Verslag van ons bezoek aan het Red Star Line Museum

zondag 15 december 2013 Gastblogger 2 Opmerkingen

Een museum bezoeken op je eentje, het zou wel eens kunnen tegenvallen. Daarom greep ik de kans om met de mensen van Op ons eentje het Red Star Line Museum in Antwerpen te bezoeken, met beide handen. Best spannend wel, afspreken met 8 mensen die je niet kent. Hoe gaat het meevallen en vooral, hoe gaan we elkaar herkennen?!? Het idee om een konijn mee te brengen, werd geopperd, maar uiteindelijk werd er voor de goeie ouderwetse foto en persoonsbeschrijving gekozen en dat werkt uiteindelijk nog het beste.

Het Red Star Line Museum is een stukje onbekende Antwerpse geschiedenis. In de jaren 20 en begin jaren 30 van de vorige eeuw vervoerde deze rederij 2 miljoen mensen vanuit heel Europa naar het beloofde land, de Verenigde Staten van Amerika. Ze hadden allemaal hetzelfde doel voor ogen: een beter leven voor zichzelf en hun familie opbouwen, the American Dream verwezenlijken. Het Museum vertelt het verhaal van deze emigranten, deze fortuinzoekers. Hun hoop en dromen, maar ook de ontberingen die ze moesten lijden. Het plaatst onze luxeproblemen in perspectief.

Na een welverdiende thee aan het einde van de tentoonstelling trokken we dan richting restaurant, maar omdat we het MAS (Museum aan de Stroom) onderweg tegenkwamen en we toch nog wat tijd over hadden, hebben we de Koekenstad nog bewonderd vanop het dakterras van het MAS.

Daarna ging het via het Falconplein richting restaurant De Taloorkes waar we een heerlijke maaltijd kregen voorgeschoteld en nog geweldig konden nababbelen over de tentoonstelling of tips konden uitwisselen (de doorgewinterde lezers van deze blog zullen vast en zeker bekend zijn met het begrip letsen, maar voor mij is er een hele nieuwe wereld opengegaan).

Persoonlijk vond ik het een zeer geslaagde en aangename middag en avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

Met dank aan onze gastblogster

nvdr: onze volgende activiteit is een spelletjesnamiddag op zondag 22 december en etentje op Kerstavond. Welkom!

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Met negen onbekende ander singles op stap. Dat geeft goesting (of gebruik ik dit Vlaamse woord nu niet juist? Ach wel, ik ben nog in de leer)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goesting om mee te gaan? Da's zeker een juist woordgebruik. :-)
    Wat de spelletjesavond betreft? Zou wie zeker zal komen op de post over de spelletjesavond even willen reageren met "ik kom !"? Zo kunnen wij inschatten hoeveel plaatsen we moeten voorzien.

    BeantwoordenVerwijderen