Online daten, hoe doe je dat en wat doet het met je? (deel 3)

vrijdag 7 november 2014 Gastblogger 4 Opmerkingen

Ik las gisteren een artikeltje met als titel '11 oubollige datetips'. Over hoewel we steeds op zoek zijn naar spannende date-ideeën, we moeten toegeven dat we soms ook melancholisch terugkijken naar de ouderwetse romantiek. Zo in de zin van: steek die smartphones weg en ga een avondje sterrenkijken of dansen. Zoiets. Ik kon best wel nog wat leren van dat artikel want ik moet dringend mijn '1ste date' strategie een beetje aanpassen. Tot nu toe hebben mijn 1ste dates (ik ben op één keer na nog nooit verder geraakt dan een 1ste date nota bene) altijd bij me thuis plaats gevonden. En ook al is dat mijn eigen vertrouwde plek, dat is niet goed, dat eindigt meestal in seks (de drempel is natuurlijk een pak lager) of in een enkel geval begint de date dan zelfs met seks (tsssss). Geen goede strategie dus, toch niet voor de opbouw van iets duurzaams.

Jullie denken wellicht ondertussen dat ik zelf ook enkel uit ben op seks. Dat is absoluut niet het geval maar de verleiding is vaak groot en het toppunt is dat ik ook nog eens vaak de 1ste stap zet. Alsof ik vanuit een zekere onwennigheid bij zo'n gebeuren dan maar begin te kussen en zo (huh?). Mijn hoofd heb ik er al over gebroken hoe dat komt. Ik deed het met J., met J2 en met S2 (over die laatste moet ik nog vertellen, maar omdat die date me heel veel pijn gedaan heeft, blijf ik dat maar uit stellen). Maar ik mag het niet meer doen want je wordt daarmee wel heel erg gewillig en je presenteert je zelf wel heel erg op een schaaltje en als het dan nadien niets wordt (wat altijd al het geval is geweest), voel ik me toch ook een heel klein beetje vies en ongemakkelijk. We gaan onze strategie dus wat veranderen en die 11 oubollige datetips eens uitproberen vanaf nu, gaande van samen gaan wandelen, milkshakes drinken, gaan bowlen tot naar de kermis gaan of naar de film (en daarna op de parking in de auto belanden voor een heerlijk, stomende vrijpartij ;-))

Met dank aan onze gastblogster. Ook jouw inzending is welkom bij oponseentje@gmail.com.

4 opmerkingen:

 1. Wat grappig was bij het lezen van deze drie afleveringen, is dat ik aan het begin dacht met een man van doen te hebben. En hoewel ik dat later rechtzette, plopte het toch weer omhoog. Zo van: "O, wat leuk, een man die er openlijk voor uit durft te komen/ zich smerig voelt na dates die gelijk naar het bed leiden". Waarna ik mezelf weer corrigeerde. Weet niet goed waarom ik dat dacht.

  Dat daten op de kermis ook best kan bewijst dit verhaaltje over de datende mama (en nu niet massaal aanklikken, hè, dan staat het straks in mijn top 10 van meest gelezen blogs en sta ik al snel ook te boek als...je weet wel. ;-)
  http://lehti-paul.blogspot.nl/2012/05/de-datende-mama.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, toen ik dit leesde dacht ik ook meteen dat het een man was. Dat stereotype denken toch! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar als ik kennelijk niet de enige ben die dat dacht, dan vind ik het interessant om te achterhalen: waar ligt dat dan aan? Waar zou dat door komen?
  Iemand?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien door die ballen in het 2e stukje?

  Ik was in elk geval niet op het verkeerde been gezet...

  BeantwoordenVerwijderen