Hoe als single andere vrouwen en mannen ontmoeten?

zondag 26 mei 2013 Gastblogger 6 Opmerkingen

Vormingplus Gent-Eeklo organiseert in juli en augustus een cursus met als titel "Hoe als single andere vrouwen en mannen ontmoeten?".

Dit is de korte inhoud:

"Er zijn heel wat alleenstaande mannen en vrouwen die openstaan voor een vaste relatie en bereid zijn tot een oprecht engagement. Maar hoe ontmoet je ze? Hoe zet je de eerste stap? Hoe onderscheid je de juiste match en hoe realistisch zijn je verwachtingen? Hoe uit je verlangens naar intimiteit, seksualiteit en betrokkenheid met behoud van eigenwaarde? Tijdens twee weekends ga je via opdrachten, relatie- en communicatietips op weg om zinvolle contacten te leren leggen met andere vrouwen en mannen. We vertrekken vanuit je eigen ervaringen maar het is geen therapie- of datinggroep, wel een oefen- en trainingsgroep."

De prijs bedraagt 132 euro, meer info hier.

6 opmerkingen:

 1. Ik heb dit weekend in het verleden gevolgd en ben er na een paar uur weggegaan! Reden: de reden van 'single zijn' werd impliciet bij de persoon/groep gelegd en het werd wel een therapie-groep! De bundel concrete tips die ik meekreeg bij het weggaan, bevatte niets nieuws onder de zon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dat kost € 132? Is dat niet wat veel?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Corvus: het zijn 4 volledige dagen. Doe dat in de privé-sector en je betaalt vlot 10 maal zoveel. Dus ik denk niet dat de prijs te hoog is. Of zo'n cursus nut heeft, dat valt nog te bezien. Maar de kans is érg groot dat je er andere singles ontmoet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Vlinderke: Zouden er geen mensen zijn die dit wel kunnen gebruiken? Ik heb al verschillende vrouwen horen vertellen over mannen die op een 1e date met bizarre cadeaus komen aanzetten e.d.m. En singles voelen zich logischerwijs niet geroepen om mensen zelf les te gaan geven. Misschien helpt het hen om in een neutrale setting met hun onrealistische verwachtingen geconfronteerd te worden?

  Voor de rest denk ik dat de "doorsnee" single liefst gewoon in een informele setting nieuwe mensen zou leren kennen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Cherry job@ Simon: 't frappante is dat die groep toen allemaal uit vrouwen bestond! En 1 van de lesgeefsters zelfs aangaf zelf nog nooit een relatie gehad te hebben!!!
  En in hun beschrijving van de cursus staat dat het gen therapiegroep is, mar de praktijk anders is!
  Ik denk dat de mannen die het nodig hebben mogelijk een groep op zich niet aandurven...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was ooit eens bij Vormingplus op het moment dat de singlegroep net hun pauze nam. Man, man, wat een trieste bedoening was dat. Je zag het gewoon aan die mensen dat ze bijzonder slecht in hun vel zaten en een grote contactvaardigheid straalden ze ook al niet uit. Ik heb toen gezworen: nooit ofte nimmer volg ik die cursus. Ik zou er alleen maar depri van worden.
  Een vriendin van mij heeft die cursus wel gevolgd na haar echtscheiding. Ze heeft er vriendinnen gemaakt (blijkbaar waren het ook bij haar vooral vrouwen in de groep) en daarom vond ze die cursus wel de moeite. Wat concrete tips betreft voor het single-leven beweert ze meer gehad te hebben aan deze blog dan aan die cursus.

  Ik sluit mij trouwens aan met de opmerking van Simon dat de meeste singles liever in een informele setting mensen leren kennen. Hoe spontaner, hoe liever. En liefst ook zonder een groot etiket 'single' op mijn voorhoofd.

  BeantwoordenVerwijderen