"Sorry, wij verhuren niet aan ongehuwde moeders met kinderen"

maandag 6 juli 2015 Gastblogger 2 Opmerkingen

Er was nogal wat commotie over, vorige week, toen bleek dat een immosite de sociale kaart van de buurt linkte aan de waarde van een woning. Wonen er procentueel veel lager opgeleiden en allochtonen in deze buurt? Jammer, dan is een huis er niet veel waard. Onderliggende boodschap: ga er dus niet wonen. Maar niet alleen niet-Belgen of sociaal zwakkeren zijn Kop van Jut. Ook singles verteren hun deel.

(...)

Je beseft het pas goed als je pakweg als alleenstaande ouder met kinderen plots op de huurmarkt belandt. Het overkwam mij een paar jaar geleden. Ik had een baby van 6 maand en een kleuter van 3 aan mijn zij, het gezin was uiteengevallen, ik moest een woning vinden voor ons drieën. Bij tal van immokantoren waren er fijne advertenties en interessante plekjes in de aanbieding, maar telkens stootten we op een njet. “Sorry, mevrouw, wij verhuren niet aan ongehuwde moeders met kinderen.” Zo zeiden ze dat, zonder verpinken.

De volledige getuigenis van Benedikte Van Eeghem lees je hier.

2 opmerkingen:

  1. Schandalig vind ik dit - iedereen heeft recht op een deftige woning, en al zeker mensen met kinderen. Aan de andere kant vind ik ook wel dat verhuurders van een woning recht hebben op een financieel betrouwbare huurder, maar om nu te concluderen dat alleenstaande moeders met kinderen per definitie slechte betalers zouden zijn, da's erover... Hadden we geen antidiscriminatiewet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waardeloos, hoe durven ze niet.

    Vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen