O krinkelende winkelende kringloopding

maandag 30 september 2013 Lies 2 Opmerkingen

De wasmachine die maar niet vol geraakt, het is een single-probleem waarover we het hier al eerder hadden. Een machine met 30°C-was vullen, dat duurt een eeuwigheid bij mij. Al eens berekend hoeveel t-shirts, truien, kleedjes, ... je wel nodig hebt om zo'n trommel vol te krijgen?

Als je de wastrommel op je eentje moet vullen, dan heb je gewoonweg meer kleren nodig dan mensen die de wasmachine delen met anderen. Zowaar een dilemma voor de milieubewuste single die volle trommels was wil draaien, niet te veel nieuws wil kopen en toch 's morgens iets wil hebben om aan te trekken (in Evapak de deur uitgaan, is geen optie).

Gelukkig ontdekte ik via goed geklede vriendinnen de weg naar de kringwinkel. De Gentse kringwinkels, die zijn voor 95% gevuld met kleren die ik voor geen geld ter wereld zou willen dragen wegens lelijk, niet modieus, afgewassen, ... Maar ik vind er ook regelmatig een pareltje voor weinig geld. Een topje voor 50 cent of een euro, een kleedje voor 3 tot 5 euro, een dikke winterjas voor 5 euro. Ooit vond ik er zelfs gloednieuwe schoenen voor amper 10 euro. Dat de kringwinkel mensen die anders moeilijk aan een job geraken werk bezorgt, vind ik ook een pluspunt. Liever jobs in de sociale economie dan uitkeringen, vind ik.

Maar nog interessanter dan de kringwinkel zijn rommelmarkten à la Dok. Daar vind je een veel beter aanbod dan in de doorsnee kringwinkel. Hippe shopaholics verkopen er nauwelijks gedragen kleren voor een prikje. Zelf ben ik een grote liefhebster van kleedjes en op Dok heb je keuze zat.
Ook rommelmarkten in betere buurten zoals het Prinsenhof leveren vaak mooie spullen op.

De Veldstraat op een drukke zaterdag, dat vind ik een kwelling. Maar een rommelmarkt of kringwinkel, dat is gezellig kuieren, bekenden tegen het lijf botsen, keuvelen met onbekenden en mooie dingen kopen voor geen geld. Bovendien zijn mijn uitgaven voor kleding drastisch gezakt sinds ik het tweedehandscircuit ontdekte. En ik blijf complimentjes krijgen voor mijn outfits.
Een tip dus voor elke single die geeft om een leuke look, het milieu en zijn budget.


2 opmerkingen:

  1. Groot gelijk! Een vondst telkens, super! :-) En vooral... in de kringwinkel voel ik me rijk! ;-) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de tip. Voor boeken, cd's of huisgerief durf ik al eens een kringwinkel binnenstappen, maar voor kledij heb ik die 'klik' nog niet gemaakt...

    BeantwoordenVerwijderen