En toen redden de singles het land van een dreigend stroomtekort

zondag 23 september 2012 Lies 6 Opmerkingen

Er is de voorbije week heel wat te doen geweest over het stroomtekort dat zich deze winter zou kunnen voordoen. Bij dreigende stroomtekorten zou de overheid de bevolking oproepen om 's avonds niet meer te strijken noch de oven te gebruiken.

Nu wil ik als goede burger uiteraard graag gehoor geven aan deze oproep. Daarom heb ik een plan bedacht. Een eenvoudig plan waarin singles een cruciale rol spelen. En dat doe ik hier graag even uit de doeken.

In Gent woont 1 op de 2 bewoners alleen. Ook op andere plaatsen zijn er steeds meer alleenwonenden. Allemaal mensen die lampen laten branden terwijl er maar 1 persoon in huis is, hun oven verwarmen voor een eenspersoonsgerecht, enz. Als we nu bij dreigend stroomtekort eens een oproep lanceren om telkens met een viertal personen op bezoek te gaan bij een single in de buurt, dan levert dat een enorme energiebesparing op. We koken dan met z'n allen en eten samen. Uiteraard is de dresscode 'zo ongestreken mogelijk' ('Het zit vanbinnen', weet u wel). Wie het meest gekreukeld op de afspraak verschijnt, wordt vrijgesteld van de (handmatige) afwas.
Iedereen kan thuis zijn verwarming afzetten en doordat we met meer mensen in het huis van de gastvrouw of -heer zijn, is daar ook minder verwarming nodig.

Zo besparen we massa's energie en bewijzen we dat het ook zonder kerncentrales of dure geïmporteerde energie lukt. Meer zelfs, dat het leven er gezelliger op wordt.

Ik zie het al helemaal zitten. Laat maar komen die koude winter! Wij singles gaan voor de warmste winter ooit.

PS: deel gerust dit bericht op Facebook of Twitter als je het een goed voorstel vindt.

6 opmerkingen:

 1. Ook veel efficiënter dan zingen voor het klimaat. Dat niemand daar eerder opkwam zeg.
  Nu ga ik vloeken in de kerk der singles, maar uitbreiding naar niet-singles zou het rendement nog opdrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Great idea! Ge moet in de politiek gaan! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wreed goed voorstel , ik woon gelukkig niet ver van Gent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee! Ik woon wel ver van Gent, maar misschien slaat dat hier in Antwerpen ook wel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kunt ook een goed boek of een krant of tijdschrift gaan lezen in de bibliotheek. Want misschien ben je wel single omdat je graag op je eentje bent.

  BeantwoordenVerwijderen