Van droomdate naar mokerslag (deel 6)

zaterdag 25 oktober 2014 Gastblogger 12 Opmerkingen

Dat berichtje kwam er niet. Niet nog de avond zelf, niet de dag nadien...

Ik ben daar misschien een beetje traditioneel in, maar ik vind het wel aan de man om na een date even te laten weten wat hij ervan vond (ook als het negatief zou geweest zijn). Weg hoop, weg verlangens.

De schrik was terecht. Net als de vorige keer gaf ik hem nog even het voordeel van de twijfel, maar ik kon me niet langer bedwingen en ik stuurde al vrij snel zelf een berichtje. Dat ik het leuk vond en dat het voor herhaling vatbaar was en meer van dat. Berichtje werd gelezen, geen reactie! O hell! Toch niet weer hé, hij ging me toch niet weer zonder uitleg laten stikken (ik had het kunnen weten). Dit kon toch echt niet, dit rijmde echt niet met hoe ik de date ervaren had. Het kon niet anders dan dat hij dat ook moet gevoeld hebben, mijn 6de zintuig heeft me op dat vlak echt nog niet al te vaak in de steek gelaten.

Pas op zondag (we hadden donderdagavond afgesproken) reageerde hij met te stellen dat het er voor hem niet 'boenk op' was en dat de ervaring hem leert dat het dan ook geen zin heeft om er verder in te investeren. What the fuck? Dit meen je niet? Kapot was ik ervan! Weg vooruitzichten en weg toekomstplannen. Wat kwam dat als een mokerslag aan, zo onverwacht, zo anders ingeschat, zo grof opnieuw! Zijn er dan echt geen fatsoenlijke mannen meer?

Ok, als je het niet voelt en het niet meteen is wat je zoekt, maar communicatie mensen, communicatie! Zelfs J. was daar nog ok in (onder een beetje druk vaak wel), maar ok. Dikke, dikke, shit! Lam geslagen dat was ik. Waarom ik weer, wat had ik nu weer verkeerd gedaan en waaraan had ik dit nu weer te danken? Een fameus dipje zou volgen...

12 opmerkingen:

 1. Naar mijn gevoel komt dit verhaal negatief uit voor beide geslachten.
  -voor de vrouw die het slachtoffer is (en andere vrouwen die dit meemaken) : een serieuze mokerslag gevolgd door een knal tegen een muur. Naar mijn aanvoelen en de verschillende signalen in het verhaal had die persoon maar één doel : "zijn potlood eens slijpen", wat hem vlotjes (ge)lukt (is) door zijn uiterlijk (knap, stoer, goedgekleed), en het feit dat hij vrouwen naar de mond kan praten. Waarschijnlijk staat een paar dagen later al een volgende in de wachtrij.
  -voor de mannen : door zo'n mensen op datingsites krijgen de minder knappe en minder vlotte mannen véél minder aandacht en ook meteen eenzelfde stempel : "jullie zijn maar op één ding uit", dus geen interesse...En als een vrouw zoiets meegemaakt heeft, dan heeft ze de eerste maanden waarschijnlijk geen zin meer om andere mannen te leren kennen.

  Een pijnlijke ervaring en hopelijk is je dip al voorbij. Veel succes nog verder en bedankt voor het verhaal !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een klootzak! Hij heeft je gewoon misbruikt :( Ik hoop dat je zoiets nooit meer mag meemaken, en dat je nu niet automatisch ervan uitgaat dat alle mannen zo zijn (want dat is echt niet zo). Toch bedankt voor het verhaal, het was goed geschreven en spannend om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad een pijnlijke ervaring en hopelijk dat je dit niet meer meemaakt. Toch wil ik graag ook naast bovenstaande reacties een andere kijk toevoegen ter nuancering: ik geloof in elk soort contact als er iets mis loopt, dat beide partijen altijd een aandeel hebben. Zonder dat dit een excuus is voor zijn gedrag, dat is sowieso niet oké, maar je hebt zelf wel ingestemd en de keuze gemaakt om zo snel intiem te worden en gevoelens toe te laten voor iemand die je amper kent, wat het risico verhoogt om nadien teleurgesteld te worden. De vraag voor jezelf is waarom kon je niet aan de verleiding weerstaan... zodat je in de toekomst dit niet meer hoeft mee te maken. Ik bedoel dit niet als kritiek, ik heb zelf ook die fouten gemaakt (en soms nog, ik ervaar het als een proces van werken aan mezelf om emotioneel onafhankelijker/sterker te worden), en is ook heel menselijk. Waarschijnlijk besef je dit zelf ook allemaal wel, en ik hoop dat je dip inmiddels voorbij is en wens je veel succes verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is inderdaad puur misbruik. Schuif dat ideaalbeeld maar opzij want zo iemand wil je echt niet.

  Helaas ben ik het zelf ook al tegengekomen. Een leuke man, alles gaat goed en dan na de daad "maar ik ben niet verliefd op jou, dat weet je toch hé". WTF!

  Veel moed. Er bestaan vast en zeker ook mannen die wél respectvol zijn, om je geven en willen dat het echt lukt met iemand.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een Rotzak met hoofdletter 'R'!! Niet moeilijk dat je een dip hebt. Wie zou dat niet hebben?

  Je bent niet de enige die er traditionele trekjes op nahoudt - ik ben ook zo!

  Als het enige troost mag geven; ik ben ook al zo'n Rotzak tegengekomen (die sms'te zelfs niet) maar na de dip ben ik er wel sterker uit gekomen! Ook wat meer achterdochtig maar dat zie ik nu als een voordeel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat het allemaal iets ingewikkelder ligt. Met seks om de seks is niks mis. Alleen wordt er van uitgegaan dat alleen mannen deze behoefte kunnen kennen. Ik denk dat andersom: mannen die voor langdurig en duurzaam gaan en vrouwen die in zijn voor een slippertje, net zo vaak voorkomen, alleen loopt niemand hier mee te koop. Een onbedoeld uitvloeisel van verwachtingen die mannen en vrouwen hebben van en over elkaar is dat vrouwen niet al te snel 'moeten willen toehappen'. Uitzonderingen daargelaten, is het voor vrouwen vaak 'logisch' dat mannen snel(ler) in bed willen belanden en zich daar volledig overgeven, en andersom is voor veel mannen vaak nog erg wennen als een vrouw dit zo snel 'toestaat/ toelaat'(denk je deze woordkeus eens in bij een man, dat zal op veel lezers toch vreemd overkomen)

  Het beeld dat een man sowieso altijd zin heeft is hardnekkig.

  Hiermee wil ik geenszins vingerwijzen naar de anonieme schrijfster, integendeel. Het wordt er alleen zo verdomd moeilijk van. Want als je eerlijk en open bent, ook intiem, ontstaat er bij de man vaak weerstand want als zij te graag wil, dan veranderen er ongewild stofjes in zijn hersenen, gaan er processen spelen waar we minder invloed op hebben dan we zouden willen. Sommige zien hierin het bewijs dat, om een man aan je te binden, een vrouw de 'hard to get' moet spelen. (of, vanuit het oogpunt van sommige mannen: Goed in de markt liggen is ok, snel toehappen vermindert haar aantrekkingskracht) Of zoals ik meisjes wel hoor zeggen: 'Ga nooit de eerste avond met hem naar bed'.

  En over dat niet gelijk antwoorden wil ik nog even de advocaat van de duivel spelen. Wat was beter geweest? Had hij jou gelijk dezelfde dag moeten bellen? Zijn twijfels direct aan jou kenbaar maken? Misschien heeft hij er eerst met een goede vriend over willen praten of was het hebben van een fantastische avond met een nog niet zo bekende vrouw voor hem na twintig jaar verplichte seks met zijn ex, wel erg verwarrend, of betrapte hij zich er bij jullie samenzijn er op dat hij steeds aan haar dacht? Dat had hij jou wellicht kunnen vertellen, maar alleen als hij de intentie had om verder met je gaan. Denk ik. Of misschien voelde hij, na jarenlange homohaat, nu dat hij eigenlijk op mannen viel en.....

  Nou ja, hoop dat je vertrouwen in mannen/ de mensheid niet blijvend is geknakt. Ook met minder prachtig mannen kan het in bed of op het strand of waar dan ook goed toeven zijn.
  Never judge a book by it's cover, neither a (wo)man ;-) Sterkte meid.
  https://www.youtube.com/watch?v=B77Kp9EM7HU

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij leven spijtig genoeg in een wereld waarin we, zeker als vrouw, altijd maar 'voorzichtig' moeten zijn: hebben we rap 'zin', dan zijn we 'niks waard', een slet,... volgens veel (culturele) mannenogen. Als we 'lang' wachten, spelen we 'hard to get' en pas dan zijn we iets waard, alsof de waarde van een vrouw enkel tussen haar benen ligt.Een man kan zich culturel gezien blijkbaar alles permitteren en krijgt er nooit van langs en wordt nog eens 'een echte' gevonden als hij 'scoort'. Players zijn dikke narcisten die manipulatieve technieken gebruiken (eerst veel aandacht geven aan de vrouw, dan verdwijnen en dan toekijken hoe de vrouw hunkert naar diezelfde aandacht, vervolgens toeslaan, ze zijn superonzeker en investeren niks. Absoluut geen oprechtheid en dus misbruik. Als vrouw worden wij opgevoed met massa's romantische films en verhaaltjes van de 'reddende prins' waardoor we vaak na een fijne ontmoeting en wat aandacht in de toekomst beginnen fantaseren. Helaas gebeuren deze 'zoete' dromen vaak niet in realiteit. Hiervan maakt een player misbruik. Voroordelen en cultuele verwachtingen over mannen en vrouwen zijn er genoeg, open communiceren over deze zaken kan veel voorkomen en geeft elkeen de kans om al dan niet verder te gaan/beslissingen te nemen.Ik kijk uit naar twee dingen: ten eerste het eerste verhaal van een man met een player als vrouw en ten tweede een man die naar een vrouw toe duidelijk zijn gevoelens kenbaar maakt... beide (tot hier toe) nog niet tegengekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @vlinderke, Misschien moest ik mijn ex eens vragen hier zijn verhaal te schrijven. ;-)
  Hoewel ik me absoluut geen player voel, en ik steeds volkomen verrast was door zijn indruk dat ik hem tekort deed (niet/ niet gelijk smsjes beantwoorden/ te laat komen/ liever -ook eens- met vrienden afsprak enz.), heb ik uiteindelijk toch de relatie verbroken omdat ik het gevoel had niet aan zijn verwachtingen te kunnen voldoen. Met pijn in mijn hart, want we houden echt erg veel van elkaar, wilde hem niet kwijt. Maar als de verwachtingen wat een relatie en alles wat daarbij behelst, zo ver uiteenlopen, leek het mij beter in liefde uit elkaar te gaan.
  Ik had steeds het gevoel zijn kant op te schuiven (rekening houden met), hij net andersom (mij vrijheid gunnen) Of, in zijn bewoordingen: 'Ik denk dat mijn (van hem dus) vrouwelijke kanten en jouw mannelijke kanten met elkaar botsen.'
  Ik had het idee dat hij de dagen telde die we niet deelden, terwijl ik meer van de tijd wilde genieten dat we wel samen waren. Nee, trek nu niet te snel conclusies, ook wandelingen, vakantie, samen werken enz. Juist dat. Ik leefde op van verrassingen, hij hield meer van weten waar hij aan toe was.

  Als het fenomeen 'koppelen' nog bestond, stuurde ik hem gelijk jouw kant op. Het is een schat.

  Addertje: Jammer genoeg zien veel vrouwen die (wel) op zoek zijn naar vastigheid, dit soort serieuze mannen niet staan. En dat wordt dan weer versterkt, want wie niet erg goed in de markt ligt, houdt zich misschien eerder aan afspraken/ fatsoensnormen maar een soort 'onzekerheid/ onbereikbaarheid' van de minder betrouwbare man, trekt sommige vrouwen aan. Of, zoals Andy zei, niet eerlijk.
  Iets met feromonen en zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi geschreven, (jammergenoeg) ook bij mij een herkenbaar verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het mag misschien een magere troost wezen, maar je had tenminste een droomdate. Beter dat dan helemaal geen date. Heel wat mensen zouden daar al heel wat voor over hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In alle eerlijkheid, na deel 5 zag ik het toch al aankomen. Ik heb zelf een woelig verleden en dit is erg herkenbaar.
  Het slechtste dat je kan doen is je er niet over zetten.
  Je hebt goede seks gehad, laat het daar dan bij.
  Gebruik je energie niet om je er dru in te maken, maar om verder te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi allemaal, bedankt voor jullie fijne, interessante en leerrijke reacties. Ondertussen ligt deze date al een heel achter me en dateert die uit de periode waarin ik mijn eerste schuchtere stapjes 'op de markt' zette na een relatie van 14 jaar en een zeer zware en pijnlijke scheiding. De dip is dus al lang lang vergeten en ik heb er veel uit geleerd. En ondertussen zet ik de eerste schuchtere stapjes richting een nieuwe relatie, maar zowel de scheiding als de talrijke mislukte en pijnlijke dates hebben me toch erg 'op mijn hoede' gemaakt. Toch wil ik nog steeds een beetje in dat sprookje met die prins op het witte paard geloven (en dat beeld van die gelukzalige onbezorgde liefde wil ik toch ook graag aan mijn kindjes bij brengen), maar de kwetsuren zijn groot en de schrik blijft er fameus in zitten. Maar ik probeer te genieten, ik probeer.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen