Gezelschap

zaterdag 14 maart 2015 Gastblogger 10 Opmerkingen

Weet je wat ik het meest mis na een relatie van 13 jaar? Gezelschap.

Ik kocht een Chrome Cast en nam een abonnement op Netflix, ik ben helemaal klaar om te starten met serie binch watching. En nu zie ik er tegen op als ik eerlijk mag zijn. Want ik mis gezelschap om mee te kijken. Om er samen in op te gaan, ermee te lachen of er commentaar op te geven. Om een fles wijn mee te delen, want ik heb mezelf opgelegd niet alleen te drinken want als mijn emoties los komen kan ik maar beter niet alleen zijn. Om hapjes voor bij de wijn mee te delen, want zo wat tapas klaar maken voor mezelf 's avonds, dat doe ik precies niet snel. Misschien moet ik een briefje in de Delhaize hangen, toffe vriend/in gezocht om te binch watchen. Hoewel daar waarschijnlijk vooral de verkeerde mensen op afkomen :)

Met dank aan onze gastblogster. Zin om ook jouw verhaal te delen? Éen adres: oponseentje@gmail.com

10 opmerkingen:

 1. Herkenbaar... misschien is het daarom dat ik nog zo weinig TV kijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Binge-watching? Daar zie ik nu echt de lol niet van in.

  Misschien een marathonsessie van je favoriete serie openstellen als activiteit voor de OOE'ers? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Binge watching, niet my cup of tea. Zelf kom ik er steeds minder toe tv te kijken. Als er eens gezelschap is om samen tv mee te kijken, dan vind ik dat gezellig, maar is er geen gezelschap, dan heb ik daar geen moeite mee. Ik heb graag gezelschap, maar ik kan evengoed genieten van alleen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mss een idee als vaste 'activiteit'...Na 3j single zijn, slaag ik er nog steeds niet in alleen TV te kijken. Er worden wel de nodige voorbereidingen getroffen (series hamsteren) voor mocht die avond alsnog aanbreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb geen TV, dus dat probleem is gelijk opgelost! ;-) :-) Ik kan genieten van een boek, schrijven, dingen opzoeken, tuinieren,... ik haal veel voldoening uit de activiteiten die ik doe en de contacten die ik heb en kan even hard genieten (en heb het soms nodig) alleen te zijn. Liever fijne momenten waar ik echt voor kies en waarin ik mij verbonden voel dan mij overal instorten als vlucht om niet alleen te zijn. Trouwens, je kan je ook heel eenzaam voelen in en grote mensenmassa.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Vlinderke:
  Groot gelijk. Als ik terugdenk aan de momenten waarop ik mij het meest eenzaam voelde, dan zijn dat momenten waarop ik in gezelschap was, maar er geen klik was met die mensen. Bijvoorbeeld groepsreizen waar ik me moest forceren om toch maar over iets te kunnen spreken met de reisgenoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier heb ik gelukkig geen last van. Ik kan heel goed alleen zijn, soms té goed denk ik...;-)
  Als ik in een relatie ben ga ik me meestal (in het begin toch) helemaal aanpassen aan mijn partner en geniet ik 100% van de momenten samen maar net zo goed van de momenten alleen.
  Ik heb nog nooit samengewoond (ben begin de 40) en ik ervaar dit soms als gemis maar meestal niet. Je kan op je eentje volledig je zin doen en moet met niemand rekening houden. Al is dit mij bij nu een fase, kom net uit relatie, voordien ook een moeilijk toestand gehad en heb het even niet nodig.
  Als ik er weer aan toe ben zal ik graag weer rekening houden met iemand.
  Ik zou zeggen, probeer de tijd alleen toch zo leuk mogelijk te maken, en zorg goed voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Groot gelijk vlinderke,die levensfilosofie daar kan ik mij ook wel invinden en ik ben nog altijd liever alleen en zeker niet eenzaam,dan met een groep mensen waar er geen klick mee is en dat ervaar ik als grote eenzaamheid
  En alleen TV kijken is toch gewoon leuk,je maakt het gezellig voor je eigen kaarsje,hapje en waarom geen glaasje wijn,gewoon genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Chrome cast... bingewatching... ik geloof dat ik oud begin te worden. Wat is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Er zijn een paar dingen waarbij ik een partner/gezelschap mis, maar alleen tv kijken, dat vind ik werkelijk ZA-LIG!

  BeantwoordenVerwijderen