Filosofische babbel: leven zonder partner

zaterdag 16 februari 2013 Lies 4 Opmerkingen

Aanstaande dinsdagavond 19 februari is er in het Gentse Geuzenhuis een filosofische babbel over het leven zonder partner.

Ik neem even de aankondigingstekst over van de site:

Leven zonder partner, kan dat ook goed leven zijn?

Leven met een partner kan verrijkend en zeer aangenaam zijn, maar spijtig genoeg kan het ook om een beklemmende tot zelfs fnuikende ervaring gaan.

Meer en meer mensen “kiezen” om als single door de leven te gaan. Nochtans geldt in onze maatschappij het samenleven met een partner nog steeds als een ideale doelstelling.

Vooral het kiezen voor een levenslange band geldt nog steeds als de na te streven optie. Maar liggen hierin niet juist de kiemen van ontgoocheling en relatiemoeheid?

Bedenkingen die zoeken naar een filosofische benadering.
Een uitdaging die op zijn minst naar een open geanimeerd filosofisch gesprek kan leiden.

Gratis deelname.

Hoe het er op zo'n avond aan toe gaat, weet ik niet, want ik zette nog nooit een voet in het Geuzenhuis. Maar misschien ga ik dinsdagavond wel eens een kijkje nemen.

Mocht er iemand zin hebben om mee te gaan, mail dan gerust naar oponseentje@gmail.com.

4 opmerkingen:

 1. Ik vraag me af hoe vrijwillig en bewust de keuze is om zonder partner door het leven te gaan. Soms zal het inderdaad echt wel zo zijn, maar ik denk dat het toch vaker minstens voor een deel niet zozeer een keuze is, maar wel het zich bij de feiten neerleggen is. (Al heb ik geen tijd en is Gent veel te ver om naar die "babbel" te gaan om het uit te vinden.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sluit me hierbij aan: is single zijn echt een keuze? Bij mij alvast niet. Heel vaak wordt het wel zo voorgesteld, net zoals het ook zo wordt voorgesteld dat je als single een happy single bent of moet zijn. Als al die singels die ik ken zo happy zijn, waarom zijn ze dan toch allemaal op zoek naar een partner?

  Eerlijk gezegd vind ik het happy single gedoe dus dikke zever. Mensen vergeten nogal eens dat een gezinsleven naast alle beslommeringen ook energie geeft. Je hebt als je thuis bent altijd wel een babbel. Als single moet je veel vaker buitenhuis gaan om ergens een babbel te gaan doen en dan hopen dat iemand tijd/zin heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb moeten overwerken en ben er bijgevolg niet meer geraakt.

  BeantwoordenVerwijderen