Een content mens...

zondag 13 september 2015 Gastblogger 10 Opmerkingen


September: de start van nieuwe cursussen en een ander ritme dan in de vakantie.
Als ik in de single vrienden-en vriendinnenkring pols, hoor ik ergens ook de verzuchting of het porrende 'advies' bij hen 'misschien weet iemand je daar te vinden qua relatiemateriaal'.
Ikzelf heb het al een aantal maanden: ik ben 'een content mens', ben niet 'op zoek' en sta er ook langer niet bij stil: ik doe (grotendeels) wat ik graag doe en heb daar plezier in. Velen merken dat, gunnen me dat ook,... en toch komt er af en toe de reactie 'Ja, maar, zie maar da ge niet té zelfstandig/gelukkig/content/... zijt, dat schrikt mannen af!' Vroeger zou ik in de verdediging gegaan zijn of een discussie begonnen zijn: nu constateer en zeg ik heel droog: 'Ok, dan is dat zo.', denk er het mijne van en blijf ik vervolgens even 'content' verder gaan...

10 opmerkingen:

 1. Hetzelfde kan je ook antwoorden aan de zogezegd gelukkig getrouwde mensen: "Zorg maar dat je niet té gelukkig/afhankelijk wordt in je leventje, want als hij/zij er plots vandoor gaat ben je niks meer..." :-)

  Ik denk dat ik intussen zo een schild rond mij heb qua "geef me maar geen relatie-advies en stel geen vragen" dat niemand dat nog durft bij mij. Enkel met gelijkgestemden, mensen die in dezelfde situatie zitten en weten wat het is om afwisselend (vooral) alleen te zijn en ook al eens een relatie uit te proberen, wil ik daarover in gesprek gaan. Enkel van hen zal ik advies aannemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gek hé, langs de ene kant 'mag je niemand nodig hebben', langs de andere kant 'mag je niet te zelfstandig zijn'. Ik weet niet goed wat ik met zo'n advies aan moet ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij zo een opmerkingen kan je alleen maar de bedenking maken dat de man/vrouw die voor je valt, die zelfstandigheid net geweldig zal vinden.
  Iemand die daar niet mee kan omgaan lijkt me ofwel iemand die zelf niet zo sterk is, of iemand die wil bovenliggen (figuurlijk dan).

  Over die adviezen... De laatste keren dat ik met vrienden of vriendinnen sprak over relaties (zij zijn getrouwd of hebben een lief), kreeg ik het gevoel dat ik een probleemgeval was. Zij luisteren naar mij, maar weten het ook allemaal niet meer. Ik zie zo de opluchting op hun gezicht: "Oef! Wat een geluk dat ik me daar niet meer moet mee bezig houden". Dat verontrust mij, want het maakt me ergens wel onzeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Over de cursussen: mijn ervaring is dat het gene vette is wat betreft relatiemateriaal. Ofwel té jong, ofwel té oud (+/- 10 jaar, dat is mijn grens ;-)), ofwel reeds bezet. Waar zitten al die vrouwelijke singles? Allemaal thuis achter hun PC op Tinder zeker? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Zeemeerman: mijn ervaring is dat je op cursus vooral vrouwen tegenkomt. Volgens mij zit jij in de verkeerde cursussen. Je moet geen automechanica of lassen volgen, hé. Naaien, bloemschikken, kalligrafie, kinderverzorging, de single-cursus van Vormingplus, ... Daar moet je zijn!

  @Allen: De opmerking 'je trekt te goed je plan alleen, je hebt niemand nodig' heb ik ook al te horen gekregen. Maar ik kreeg even goed te horen van mannen dat ze het net heel aantrekkelijk vinden dat ik tevredenheid uitstraal en geen hoopje ellende ben dat hen nodig heeft om gelukkig te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Lies: ik heb nergens beweerd dat er weinig vrouwen te vinden zijn op cursus ;-) Toch bedankt voor de tip, ik ga me inschrijven voor een cursus bloemschikken. Dat schikt me wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Zeemeerman... of Salsa?
  Oeps, nee, geen adviezen hier ;-)

  Langzaam bekruipt me het gevoel dat er in Vlaanderen toch anders tegen het single zijn wordt aangekeken dan in het Hoge Noorden. Of ik ben zo'n zelfstandige vrouw die mannen afschrikt. Gelukkig maar, want ik heb/ ga me voor van alles inschrijven (van dans, tot massage tot zang), hou er van aan te raken en aangeraakt te worden, maar moet er niet aan denken om een relatie te hebben.
  Vroeger droomde je van later. Nu is het later en leef ik liever nu. :-)

  Mochten mij zulke adviezen toch eens ten deel vallen, dan zou ik ze -als ik dan adrem genoeg ben- denk ik pareren met een nieuwsgierig "Wat doet u denken dat ik beter af zou zijn met een lief aan mijn zij?"/ " Noemt u zoal de voordelen van het huwelijk" (of bent u wellicht jaloers op mijn vrijheid ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Lehti Paul: Prachtig!!! 'Vroeger droomde je van later. Nu is het later en leef ik liever nu. :-)'

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Salsa is inderdaad een leuke ontspannende manier om mensen (vrouwen én mannen) te leren kennen, ik kan het bevestigen.
  Toch eens proberen Zeemeerman? Ik vind jouw nickname trouwens prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier nog iemand die Zeemeerman een wondermooie naam vindt!

  BeantwoordenVerwijderen