Trouw niet en leef lang

vrijdag 24 april 2015 Gastblogger 3 Opmerkingen

Emma Morano is met haar 115 jaar de oudste vrouw van Europa. Haar geheim? Rauwe eieren eten én niet trouwen. Na een ongelukkig huwelijk stuurde ze alle geïnteresseerde mannen wandelen. 'Ik wil door niemand gedomineerd worden', zei ze hierover.

Zij staat trouwens niet alleen met haar mening dat niet trouwen een gunstige invloed heeft op de levensduur. Ook een 109-jarige Britse vrouw die nooit huwde, wijt haar hoge leeftijd aan de afwezigheid van een husband.

Nu vragen we ons natuurlijk af of ook mannelijke eeuwlingen de link leggen met het ontbreken van een partner. Of geldt deze wijsheid enkel voor vrouwen?

Met dank aan onze gastblogsters voor het mailen van de links naar oponseentje@gmail.com

3 opmerkingen:

  1. Wijsheid van wijze vrouwen, ik neem er meer en meer van aan. Emma doelt in mijn opinie op het huwelijk als instituut waarvan, uit onderzoek, gebleken is dat de vrouw er in dit instituut op alle vlakken op achteruit gaat (fysiek, psychisch,...)en mannen er voordeel aan hebben. Na een scheiding-waarvan de meeste door vrouwen aangevraagd worden-en een turbulente verwerkingsperiode, varen vrouwen er wel bij: alhoewel het financieel wat moeilijker is, leunen ze op hun netwerk en ervaren ze op alle andere vlakken ademruimte. Uit onderzoek blijkt ook dat mannen sneller een nieuwe partner willen/hebben dan vrouwen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik moet kiezen tussen rauwe eieren eten en niet trouwen dan weet ik het wel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In reactie op anoniem ... als je als single 'nog geen ei kan bakken', dan wordt het rauwe eieren als singleontbijt ...

    BeantwoordenVerwijderen