Valentijn en dikketruiendag

vrijdag 14 februari 2014 Gastblogger 8 Opmerkingen


Omdat het vandaag niet alleen Valentijn is, maar ook nog eens dikketruiendag krijgt u van ons voor uw Valentijn ook nog een link naar een stukje met kostenbesparende tips om het warm te houden zelfs zonder lief om je te verwarmen.

Ook even melden dat je morgen tegen 1 euro bij De Standaard gratis het World Book of Love krijgt. Een boek dat hier al aan bod kwam en dat een aanrader is omdat het gaat over liefde in de brede zin van het woord en dus niet enkel over partnerliefde.

8 opmerkingen:

 1. Inderdaad: naast Valentijn, dikke truiendag is het ook One Billion Rising, een wereldwijd (dans)evenement om geweld op vrouwen aan te kaarten. Allemaal 'warme' initiatieven dus! Dank voor de tip van De Standaard, lijkt me een heel interessant boek! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom word je op zowat alle sites die je bezoekt, alle radiozenders die je beluistert, tv-programma's die je bekijkt, ... geconfronteerd met die rot-valentijnsdag (zelfs de "captcha" doet mee)? :/ Is er nu werkelijk niemand anders buiten mezelf die daar een bloedhekel aan heeft (en zeker niet alleen omdat ik vrijgezel ben)? Die dikketruiendag (of warmetruiendag) is wel een goed initiatief, alleen jammer dat het relatief zacht weer is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de boekentip, ik ga er morgen om!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie tip vh boek, thanks!

  @Corvus: radio uit, TV uit en DVD kijken, en probleem opgelost ;-) Niemand verplicht iemand om eraan mee te doen, ook al puilen de winkels ervan uit. Liefde geven aan fijne vrienden en mensen die je nauw aan het hart liggen, dat doe je een heel jaar maar op een dag als vandaag denk ik in gedachten eens extra aan hen.. Ook dat is Valentijn, ruimer dan 'binnen een relatie' (voor mij) en in dit geval zonder winkel-kadootjes maar met aandacht en tijd als kado.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Corvus: vroeger vond ik Valentijn ook onnozel, maar de laatste jaren niet meer. Ik zie het net als Sven als een dag met net een tikkeltje extra warmte. Toen ik aankwam op het werk hingen er twee hartjesballonnen in de struiken. Niet veel, maar je merkte dat mensen daar vrolijk van werden. Da's toch mooi? Ik stuurde mijn beste vriend een sms'je en kreeg een lieve wens terug. Mijn collega had een kleinigheidje voor me mee omdat ze wist dat ik niets zou krijgen, en ik was daar reuzeblij mee. Een andere collega deelde Maltezers uit. :-)
  Voor mij is het alvast leuker om Valentijn te omarmen dan om me te richten op het negatieve. Het hoeft niet om liefdesrelaties te gaan, samen met vrienden, familie en collega's kan je er toch een leuke twist aan geven?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Anoniem: volledig mee eens! Feestdagen zijn er om ons eens onder te dompelen in een bepaalde spirit. Je bepaalt zelf hoe 'commercieel' je ermee omgaat. Ikzelf heb me getrakteerd op een bos mooie rozen, chocolaatjes en Engelse thee, een spontaan klapke op de bus en een lieve groet naar een vriendin(en van al die dingen geniet ik écht)en vervolgens een paar uurtjes extra ziekenbedje... :-) toch een beetje genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook voor een Valentijn als feest van de liefde in de brede zin van het woord.
  Ik kreeg trouwens een paar dagen voor Valentijn van een single vriendin een koekje in de vorm van een hart. 'Als elke single nu eens een attentie zou geven aan een andere single die hem/haar dierbaar is, zou dat niet mooi zijn?', zei ze erbij.
  Commerciële toestanden zijn ook niet aan mij besteed, maar als zo'n dag helpt om mensen te laten stilstaan bij de liefde die er in hun leven is, ook als single, dan vind ik dat alleen maar goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog een ander benadering: ik was gewoon echt vergeten die dag dat het Valentijn was, ik denk omdat ik ergens half onbewust ervoor kies om als single het niet aan mijn hart te laten komen, en dan merk ik dus al die dingen in de media en winkels gewoon niet op. Niet dat ik het letterlijk niet opmerk, maar ik laat het niet binnen komen, het ene oor in en het nadere eruit. Dus op die manier heb ik er als single ook geen last van.
  Daarnaast vind ik het ook mooi de manier waarop anderen ermee omgaan zoals hier beschreven: liefde in de breedste zin, jezelf en/of vrienden verwennen. Ik vind dat ook een mooie oefening om elke dag te doen, lief zijn voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen