December...

donderdag 13 december 2012 Vlinderke 9 Opmerkingen


December.... feestmaand, en elk jaar een beetje vroeger (in de winkels dan).

Enin, concreet betekende dit dat ik ‘vroeger’ (lees: vier jaar geleden ‘met lief’) een bezoekenestafette aflegde om ‘u’ tegen te zeggen: van bomma naar (schoon)ouder(s) naar mémé naar... en dan overal wel iets te eten en te drinken krijgen, enfin, wij kwamen laat en volgepropt (letterlijk: kadootjes en ‘hapjes’) maar vooral blij thuis, content dat onze tocht er op zat. Gelukkig was er een Kerstavond, Kerstdag en tweede Kerstdag alsook Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag om de bezoeken enigzins te spreiden.

Dit jaar ben ik als single heel tevreden deze dagen zelf te kunnen invullen: alleszins veel rustiger voor mijn gemoed, mijn portemonnee en mijn maag! Gewoon zalig om geen ellenlange ‘nog gauw te kopen-aiaiaiaiai!- waar ga ik dat vinden?’-lijstjes te moeten opstellen en tussen het volk op de koopzondagen te gaan jakken, zatte feestnonkels te trotseren, zeven gangen te verorberen,... ik ga genieten van op mijn gemak de kerstboom te versieren! J

Een ‘andere’ Kerst, rustig, met een beperkt aantal mensen en zonder teveel trammelant, I’m in!

9 opmerkingen:

 1. Inderdaad, geen eindeloze familiebezoeken (want trop is teveel en teveel is trop), maar lekker veel me-time en zelf kiezen met wie je tijd doorbrengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik volg je helemaal, toch vond ik mijn eerste Kerst als single eng. Daarom heb ik afgesproken met een vriendin en gaan we daarna rustig uit. Geen vervelende familiefeesten, alleen bij mijn eigen familie :)
  Single life is niet zo eng en leeg als de meeste denken, daarom vind ik deze blog zo zalig. Hier lees je tenminste positieve verhalen en zeker in december is dat een opsteker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé Mina, zin om zelf mee te schrijven? We zijn altijd op zoek naar positivo's die niet alleen de nadelen van het single leven benoemen, maar ook bewust genieten van de voordelen en er graag lyrisch over worden op de blog :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. (Hmm, mijn vorige poging is mislukt blijkbaar). Ik vind het met kerstmis niet erger of beter om alleen te zijn. Maar ja, ik heb een hekel aan kerstmis; ik denk dat ik op kerstavond gewoon ga werken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Corvus: ik heb een paar dagen de moderatie ingeschakeld en de spambeveiliging uit, maar ik kreeg zoveel spam in m'n mailbox dat het experiment snel beëindigd was. Dus moet je nu weer van die moeilijk leesbare woorden intikken om te kunnen reageren.
  Misschien heeft het daarmee iets te maken dat je vorige poging tot reageren mislukte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben de hele kerst alleen. Maar ik ben ook zo iemand die soms niet eens doorheeft dat het kerst is. En of dat wellicht met een hoofdletter geschreven dient te worden. Er komt dit jaar zelfs geen kerstboom in huis! Joechei! (misschien moet ik maar naar één of andere mis?)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog niets te doen met oudjaar. Zijn er mensen die in Antwerpen op stap willen gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Barbara: mail ons gerust een uitgebreider oproep. Dan publiceren we die en krijgt hij meer aandacht dan wanneer je die doet als reactie op een stukje. Je zet er het best ook een mailadres bij zodat geïnteresseerden hun contactgegevens kunnen doorspelen aan jou (gewoon een anoniem hotmail- of gmail-adres aanmaken als je jouw persoonlijk mailadres liever niet vrijgeeft).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag allemaal, ik ben nieuw op deze blog die ik al een tijdje met interesse volg. Sinds juli 2011 ben ik gescheiden en na een echt rampjaar 2011 en een jaar 2012 vol mislukte kortstondige relaties hoeft het voor mij dit jaar echt niet meer, ik bedoel dan die kerstboom en die feestjes. Hopelijk wordt 2013 beter en kan ook ik ooit een happy single worden ... of een goed lief treffen natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen