Onze blog in de Morgen

zondag 15 juni 2014 Lies 9 Opmerkingen

Ooit haalden we met deze blog de Flair. Later volgden Goed gevoel en dit jaar Zone 09.

Dit weekend was de Morgen (DM Magazine) aan de beurt. Onze blog wordt vermeld in een artikel over de vele hoogopgeleide vrouwen die alleen blijven. Ondergetekende wordt er opgevoerd als levend bewijs van de onderzoeken die uitwijzen dat de hooggeschoolde vrouwen (en de laaggeschoolde mannen) het langst alleen blijven. Voor elke 100 hoogopgeleide mannen zijn er namelijk 108 hoogopgeleide vrouwen.

Dank aan de Morgen voor de reclame en voor de piek in onze bezoekerscijfers.

En welkom aan alle nieuwe lezers. Iemand zin om mee te bloggen of om eens een activiteit voor onze single lezers te organiseren? Laat van je horen op oponseentje@gmail.com

9 opmerkingen:

 1. Hey Lies. Breng je het artikel eens mee naar een volgende activiteit? Ik wil het wel eens lezen... En inderdaad: welkom aan de nieuwe lezers !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Els: ik probeer eraan te denken. Misschien stuur je me voor de zekerheid wel kort op voorhand een mailtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn artikel, Lies en (grotendeels) herkenbaar. Ik was zo benieuwd of jij het zou zijn, de Lies die aan het woord was. En ergens in het artikel kwam het verlossende antwoord ;-)
  Nog altijd blij met de blog en jullie initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is er anders een link beschikbaar om te posten? Of kan je een elektronische versie krijgen van DM? Ik ben ook wel benieuwd. Leuk dat er nog eens reclame is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tiens. Voor elke 100 hoogopgeleide mannen zijn er 108 hoogopgeleide vrouwen. Wat moet je daar nu uit concluderen? Ofwel dat er algemeen meer vrouwen zijn dan mannen? Dat zou mij verbazen. Ofwel dat de vrouwen slimmer zijn dan de mannen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben eigenlijk ook wel geïnteresseerd in het artikel... Kan het misschien ingescand en hier gepubliceerd worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Simon en Matthias: het artikel staat niet online en het is te lang om het over te tikken. Bij gebrek aan scanner kan ik het ook niet inscannen.

  @Anoniem: in het artikel staat daarover 'Er zijn net zo veel mannen als vrouwen in België, maar het aantal hooggeschoolde vrouwen ligt hoger. En laten die hooggeschoolde vrouwen nu net een man willen met hetzelfde opleidingsniveau of hoger. Hoe hoger je geschoold bent als vrouw, hoe minder keuze in mannen.'

  Zelf denk ik niet dat het ligt aan het feit dat mannen minder slim zouden zijn dan vrouw, maar wel aan de meisjes die dikwijls harder studeren dan de jongens. Misschien is het schoolsysteem ook beter afgestemd op meisjes (de vervrouwelijking van het onderwijssysteem zit daar misschien voor iets tussen).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Lies: je moet een hoogopgeleide man mét scanner aan de haak slaan hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Lies: je moet een hoogopgeleide man mét scanner aan de haak slaan hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen