Onlinelove

woensdag 5 juni 2013 Gastblogger 5 Opmerkingen

Jennifer vond haar Sam op een datingsite. Ondertussen zijn ze al meer dan twee jaar samen en gaan ze richting huisjeboompjekindje. De bouwgrond hebben ze al. De rest zal wel volgen.

Jennifer zeurt mij dus ook een heelkleinbeetje de oren van het hoofd. Waarom doe ik dat niet gewoon? Je maakt een profiel aan, je vult een aantal zoekvensters in, je drukt op enter en de ideale man staat op je scherm.

Mijn argumenten dat ik nu al veel te veel tijd doorbracht aan de computer en dat ik het zo’n raar idee vond om online te daten werden van tafel geveegd. Tijd is relatief, het kan echt leuk zijn, de mannen die zo’n profiel aanmaken menen het meestal serieus (behalve dat kleine percentage dat stiekem doet alsof ze single zijn om onenightstands te forceren), je weet maar nooit… Dat ik geen geld betaal om een lief te vinden sputterde ik nog tegen. Maar het is gratis.

Als Jennifer zeurt… kan je haar moeilijk negeren. Discussiëren met een advocate, ‘t is een vak apart. Pleidooi verloren uiteraard. Gelukkig zie ik haar niet zo vaak :)

Sinds gisteren heb ik dus een profiel waarop ik heb ingevuld wie ik ben en wat ik wil. Heel wat moeilijke vragen. De moeilijkste vraag? Mijn lievelingsfilm, -boek en –muziek.

Vanmorgen hadden er al drie mannen “interesse getoond”. Nu moet ik eens uitzoeken wat de onlinedatingetiquette zegt over antwoorden sturen enzo want ik vond hen niet alledrie even boeiend.

Let the game begin. ‘k Heb de indruk dat ik de komende dagen ga weten wat schrijven…

Met dank aan onze gastblogster.

5 opmerkingen:

 1. Gratis? Dan is het ofwel seksisme (mannen moeten betalen, vrouwen niet) ofwel heb ik die site niet gevonden. Tot nu toe heb ik alleen ontmoetingssites gevonden waar je wel gratis lid kan van worden, maar buiten een profiel aanmaken kan je niks met zo een gratis lidmaatschap. Ik heb dan eens een of twee keer mij toch laten vangen en ervoor betaald, maar buiten wat vage contacten heeft dat niks opgeleverd. Ik denk dus dat ik dit zeker niet meer ga doen. Maar ik wens je veel succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ik geen geld betaal om een lief te vinden sputterde ik nog tegen. Ben je daar consequent in? Dan wordt er vast ook geen bruiloft gevierd. ;-)
  Etiquette? ik zou zeggen, geen beleefdheidscomplimenten, want daar kom je niet voor. Geen leuke reactie? Dan kort en bondig 'geen interesse'.
  Ik zou reacties van mensen die niet echt de moeite nemen er even voor te gaan zitten sowieso wantrouwen.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik stond lange tijd ook argwanend tegenover datingsites tot een vriendin een site doorgaf die wel deftig overkwam (haar verhaal is hetzelfde, zij het met kindje). Resultaat? Veel, veel, veel reacties (blijkbaar word je als vrouw snel aangeschreven), vier dates gehad, momenteel twee vrienden erbij. Volgens mijn omgeving heb ik 'sjans' gehad hiermee, de ontmoetingen waren telkens positief in de zin van respectvol en met een eerlijke communicatie.
  Een lief? Nee, dat niet, ik stel me dat ook niet meer als 'doel' (ook al mis ik bepaalde dingen bij tijd), maar geniet van wat op mij toekomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Corvus: ik ken geen datingsites waar mannen moeten betalen en vrouwen niet, maar ik heb er wel gekend waar mannen méér moesten betalen. Ik ontdekte dit toevallig toen ik in gesprek was met een vrouw. En ja, dat is seksisme! Blijkbaar doen ze dat om meer vrouwen aan te trekken, bij de meeste datingsites zijn er immers beduidend meer mannen dan vrouwen ingeschreven... Goed voor de vrouwen uiteraard, zij hebben meer keuze :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Nachtbraker
  Meer keuze is niet altijd beter. Je hoopt gewoon dat het met 'iemand klikt'. Ik persoonlijk heb er een haat-liefde verhouding mee. Juist omdat het keuze te over geeft, lijken die profielen voor sommigen 'koopwaar'. En daar word ik dan wat cynisch van ...

  BeantwoordenVerwijderen