En toen werd ik een happy single pleegouder

zondag 21 juni 2015 Lies 8 Opmerkingen

Amper 2 weken stond ik op de wachtlijst toen de telefoon rinkelde. 'Ik bel je over een mogelijke match', zei de stem aan de andere kant van de lijn.

'Je mag er nog een nachtje over slapen', klonk het op het einde van haar uitvoerige uitleg. Maar mijn hart wist het al. Het kindje was welkom. Nog voor ik het ooit had gezien.

Nu verandert deze singlestek zo nu en dan in een kinderparadijs en rent er een schattig kleintje door mijn huis. En ik dank de hemel op mijn blote knieën voor dit grote geluk dat mij zomaar in de schoot werd geworpen.

Pleegzorg, ik kan het ongewenst kinderloze singles zeker aanraden. Maar liefst een kwart van de Vlaamse pleegouders is trouwens alleenstaand. Je kan kinderen gedurende een korte periode voltijds opvangen (crisisopvang). Anderen brengen dan weer meerdere jaren tot zelfs hun hele jeugd door in een pleeggezin. Nog andere gezinnen (zoals dat van mijn pleegkindje) hebben gewoon af en toe wat ondersteuning nodig.

Er zijn honderden kinderen die nog wachten op een pleeggezin . Aarzel dus niet je te informeren als pleegzorg misschien wel iets voor jou is. Een infopakket aanvragen, doe je via dit formulier.


8 opmerkingen:

 1. Mocht dit een Facebook post zijn, ik gaf het een like :-)

  Fijn voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Wat een eye-opener. Dit kan dus ook!
  Geeft me hoop.
  Knap van je en proficiat voor deze stap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps, dat waren heel wat (onherkenbare) salades en verjaardagstaarten die ik moest herkennen om te bewijzen dat ik geen robot ben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Dit geeft inderdaad een andere dimensie aan "happy single" ;-) .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar kan ik als lid van deze maatschappij alleen maar op zeggen: dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super! Knap initiatief en inderdaad leuk om te lezen na het lezen van dat bericht over die ongewild kinderloze mannen. Misschien kunnen zij zich hier dan ook voor aanmelden. Er zijn zeker nog genoeg kinderen die wat hulp kunnen gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank voor de link hierheen in je nieuwere post. Deze had ik gemist.
  En wat fijn voor je dat je voor dit kindje mag zorgen. Ben blij voor jou.
  En het pleegkindje uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Lehti: Ukje en ik zijn heel blij met elkaar. Het is een verrijking in het leven van alle betrokkenen. Mooi dus dat we elkaar via pleegzorg gevonden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen