Brief aan de Sint

donderdag 5 december 2013 Vlinderke 15 Opmerkingen

Beste Sint,

Alle voorgaande jaren, mij steeds braaf en zoet gedragende, hebt u mij rijkelijk beloond met chocolade, speculaas en mandarijntjes (en dat allemaal biologisch, want goed voor het milieu). Deze keer ga ik u echter iets anders vragen. Om mijn vraag te kaderen, blik ik even terug op het voorbijgaande jaar.
U hebt mij met uw almachtige blik gevolgd terwijl ik mij inschreef op twee datingsites, u weet wel, beste Sint, zo gaat dat tegenwoordig met ‘een lief zoeken’. Nu, u hebt vast gemerkt dat dat voor mij een ervaring op zich was: een tsunami van mails, opeenvolgende afspraakjes,...enfin, meer teleurstellingen dan positieve ervaringen. Mijn vrienden vroegen zich af of ik, na al deze momenten, het nog zag zitten om te zoeken en of ik mannen nog wel graag zag. Wel, daarom richt ik mij tot u: ik kan, na wat nadenken, antwoorden dat ik mannen nog steeds graag zie. Ik zie ze zelfs zo graag dat ik vier stuks wil: ééntje voor het huishouden, ééntje om voor de katten (en erna de kinderen) te zorgen, ééntje die voor mij zorgt en dan nog ééntje die in mijn tuin werkt. Ik beloof goed voor hen te zullen zijn: de momenten dat ik mijn vriendinnen zie, geef ik ze speelkaarten, kwestie van hen ook eens ontspanning te gunnen.
                                                      
Alvast dank u wel, beste Sint!

Uw zoetste deugniet,

Vlinderke

15 opmerkingen:

 1. Een spreidingsplan (http://oponseentje.blogspot.be/2011/12/mijn-spreidingsplan.html), goed idee!
  Maar vier stuks, is dat niet te veel gevraagd aan die oude man? Hou gaat hij die allemaal door de schoorsteen krijgen nu hij het uit politieke correctheid zonder zwarte Piet moet rooien?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil er graag eentje voor mijn afwas...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't is crisis voor iedereen: misschien 2 aan de Sint vragen en 2 aan de Kerstman? En misschien brengt de paashaas ook nog iets leuks? Ik duim in elk geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hilarisch! Mag ik die brief kopiëren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha grappig! Ik wil er eentje, maar eentje die die vier kwaliteiten bezit. (En nog een duizendtal andere dingen) Ik zal maar een grote schoen klaarzetten. Of veel schoenen :p Extra reden om te gaan schoenenshoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Publ Relations 'De Sint'6 december 2013 om 11:36

  Geachte klant,

  Vooreerst danken wij u voor uw schrijven.

  Gezien de drukke periode van het jaar, zijn wij niet in staat om op elke brief individueel te reageren, vandaar dit standaard antwoord.

  Indien uw schrijven verdere actie van onze kant vereist, zullen wij u binnen de 2 dagen opnieuw contacteren om samen tot een oplossing te komen.

  Met vriendelijke groeten,

  GoedHeiligMan nv
  Afd. Public Relations
  Hemelstraat 1
  HE-9999 SintDorp
  Heiligenland

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Publ Relations 'De Sint': Ik heb gisteren alleen maar regen, hagel en wind gekregen, terwijl ik gewoon om een vriendin en/of minnares gevraagd had ... Ik denk dat ik mijn vertrouwen in uw bedrijf nu toch wel definitief verloren ben. NV Santa Claus International lijkt mij veel beter met zijn klanten om te gaan, ik denk dat ik toch maar ga overschakelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @els: zo'n rustgevende en meditatieve bezigheid als de afwas doen, wie kan daar nu iets tegen hebben? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Trouwens: het enige echte correcte adres van de Sint is Spanjestraat 1, 0612 Hemel. Is hier een oplichter aan het werk?? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Publ Relations 'De Sint'6 december 2013 om 18:55

  Geachte klant,
  Beste Mevr. Vlinderke,

  Wij hebben, zoals beloofd, intern uw schrijven verder opgevolgd. Al onze Pieten zijn momenteel in gesprek... euh op welverdiende vakantie naar Spanje. Ze hebben voor hun vertrek een laatste inventaris opgemaakt van de restanten in ons magazijn, na de vele leveringen in de voorgaande nachten.

  Uw bestelling betreft enkele versies van ons product 'Mannen' (artnr. 50-405.4). Helaas zijn de door u gevraagde versies 'HelptInHuishouden', 'VerzorgtKattenEnKinderen', 'LekkereBrokSoigneertJou' en 'ZwoeleTuinman' uitverkocht.

  We kunnen u wel onze andere versies voorstellen, met fikse korting, die minder succesvol waren de laatste jaren en waarvan we bijgevolg nog een hele voorraad hebben:

  *- 'ZageVent' (modelnr. 0038) -> met gratis oordopjes, nu -30%

  *- 'SchoonOmNaarTeKijkenMaarDasOokAlles' (modelnr. 7645) -> met gratis schoonmoeder, nu -40%

  *- 'FreakyOelewapper' (modelnr. 0009) -> heeft teveel productiefouten, vandaar -98% (kan niet geruild worden)

  *- 'DaarKundeNietMeeBuitenKomen' (modelnr. 4620) -> met gratis zapper en bon voor make-over, nu -45%

  *- 'Tooghanger' (modelnr. 2987) -> geleverd met gratis vuil hemd en parfum 'KZatOp Café', nu -85%.

  Daarnaast hebben we ook nog volgende versie:

  *- 'LeukeSocialeGoedlachseKerel' (modelnr. 4780) -> rookt niet en drinkt met mate iets met vrienden (M/V), helpt met allerlei, is content, realist en écht -> dit is een 'a-lot-in-one' versie, heeft z'n minpunten maar de pluspunten wegen duidelijk door, niet nieuw maar zonder schade -> geraakt stilaan uitverkocht dus hierop geen korting.

  Indien u interesse hebt in één of meerdere van deze versies, gelieve ons de gewenste modelnrs en aantallen te laten weten. Indien een product niet aan uw verwachtingen voldoet, kan u dit ons ongebruikt en in originele kleding terugsturen binnen de 14 dagen.

  Hopende u hiermee voldoende van dienst te zijn. Tot volgend jaar!

  Met HoogHeilige groeten,

  GoedHeiligMan nv
  Afd. Public Relations (Piet S.)
  Hemelstraat 1
  HE-9999 SintDorp
  Heiligenland

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Publ Relations 'De Sint'. Dank voor uw boodschap. De bestelling kwam nog niet aan, maar we zijn in blijde verwachting. In elk geval: u fleurde al mijn dag op, waarvoor dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig stuk en ook de reacties (wie?) zijn heerlijk.
  En Vlinderke, heb je een lekkere tuinman in je schoen gekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Publ Relations: dank voor uw even doordachte, spitsvondige reactie! U hebbe humor op niveau! ;-) :-) @Lehti: voorlopig enkel een chocolade-man gekregen (ook lekker, daar niet van.) Maar toch, k wacht vol spanning op wat mogelijk nog vanuit Spanje geleverd wordt :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Publ Relations 'De Sint'11 december 2013 om 15:39

  @Vlinderke: dankjewel voor je fijn compliment!

  @Margeaux: dat opfleuren is heel graag gedaan!

  En we werken verder aan jullie bestellingen ;-)

  Wat er allemaal nog wel of niet in onze schoen of ons leven terecht komt, zullen we nooit voordien weten. Laat daar nu net het verlangen, het verrast worden, het puur genieten en zoveel meer, zijn wortels vinden. De vele mooie momenten in iemands leven tot vandaag hadden niet hetzelfde geweest, mocht toen telkens op voorhand geweten zijn wat er al dan niet ging gebeuren.

  Blijven dromen, uitkijken, Genieten, leven, beleven, luisteren, observeren, ervaren, voelen, geven, ... . We hebben elk ons blad papier, ons leven, waar we zelf op mogen kleuren, tekenen, krabbelen, prullen, proberen, enz. Het is ONS blad, en af en toe zet iemand anders ook (soms onbewust) een kribbel of lijn of meer op ons blad, en de ene keer vinden we dat niet geslaagd maar een andere keer zien we dat die ene kribbel onze eigen krabbels mooi aanvult. My 2 cent.

  En wat onbekendheid rond die nog te komen kribbels op ons blad maakt het des te boeiender, niet? :-)

  Ik blijf deze blog met veel interesse verder lezen, en tot een volgende!

  Warme groet,
  Piet S.

  BeantwoordenVerwijderen