Tussen droom en werkelijkheid

maandag 17 september 2012 Lies 4 Opmerkingen

Midden september. Een zonovergoten camping. Een uitgelaten vriendenbende ademt zomer in en vrolijkheid uit. 4 koppels met kinderen. 1 single zonder.

Bijna 20 jaar kennen ze elkaar. Goed voor uren en uren verhalen. Over ieders zoektocht naar een passende job. Over opeenvolgende relaties, twijfels, relatiedips en -breuken, exen met en zonder streken. Maar ook over gek zijn op elkaar, trouwen en niet meer in slaap kunnen geraken zonder de ander. Over een huis zoeken en op een dag ook vinden, verhuizingen, verbouwingen, terrassen en tuinen, leuke en vervelende buren. Over vervulde en onvervulde kinderwensen, bevallingen, opvoedingskwesties, peuters en pubers.

Eindeloos veel verhalen, 1 rode draad: het leven volgt zelden het droomscenario dat je in je hoofd had toen je leven nog in de kinderschoenen stond. In het perfecte plaatje van X kwam dat kankergen niet voor dat haar nog voor haar veertigste 2 borsten zou kosten. Y had zich nooit kunnen inbeelden dat die leuke jongedame waar hij ooit zo smoor op was zich zou transformeren tot een ware kwelgeest van een ex. Z was ervan overtuigd dat ze op een dag kinderen zou hebben.

Singles en koppels, elk weleens mijmerend over groener gras aan de overkant. Elk nu eens struikelend, dan weer huppelend, dansend, juichend, ondanks de imperfectie van het leven, ondanks de blutsen en de builen. Elk zijn unieke levensverhaal. Zo verschillend, maar toch ook zo gelijk.

4 opmerkingen:

  1. Mooi geschreven! Het leven neemt inderdaad soms vreemde wendingen. Er is geen vaste "template", voor niemand...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het leven biedt nergens zekerheid of je nu wil of niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Schhon stukske, de school van 't leven, tja, daar hebben we allemaal een verhaal over te vertellen... :-)

    BeantwoordenVerwijderen