Tips om nieuwe mensen te leren kennen (deel 2)

dinsdag 1 september 2015 Lies 0 Opmerkingen

De deeleconomie is in volle opmars en dat biedt alweer extra mogelijkheden om mensen te ontmoeten.

Stop dus met sukkelen en laat klussen die jij lastig en vervelend vindt over aan andere leden van je Lets-vereniging. In ruil daarvoor doe jij de dingen waar je wel goed in bent. Sluit het Lets-moment af met een kop koffie en een goede babbel en zie hoe je er alweer wat kennissen bij hebt.

Kook eens wat minder voor jezelf of maak net wat extra porties klaar. Via thuisafgehaald kan je maaltijden aanbieden of afhalen bij mensen uit je buurt. Alweer een mooie gelegenheid om wat buren te leren kennen. Bovendien eet je zo stukken goedkoper dan op restaurant.

Nog meer zin in kostenbesparingen gekoppeld aan extra sociale contacten? Doe je auto van de hand en deel er eentje. Via Cambio zal je niet meteen veel mensen leren kennen, via particulier autodelen
(zoals Dégage in Gent) ontmoet je wel auto-eigenaars en andere autodelers.

Laat je jezelf liever vervoeren, zoek dan of er iemand dezelfde richting uitgaat en rijd mee via Blablacar. Voor amper 12 euro heb je al een rit Gent-Amsterdam. Tijd om jezelf dus op een uitje te trakteren!

Koop geen spullen die je ook kan lenen via Peerby. Het bespaart je ruimte en geld. Laat ook je eigen gerief gebruiken door anderen. De babbels bij het ophalen en terugbrengen zijn ook een fijne gelegenheid om weer wat nieuw volk te leren kennen.

Je kan nog verder gaan en ook een huis delen of aan cohousing doen. Zo leer je meteen ook vrienden van je huisgenoten of medecohousers kennen. Op samenhuizen.be vind je meer info.

Op reis vermijd je dure single-supplementen door hotels links te laten liggen en te couchsurfen (gratis logeren bij particulieren). Tip: ga ook eens couchsurfen in eigen land. De ontmoetingen liggen voor het grijpen en voor mensen uit eigen land is het makkelijker om een tegenbezoek te brengen dan voor buitenlanders.


Brei jij een vervolg aan deze reeks met tips om nieuwe mensen te leren kennen? Laat ons dan weten op welke manier jij mensen ontmoet. Wat zou je onze single (en andere) lezers aanraden? Alle inzendingen zijn welkom bij oponseentje@gmail.com.

0 reacties: