Aanrader: luistercd's

zondag 24 november 2013 Lies 5 Opmerkingen

Alleen eten, dat vind ik een van de mindere kanten aan single zijn. Zelfs al eet ik regelmatig in het gezelschap van anderen, dan nog blijven er behoorlijk wat maaltijden op m'n eentje over. Ik grijp dan gemakkelijk naar een tijdschrift of combineer eten en tv kijken.

Nu weet ik wel dat dit niet gezond noch lijnvriendelijk is. Onlangs ontdekte ik een leuk alternatief: de luistercd uit de bib.

Sinds ik mij voor het eerst aan een dergelijk luisterboek waagde, luister ik af en toe tijdens het eten naar een of meerdere hoofdstukken. Erg fijn en niet zo vermoeiend voor de ogen als lezen. Bovendien durf ik wedden dat de verhalen die sommige mensen te horen krijgen van hun dagelijkse tafelpartner lang niet zo boeiend zijn als wat ik zo allemaal tijdens het eten te horen krijg...

5 opmerkingen:

 1. Ik vind alleen eten ook niet zo fijn. Al ga ik soms wel eens alleen op restaurant. Wel altijd naar dezelfde plek. Daar zijn ze het ondertussen al zo gewend dat ik daar kom, dat één van de obers soms een praatje komt maken met mij. Al valt het wel op dat ik daar alleen zit natuurlijk. Maar op de duur raak je het een beetje gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat mij dat nu net een van de positieve punten van het vrijgezellenbestan vinden: rustig kunnen eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thuis heb ik er geen probleem mee om alleen te koken of te eten, het ontspant me zelf. Meestal luister ik dan muziek, soms staat de TV aan (vaak een actualiteitenprogramma). Luisterboeken heb ik nog niet geprobeerd, maar ik denk dat ik er moeite mee zou hebben om me op het verhaal te concentreren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen probleem met alleen te eten, ik vind het zelfs zeer ontspannend. Ik moet wel toegeven dat dat altijd voor de tv gebeurd en ik zou niet weten waarom dat dat niet gezond zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen