For old times' sake

woensdag 18 maart 2015 anne 2 Opmerkingen

De avondjes uit worden schaarser, nu al mijn vriendinnen en de meeste van mijn vrienden single-af zijn. Een maand hebben we erover gedaan, om met ons bendeke een datum te vinden.  Lekker eten en een paar goeie pinten om af te sluiten.

Toen een groep mannen binnenkwam (goedgekeurd en dateabale age) zorgde ik voor een kleine, subtiele reorganisatie, zodat ze toch iets of wat binnen mijn gezichtsveld kwamen. Iets met single-rechten ofzo. Eén jongen viel me direct op. Ik zweeg erover (genieten doe ik in stilte :-) ) maar hij werd ook door een vriendin aangewezen als iemand die qua uiterlijk een perfecte match zou zijn. Het bleef bij wat grappen en grollen over openingszinnen en herinneringen ophalen aan de tijd dat we samen op stap op zo iemand afstapten. "Toen" zouden we dat gewoon gedaan hebben, samen sterk. Er was een tijd dat we een onverslaanbaar duo vormden.

Twee uur, bedtijd voor de koppels. Maar niet voor mij en een single kameraad. We gingen al dansend de nacht in. Het was leuk, maar anders dan vroeger. Op stap met een vriend, afschrikmethode nummer één om nieuwe contacten te leggen. Ik geraakte aan de praat met een toffe gast. Toen mijn gezelschap zwaaiend met twee pintjes op ons afkwam, maakte hij zich snel uit de voeten. Ik vond het al bij al niet eens erg. We dansten, en dansten, en dansten.

Toen ik, licht in mijn hoofd, begeleid van vroege vogelgezangen, naar huis wandelde, bedacht ik dat ik mijn twee handjes mag kussen. Het is een dubbel gevoel, maar mijn vrienden blijven altijd mijn vrienden. Ook al zou ik meer zo'n avondjes uit willen, ze zijn zeker een stuk intenser dan vroeger.

En eigenlijk weet ik stiekem wel waarom ik niet zomaar op iemand leuk afstap. Het zou maar eens écht moeten klikken, en daar ben ik nog lang niet aan toe. Ik hou ervan tijd te hebben voor mezelf, vrienden, werk, huisje, ... Ik droom te graag over een toekomst waarin alles nog mogelijk is. Ik hou er teveel van om te kunnen dansen wanneer ik wil.

En angst om als laatste single ter wereld over te blijven, vind ik nu echt eens géén goede reden.

2 opmerkingen:

  1. Prachtig! En herkenbaar. Geniet ervan! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk, vooral dit: Ik hou er teveel van om te kunnen dansen wanneer ik wil. Dat wil een mens nogal eens vergeten. Zie ook mijn gastbijdrage over dansen. Op mijn eentje.
    1: http://oponseentje.blogspot.nl/2014/12/dansen-denken-drinken-daten-durven-deel.html
    (en erna deel 2 en 3)

    BeantwoordenVerwijderen