Ongewild kinderloos

vrijdag 8 mei 2015 Gastblogger 5 Opmerkingen

1 op de 10 vrouwen is ongewild kinderloos. Op de vooravond van moederdag gaat De Morgen in op dit fenomeen.

Goed dat er aandacht is voor de zogenaamde 'OK-vrouwen' en dat Liesbeth Imbo bereid was met haar getuigenis dit taboe te doorbreken. Ben je ook een OK-vrouw of -man, aarzel dan niet jouw verhaal te mailen naar oponseentje@gmail.com.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het soms niet makkelijk, in een wereld waar "het gezin" de norm is, waar het vanzelfsprekend is dat je kinderen hebt, ...
  Heb dus maar eens, de eerste keer in mijn leven, De Morgen gekocht. Ik had wel wat meer getuigenissen verwacht. Maar bon, het is een begin ;-)
  Fijne ZONDAG aan IEDEREEN! (met extra aandacht voor de alleenstaanden die worstelen met een kinderwens).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OK-vrouw,
  Of Oké-vrouw: er zijn ook vrouwen die gewenst geen kinderen hebben en dat is Oké.
  Hoewel, niet evident hoor in deze maatschappij, je wordt aanzien alsof er iets grondig mis met je is.
  Die vanzelfsprekendheid, daar zit het volgens mij fout mee.
  Het gezin hoeft de norm niet te zijn, het kan ook anders. En dat is even goed zo, prima!
  Ik ben oké zo, zonder kinderen. Een Oké-vrouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond die bijlage in de Morgen prima. Inderdaad maar een paar getuigenissen, maar wel goed geschreven en soms herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of ik kinderen wil of niet weet ik helemaal (nog) niet. Maar de zin "Zeker wie geen partner én geen kinderen heeft, mist de intieme kanten van het leven en dus in feite de essentie ervan," vind ik vrij treffend en stemt me niet bepaald gelukkig.

  Ondanks mijn groot sociaal vangnet en een handvol écht close vrienden vind ik dat (voor mij althans) "in the end" zo waar. Het is een kunst me daar als single niet op blind te staren. En dat lukt me vaak heel goed, maar soms ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. anne, erg herkenbaar wat je schrijft, bedankt.
  die kunst die je beschrijft lukt mij deze laatste tijd zo slecht, en dat heeft veel zo niet alles met mijn leetijd (begin 40'er) te maken.
  wat die essentie betreft die we dan zouden missen, "troost" ik me soms met de wetenschap dat lang niet alle koppels nog die intimiteit hebben. aan de buitenkant zie vaak niet wat er zich binnenin een gezin/koppel afspeelt.
  het doet goed dit hier anoniem van me te kunnen afschrijven.

  BeantwoordenVerwijderen