Nooit de moed verliezen, dames

woensdag 11 juni 2014 Gastblogger 5 Opmerkingen

Nogal wat mannen vallen op jongere vrouwen. Bijgevolg heb je als 40-plusvrouw wel eens het gevoel dat je maar beter niet je hoop stelt op je leeftijdsgenoten. Terwijl die frisse groene blaadjes plukken, zie jij vooral herfstblaadjes dwarrelen rond je hoofd. Best frustrerend.

Dan doet het al eens een glimlach op je gezicht verschijnen als een single-vriendin je dit filmpje stuurt met als boodschap: we moeten nooit de moed verliezen. Al hopen we natuurlijk niet te moeten wachten tot we de gezegende leeftijd van onderstaande dames bereikt hebben. En hoe hip delen ook mag zijn, een man willen we toch graag helemaal voor ons alleen.

5 opmerkingen:

 1. Leuk filmpje, dank voor de link. En wat betreft de laatste zin: Een man wil ik best delen hoor, waar is het probleem? Als ik maar niet aan zijn liefde voor mij hoef te twijfelen. Maar een man wil mij meestal niet met een anderen delen. Dus dan wordt het wat lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een 'echte' man ziet het 'oud' niet, die ziet enkel wijsheid, rijping en joie-de-vivre... met 'rijpe' vrouwen valt te klappen! ;-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Brrr, ik krijg de kriebels van deze kerel. Mij lijkt het alsof hij zichzelf heel wat vindt, door die "ervaring" die hij aan die oudere vrouwen "geeft".
  Bovendien zie ik niet dat hij samenwoont met één van die vrouwen. Just dating older women is volgens mij ook helemaal niet hetzelfde als samenwonen met een oudere dame. Hierdoor mist hij toch een belangrijk stuk van de realiteit?
  Sowieso ben ik geen fan van een groot leeftijdsverschil. Mensen blijven wel langer jong dan vroeger, maar toch... Als jij 30 bent en je partner is 40, dan is dat nog niks. Als jij 55 bent en hij/zij 65 maakt dit volgens mij wel al veel verschil uit.
  Hopelijk eindig ik niet met een kerel als deze hier. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben het met Laure eens, ook ik krijg de kriebels van deze kerel. Ik ben zo lekker raar en verheven (en ze wijzen me toch niet af, iets anders kunnen ze niet krijgen. Zoiets)
  Maar wat je zegt over dat 30-40 niks is en 50-60 wel, vind ik een interessante. Is het niet zo dat wij als 20,30 of veertigers alles wat 60 plus is als 'oud' ervaren? Ik sprak een vriendin van tegen de tachtig, die dat eens verwoordde als: 'toen ik twintig was vond ik oude mensen stokoud, uit een andere wereld. Nu ben ik zelf zo oud en voel me nog steeds dat meisje van toen.'

  Mijn huidige vriend is trouwens twaalf jaar ouder dan ik. In mijn een eerdere relatie zag ik een leeftijdsverschil van tien jaar als mogelijke oorzaak van de breuk. Tja)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik 20 was vond ik iedereen boven de 35 ook oud. Nu ik zelf een thirtysomething ben, klasseer ik mensen van 55 inderdaad niet meer in de categorie hoogbejaard.
  Maar voor een relatie zie ik een groot leeftijdsverschil niet zitten. Een voorbeeld: hij/zij gaat op pensioen op zijn 65ste, jij bent er 53 dan. Amper de 50 gepasseerd, maar je partner zit in een andere levensfase (voor de komende tien jaar of langer). Ik vind dit bevreemdend.
  Veel hangt af van hoe die partner is natuurlijk: is het iemand die snel ouder wordt, mentaal en/of fysiek? Willen jullie hetzelfde op de oude dag? Wat als je voor je partner moet gaan zorgen? Ik geloof echt dat een leeftijdsverschil hier weinig goed aan zal doen.
  Je kijkt er waarschijnlijk anders tegenaan als je in een relatie zit waar er een leeftijdsverschil is tussen de partners.

  BeantwoordenVerwijderen