Verslag van de 10 mei fietstocht.

maandag 18 mei 2015 Sir K 0 Opmerkingen

10 mei mogen we gerust uitroepen tot één van de beste fietsdagen tot dan toe. Iets wat de dagen ervoor, met het slechte weer, eigenlijk ondenkbaar was.

Er was afgesproken aan het station van Gent-Sint-Pieters waar Anne onze "reisleidster" ons stond op te wachten. Van daaruit gingen we met een stralend zonnetje naar de kerk van Afsnee. Het warme weer liet toe van in t-shirt te fietsen waardoor we op het einde van de dag een mooi zomers kleurtje hadden.

We hebben uitgebreid de Leiestreek verkent met zijn natuur, zijn pittoreske hoekjes en kantjes, zijn kleine en minder kleine kasteeltjes... Als iemand nog een woonst zoekt, er staan er nog enkele te koop. Hopelijk hebben jullie een goede sponsor of een dikke portefeuille.

De fietsknooppunten van deze Leiestreekroute brachten ons via rustige landelijke en platte wegen van Gent naar Deinze en terug. Hier en daar zaten er wel enkele kasseistroken tussen, goed om iedereen eens goed wakker te schudden, minder goed voor fiets en ketting. De ketting van een tochtgenote kwam op een zijspoor te liggen en zorgde voor een kort oponthoud. Maar dankzij de kundige bijstand van Esben was dit euvel snel opgelost en konden we onze tocht snel hervatten.

Eén van de hoogtepunten van de tocht was toch wel het kasteel van Ooidonk, een indrukwekkend middeleeuwse waterburcht gelegen in een meander van de Leie.

Uiteindelijk hebben we onze dag afgesloten in het centrum van Gent met één of meerdere welverdiende portie(s) ribbetjes met frieten. Niets zo leuk als je buik eens goed rond te eten na een serieuze fietstocht.

Onze fietstocht was uiteindelijk langer dan gedacht, ongeveer 50 km, maar daar heeft niemand problemen mee gehad, iedereen kon vlot mee.

Het werd uiteindelijk een gezellig dagje langs het water, we hebben enorm genoten van het mooie weer en de mooie streek. Voor vervolg vatbaar!!

Kort samengevat: De afwezigen hadden gewoon ongelijk!!

Met dank aan fietser Johan voor dit stukje.

0 reacties: