Stad met meeste singles maakt liefdesketting

dinsdag 11 februari 2014 Lies 10 Opmerkingen

Ghent in Motion - Valentine from michael tiger on Vimeo.


In Gent wonen naar 't schijnt de meeste singles van heel België. Geen wonder dus dat een blog zoals de onze net in deze stad uit de grond kwam schieten.

Ik ben aanstaande vrijdag niet in Gent, maar mocht ik er zijn, dan zou ik zeker gaan naar het event waarover men het heeft in onderstaand artikel. Romantische muziek, kaarslicht, een mooie locatie én een expliciete uitnodiging aan alle singles: het lijkt mij een mooi recept om ook als single een bijzondere Valentijn te beleven.

Ik zal er niet bij zijn, maar als er singles zijn die graag willen gaan, spreek dan gerust af via deze blog. Het volstaat dat iemand een uur en een afspraakplaats dropt bij de reacties en dan kan iedereen die daar zin in heeft afzakken naar die plek.

10 opmerkingen:

 1. Je kan ook gewoon niet meedoen met die hele valentijnsshit natuurlijk ... (Wat ik ook zou doen als ik een lief zou hebben.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me zo'n gebeurtenis dat tof is om erbij te zijn, de sfeer op te snuiven en gewoon een plezante avond te hebben.

  Zoals in het artikel staat, ben je er best tegen 17u en breng je een kaars, zaklamp en drankje mee. Ik denk een bokaal met theelichtje mee te nemen als kaars, zodat de wind er minder vat op heeft. Als het met bakken regent ga ik er ook niet door ploeteren.

  Waar? De Minnemeersbrug (dat is de brug bij het MIAT, zowat tussen het Baudelopark en de Kongostraat).

  Voorstel: om 16u45 aan de brug, de hoek het dichtste bij het Baudelopark (de groene pijl op Google Maps via deze link). Hoe ondoordringbaarder de massa die er al zou staan, hoe meer die 'afspraakhoek' opschuift richting Baudelopark. Maar met de vraag als "ben jij ook van de blog?" vinden we elkaar wel, of heb je alvast een pracht van een openingszin én gespreksstof indien de persoon niet via deze blog daar beland is ;-)

  Graag reactie hieronder indien je evt ook afkomt, kwestie van een idee te hebben van de grootte vd fijne bende die we daar zullen vormen.

  Tot dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me inderdaad een fijne gebeurtenis om mee te maken, samen met een groep toffe mensen.

  Helaas woon ik niet in Gent en geraak er bijlange na niet op tijd.
  Zouden singles per definitie niet werken of vroeg stoppen op vrijdagavond ;-)? Kwart voor 5 ter plekke...

  Veel plezier en ik hoop op een verslagje... wel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Singles stoppen 'uiteraard' vroeger met werken voor zo'n uniek evenement ;-)

  Nee, het is een vrij voorstel, ook qua uur, en iedereen doet waar 'm zin in heeft, bvb (veel) later komen. Alleen heb ook ik geen idee hoe dat daar in z'n werk zal gaan. M'n vermoeden is dat ze toch pas filmen eens het donker is (cfr. de kaarsen), en dat de uren ervoor dienen om den boel 'op te warmen'.

  All fine, met een fleske wijn erbij. En een verslagje volgt uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb al een goed aperitiefje koud gezet en ik zal er zijn rond 17h.
  Tot dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zal er zijn en breng nog een vriendin mee.
  Esmeralda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zal meeswingen vanuit mijn ziekenbedje, maar wens jullie een gezellige avond en vooral... een fijne singles-Valentijn! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aan zij die afkomen: ik ga, ook al regent het nu :-) Tot straks!

  @vlinderke: merci, en soigneer je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zoals beloofd, een verslagje:

  Toen ik er toekwam... geen mensenzee, geen overrompeling, niemand :-) Daar stond ik, met 5min later de cameraman en Michael Tiger en dan al snel enkele anderen die vanuit een auto of onder een afdakje het gebeuren aan het afwachten waren. Ze hadden wel een punt, de regen maakte de kleren meer en meer doorweekt. De volgende keer zet ik 'die groene afspreekpijl' onder een afdakje ;-)

  Nadat enkele journalisten hun foto's hadden op de brug, werd besloten om eerst binnen in het MIAT iets te doen met het ondertussen 20-koppige groepje. De warmte deed deugd, en ook m'n rondvraag hier binnen met 'ben je ook van de blog?' leverde grappige gesprekjes op maar niemand die zei 'jaaaa, ik!' :-) Aan de babbel geraakt met enkele mede-figurantes en kort nadien kwam ook Kris toe.

  De flessen drank die velen meehadden werden rijkelijk onder iedereen gedeeld, genoeg drank voor de kleine groep en de sfeer zat er in. Enkele opnames binnen in het MIAT werden ingeblikt en de aanwezige koppels zoenden duchtig voor de lens. Een uurtje later hield het op met regenen *jeuj* en allen weer naar buiten op de brug. We vernamen ook dat de crew geen toelating kreeg om met een drone te vliegen (regels van de luchtvaart blijkbaar), dus werd er gefilmd met een gewone camera maar dat was voor ons althans even fijn.

  Verschillende shots werden opgenomen in de ondertussen donker geworden avond, wat het effect met lichtjes en kaarsen ten goede kwam. Goed gelachen in de kou, met de ondertussen vlot 50 aanwezigen (vrouw/man mooi verdeeld). Na dat uurtje filmen (of zolang voelde het althans) werd met de overgebleven groep en de crew iets gedronken op de bovenverdieping van resto Mimosa daar vlakbij, waar ideeën voor komende opnames opborrelden in leuke babbels.

  De regen beperkte de opkomst deze keer, maar voor alle komende opnames: als je zin/tijd hebt, zeker doen want het is heel plezant!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helaas... wij zijn afgehaakt... te nat, volgende keer beter!

  BeantwoordenVerwijderen