Oude meubels, nieuwe verf (deel 2)

maandag 30 juni 2014 anne 6 Opmerkingen


Nu is de wereld mijn speeltuin en ik sta open voor nieuwe ervaringen. Ik reis, ik smijt me op mijn job, ik ga uit ... ik ontdek de wereld en ik groei.

Maar ondanks dat is het soms gewoon even niet zo leuk, bijvoorbeeld als ik:
 • weeral net op tijd besef op de foute man te zijn gebotst (als het aantrekken/afstoten-spelletje lang genoeg geduurd heeft).
 • snak naar een toekomstplan en de stap niet alleen durft te zetten (de biologische klok tikt lustig verder terwijl de vastgoedprijzen hetzelfde doen, maar dan omgekeerd evenredig).
 • iéts wil doen, maar plots iedereen al andere plannen blijkt te hebben gemaakt (ik ben ook graag alleen, maar soms is dat net niet genoeg).
 • met kerstmis overspoeld wordt met "nodig eens een eenzame uit"-uitnodigingen (waar ik overigens steeds met plezier op inga).
 • merk dat vrienden werkelijk géén boodschap hebben aan een klaagzang over mijn werk (en hoe graag ik mijn werk ook doe, soms kan het eens hoog zitten)

Maar dan denk ik met een glimlach terug aan die eerste dagen van de rest van mijn leven. Hoe alles er nu zo anders uitziet en ondanks alle laagtes, de hoogtes toch de doorslag geven om te kunnen zeggen wat zij toen zei tussen oude meubels en nieuwe verf. Ze had verdorie meer dan gelijk, hoe uitzichtloos het mij toen ook leek.

6 opmerkingen:

 1. Ik denk inderdaad dat het niet zo zwart-wit is betreft liever relatie of geen relatie; het is een genuanceerde gekleurde grijze zone, net zoals het leven zelf :)

  Knap dat je er zo bewust mee omgaat en open staat voor wat erop je af komt, meer kunnen we niet doen: bewust ervaren en elke moment opnieuw dingen ontdekken en keuzes maken, bijsturen, vallen en opstaan en toch ook genieten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @anoniem: volgens mij gaat dit stukje niet over liever wel of geen relatie, wel over het beste halen uit je single-leven (en ondertussen toch ook open staan voor een relatie).

  @Anne:'Hoe ondanks alle laagtes de hoogtes toch de doorslag geven'. Zo mooi verwoord wat ook ik voel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het beste halen uit je single leven, daar komt het op aan. Je vooral gelukkig voelen en blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het leven is niet altijd erg prettig om te leven. Jammer genoeg moeten we dat wel doen! Genieten zou ik zeggen. Alles komt weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prettig blijven leven! Trots zijn op wat je tot nu toe bereikt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen