteindelijk wel beseffen weten ze niet hoe ze ermee moeten omgaan.
  Mannen zijn echt niet zo complex, al ben ik allesbehalve de stereotype man. Een man is zakelijker, minder rond de pot gedraai, maar in veel gevallen zeker niet minder emotioneel.
  Mijn vertrouwen in de vrouwen is alvast geslonken. De tijd van "in goede en slechte dagen" is voorbij! Er wordt nergens meer voor gevochten. Zijn dit nu de voordelen van de emancipatie? Of er nu kinderen bij betrokken zijn of niet we walsen overal doorheen zonder achterom te kijken, zolang we maar niet teveel effort moeten doen om ons eigen "geluk" na te streven. We leven in een wegwerpmaatschappij op alle vlak...vrouwen hanteren een logica die ik allesbehalve logisch vind. Mannen kunnen klootzakken zijn, maar er zit tenminste nog een logica in hetgeen wat ze doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. lees: gefrusteerde man met egodeuk geeft de schuld aan 'de emancipatie van de vrouw'

   Verwijderen